Gå til hovedindhold
Medlemmer
Konverteringer

Gladsaxe Fjernvarme stopper samarbejde med MT Højgaard

Udbygningen af fjernvarmenettet i Mørkhøj skaber uenighed mellem Gladsaxe Kommune og entreprenør på arbejdet, MT Højgaard. Derfor stopper kommunen nu samarbejdet.

26. apr. 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Det er uenighed om kvalitet, tempo og samarbejde mellem på den ene side Gladsaxe Kommune og på den anden side entreprenør MT Højgaard, der nu får kommunen til at sætte en stopper for samarbejdet om udbygningen af fjernvarmenettet i Mørkhøj. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

    Det fremgår af pressemeddelelsen, at der har været ”ekstraordinære udfordringer med fjernvarmeudrulningen, hvad angår kvalitet, tempo og samarbejde”, og at det har været udslagsgivende for beslutningen.

    - Som kommunal fjernvarmeforsyning er det vores opgave at varetage borgernes interesser. Derfor er vi optaget af, at opgravning, tilslutninger og reetablering af vejene sker på en måde, vi kan stå inde for. Og da vi ikke har kunnet blive enige med MT Højgaard om dette, vurderer vi, at alle parter er bedst tjent med, at resten af fjernvarmeprojektet gennemføres med en anden samarbejdspartner, forklarer Frank G. Bennetsen, som er direktør for Gentofte Gladsaxe Fjernvarme I/S, der forestår udbygningen af fjernvarmenettet for Gladsaxe Fjernvarme.

    Han fortsætter:

    - Det betyder desværre, at anlægsarbejdet bliver forlænget til gene for beboere og virksomheder i området, og det er vi selvfølgelig kede af. Men vi gør, hvad vi kan, for at få en ny entreprenør på banen, så vi kan færdiggøre arbejdet så hurtigt som muligt.

    Gladsaxe Kommune oplyser, at  det især er den længere anlægsperiode og de vanskelige trafikale forhold, der har påvirket beboerne, som selv længere tids forhandlinger ikke har kunne ændre tilstrækkeligt på, og at det har ført til opsigelsen af samarbejdet.

    ”Gladsaxe Fjernvarme og Gladsaxe Kommune har honoreret den fortrolighed, der er under sådanne forhandlinger og informerer derfor først borgerne nu. Det sker straks efter, at aftalen om ophør nu er endeligt indgået, ” skriver kommunen i sin pressemeddelelse.

    Fjernvarmeforsyningens førsteprioritet vil være at få afsluttet det arbejde, som MT Højgaard har påbegyndt. Dernæst vil fokus være på gennemførsel af udbygningen i de områder af Mørkhøj, hvor anlægsarbejdet endnu ikke er igangsat.

    Beboerne bliver nu orienteret om situationen og inviteret til digitalt borgermøde den 6. maj 2024.

    Andre klikkede på...