08. dec 2022 Fjernvarmen

Årets sidste magasin er på vej

En ny 4-årig valgperiode er begyndt – men hvad bør Folketinget fokusere på inden for energiområdet? Det spørgsmål er i fokus i årets sidste udgave af magasinet Fjernvarmen der udkommer søndag.

08. dec 2022 Lokalt

Hillerød vil ud over kommunegrænserne

Med et nyt, ambitiøst forslag til en kommunal varmeplan, lægger Hillerød Forsyning og Hillerød Kommune op til, at man går ud over kommunegrænserne i fjernvarmeudrulningen.

08. dec 2022 Kurser & arrangementer

Book dit 2023-kursus i dag og spar penge!

Hvis du planlægger at deltage på et kursus eller temadag hos Dansk Fjernvarme i 2023, så kan du nøjes med at betale 2022-prisen, hvis du melder dig til inden Nytår.

08. dec 2022 Fagligt

Cyberangreb er en daglig realitet for energiselskaber

Energisektoren gør det godt i forhold til IT-truslen fra bl.a. Rusland, men truslen er meget reel, og der sker daglige angreb, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. dec 2022 Debat

Ti punkter, der kan gøre EU’s varme- og kølesektor grønnere

Ti energiorganisationer i EU har rettet en appel mod EU's institutioner med ti forslag til, hvordan medlemslandene kan udfase brugen af fossile brændsler. Det skriver international chef i Dansk Fjernvarme, Birger Lauersen, i dette indlæg, der er bragt i GridTech den 8. december 2022.

08. dec 2022 Debat

Stor ambition om mere energieffektivitet i fjernvarmebranchen

Danmark er langt foran størstedelen af resten af Europa, når det kommer til at udnytte energi effektivt. Men alligevel er der meget at hente kigge endnu skarpere på energieffektivisering for forsyningssikkerheden og samfundsøkonomien, skriver analysechef i Dansk Fjernvarme, Jesper Koch, i dette indlæg, der er bragt i Energy Supply den 7. december 2022.

02. dec 2022 Debat

Fjernvarmeselskaber: EU-forslag om opdeling af bæredygtig biomasse vil få store konsekvenser

De danske myndigheder og EU-repræsentanter bør tage afstand fra EU-parlamentets forslag om at opdele bæredygtig biomasse i kategorierne "primær" og "sekundær". Vi bør tydeliggøre over for EU, at Danmark vil blive hårdt påvirket af konsekvensen ved sådan en definition, skriver fire fjernvarmeaktører i et indlæg, der har været bragt i Alting den 2. december 2022.

Flere nyheder

07. dec 2022 Fagligt

Der er en ændring i forhold til el-deklaration

Fjernvarmeselskaber skal være opmærksomme på, at Energinets deklaration for el anvendt til varmeproduktion er ændret i forhold til fjernvarmedeklarationen.

07. dec 2022 Fagligt

Flere sjællandske kommuner er klar med varmeplaner

På kort tid har fire sjællandske kommuner offentliggjort nye varmeplaner for de kommende år. Tilsammen omfatter planerne potentielt mere end 20.000 nye forbrugere.

06. dec 2022 Navne

Økonomichef i Fjernvarme Horsens, Henrik Søgaard, er død

Bestyrelser og medarbejdere i Fjernvarme Horsens står bag dette mindeord om selskabets økonomichef Henrik Søgaard, der er død som følge af kræft.

06. dec 2022 Lokalt

Kredsløb fastholder varmeprisen i 2023

Det aarhusianske forsyningsselskab Kredsløb kan med hjælp fra Ørsted fastholde sin fjernvarmetakst fra 2022 for det kommende år.

Nyt om navne

05. dec 2022 Navne

Odsherred Forsyning: Direktør går på barsel

Forsyningens bestyrelse har konstitueret økonomidirektør Claus Thorsen som ansvarlig frem til den 1. august næste år.

04. nov 2022 Navne

Morten Stobbe bliver administrerende direktør i VEKS

Det bliver den nuværende vicedirektør Morten Stobbe, der tager over efter Lars Gullev som administrerende direktør i VEKS.

03. nov 2022 Navne

Ny udviklings- og systemkonsulent til Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat Rasmus Nielsen som ny udviklings- og systemkonsulent. Han skal især arbejde med opgaver i Dansk Fjernvarmes Handelsselskab (DFH).

01. nov 2022 Navne

Verdo ansætter ny divisionsdirektør

Jesper Møller Larsen træder fra årsskiftet ind i en rolle som Verdo’s nye divisionsdirektør for Energi og forsyning. Han kommer fra en stilling som energiforsyningschef i Aalborg Forsyning.

29. nov 2022 Høringssvar

Høringssvar til Rådsforordning om prisloft for naturgas i EU

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar på den Rådsforordning, der omhandler indførelse af prisloft m.m. på naturgas.

29. nov 2022 Høringssvar

Høringssvar vedr. ændring af bekendtgørelser om betaling for myndighedsbehandling hos Forsyningstilsynet

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til Forsyningstilsynets høring over udkast til fire bekendtgørelser om ændring af betaling for myndighedsbehandling efter lov om Forsyningstilsynet, lov om elforsyning, lov om gasforsyning og lov om varmeforsyning.

Leder

08. dec 2022 Leder

Valget er overstået – så hvad nu?

Siden sidste udgave af dette magasin har vi været igennem et folketingsvalg og et velbesøgt landsmøde.

Lad mig tage fat i det sidste først. Landsmødet 2022, der foregik i København, slog deltagerrekord med over 2.200 fremmødte. Programmets aktuelle, politiske og faglige temaer trak mange tilhørere ind i salen, og mange fik også mulighed for at netværke med hinanden i...

Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

11. nov 2022 Kurser & arrangementer

Fjernvarmeselskaber kan få bedre styr på sine indkøb

Der er stor forskel på, hvilke indkøbsregler fjernvarmeselskaber skal bruge, når de køber bygge- og anlægsarbejder ind. Dansk Fjernvarme sætter fokus på emnet med webinar den 2. december.

04. nov 2022 Kurser & arrangementer

Tilslutningsprocenten skal fastholdes – men hvordan gør vi det

Dansk Fjernvarme tilbyder eftermiddagsmøder i november og december, hvor medlemmer kan hente inspiration til, hvordan de fastholder tilslutningen til fjernvarmeudrulning.

22. aug 2022 Kurser & arrangementer

Grøn omstilling er vigtig for bestyrelsesarbejdet

Medlemmer af kommunalt ejede fjernvarmeselskaber har chancen for at komme på omgangshøjde med kravene til grøn omstilling på to bestyrelseskurser i efteråret.

23. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få forsvarligt styr på el-sikkerheden

”Opfølgende L-AUS”-kursus sikrer, at såvel ansatte som udefrakommende installatører har viden og kompetencer til forsvarligt at udføre arbejde på elektriske anlæg og installationer.

Dagens presseklip

08. dec 2022 Presseklip

Op mod én million kunder er energikrisens store vindere

LÆS I DAG: Vi kan ikke gøre hundredtusindvis af hjem uafhængige af gas efter planen, vurderer eksperter. Danske juletræer pynter i CO2-regnskabet. Nu bliver det rigtig dyrt at holde varmen for især dem, der bruger el og gas. Og det ser ud til at fortsætte. Cyber-angreb mod energisektoren er mange, men bekymringen er ikke stor. Kan jeg få fjernvarme?. Muligheden for fælles varmeløsninger skal undersøges i otte landsbyer. Royal Unibrew vil også være med: Faxe Fjernvarme forsøger igen. Gas-byer i Vestjylland nulstiller fjernvarmedrømme.

07. dec 2022 Presseklip

Vidt forskellige engangsbeløb for tilslutning til fjernvarme landet over

LÆS I DAG: Nyt fjernvarmeselskab vil redde seks jyske landsbyer fra den dyre gas. Fjernvarmebranchen mangler folk: Kan forsinke den grønne omstilling. Eksperter vil skrotte stormarked for certifikater. Næste skridt på vej mod fjernvarmen. Fjernvarmeprisen stiger ikke for aarhusianske kunder. Det går fremad med tilsagnene om fjernvarme i Sødal-området ved Viborg. Ny regering skal nedsætte klimakrisestab, foreslår tænketank.

06. dec 2022 Presseklip

Professor: Måske er det på tide, eksisterende kunder også bidrager til udvidelsen af fjernvarmen

LÆS I DAG: EU-landene kæmper for at finde kompromis om gasloft. DTU vil kortlægge befolkningens holdning til vindmøller på ny. Varmestrategiplan vedtaget i Tårnby. Klar besked om fjernvarme nærmer sig. Gladsaxe vil erstatte gas- og oliefyr med fjernvarme senest i 2028. Hillerød vil flette fingre med nabokommuner. Vild prisstigning får fjernvarmeprojekt til at springe læk.

05. dec 2022 Presseklip

Dansk Fjernvarme foreslår tilskud til alle nye tilslutninger

LÆS I DAG: Trefor siger ok: Store Andst kan få fjernvarme fra Lunderskov. Nu rulles fjernvarmen ud i Sorø. Flere muskler til fjernvarmen. Kommunal varmeplan uden fjernvarmeudvidelser. Frygtede fjernvarmeprisstigninger bliver mere end halveret. Varmeplan er klar - uden klare svar.