26. jan 2023 Politisk

KL: Nu skal der turbo på udrulning af fjernvarme

KL har sendt 670.000 fjernvarmebreve til danskerne. Nu skal der for alvor turbo på udfasning af naturgas, lyder meldingen fra KL, der vil i dialog med regeringen om, hvordan det bedst bliver løst.

26. jan 2023 Pressemeddelelse

Stor cadeau til kommunernes arbejde med varmeplanerne

En ny undersøgelse fra KL viser, at over 200.000 forbrugere har fået brev om, at de kan få fjernvarme i dag eller i løbet af de kommende år.

26. jan 2023 Fjernvarmen

Årets første magasin er på vej

Den første udgave af magasinet Fjernvarmen i 2023 er på vej ud til postkasserne. Vi har mødt energiens nye minister og sætter i temasektionen fokus på ”Egenproduktion af el”.

26. jan 2023 Lokalt

Næstved snart klar med fjernvarme for 5.000 boliger

Næstved Fjernvarme indsender snart et fjernvarmeprojekt på konverteringer af 5.000 ejendomme til Fjernvarmepuljen. I det hele taget er fjernvarmeselskabet godt på vej med deres konverteringsprojekter, som har været i gang siden 2020.

26. jan 2023 Debat

Dansk Fjernvarme: Der er brug for stærkere rammer for CO2-fangst på kommunale anlæg

Hvis vi skal fastholde vores høje forsyningssikkerhed og være klimanegative i 2050, er det nu, at de kommunale anlæg skal inddrages i rammerne for CO2-fangst. Det skriver Jannick Buhl, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, i et indlæg, der har været bragt i Altinget.

06. jan 2023 Debat

Naturgassen skal ud af opvarmningen - og fjernvarmen er den rigtige vej at gå

Danmark har taget det til sig - vi skal af med naturgassen i vores varmeforsyning. Det kan tydeligt ses på det store engagement, der har ligget i at spare på energien og dermed reducere vores naturgasforbrug, skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i dette indlæg, der har været bragt i Energy Supply den 4. januar 2023. 

02. jan 2023 Debat

Klimaet har brug for hurtig implementering af CO₂-fangst

Hvis vi skal indfri vores klimamål, kræver det nye teknologiske løsninger for de dele af vores energisektor, der har svært ved, eller er tæt på umulige at omstille til grøn vedvarende energi. Men hvilke anlæg, der skal bestå, og hvilke der må lade livet er en relevant debat. Det skriver to konsulenter i Dansk Fjernvarme i dette indlæg, der har været bragt i Finans.dk den 2. januar 2023. 

Flere nyheder

26. jan 2023 Fagligt

Der er behov for ens beredskabsregler

Dansk Fjernvarme har sammen med andre brancheorganisationer opfordret den nye regering til at koordinere nye EU-krav til IT-beredskab, så de bliver ens på tværs af brancherne.

26. jan 2023 Fagligt

2022 bød på rekordmange overgravninger

708 gange blev Evidas teknikere kaldt ud til overgravede gasledninger i 2022. Dansk Fjernvarme opfordrer medlemmer til øget opmærksomhed for overgravning ved konverteringer.

25. jan 2023 Lokalt

Aarhus har udpeget de to første geotermi-brønde

To lokationer er nu udpeget i Aarhus til at få bygget geotermiske anlæg. Innargi begynder på de første prøveboringer i efteråret.

25. jan 2023 Fagligt

Afkoblingspuljen for gas er opbrugt

Puljen på 100 mio. kroner til gebyrfri afkobling fra naturgas er nu opbrugt, og puljen er derfor lukket. Dansk Fjernvarme efterlyser tilstrækkeligt med midler i de statslige puljer. 

Nyt om navne

27. dec 2022 Navne

Et helt arbejdsliv med fjernvarme

Lars Gullev er fratrådt efter 25 år som adm. direktør for VEKS og et helt arbejdsliv med fjernvarme. Han ser tilbage på resultater og milepæle, som har gjort VEKS klar til fortsat grøn omstilling.

06. dec 2022 Navne

Økonomichef i Fjernvarme Horsens, Henrik Søgaard, er død

Bestyrelser og medarbejdere i Fjernvarme Horsens står bag dette mindeord om selskabets økonomichef Henrik Søgaard, der er død som følge af kræft.

05. dec 2022 Navne

Odsherred Forsyning: Direktør går på barsel

Forsyningens bestyrelse har konstitueret økonomidirektør Claus Thorsen som ansvarlig frem til den 1. august næste år.

04. nov 2022 Navne

Morten Stobbe bliver administrerende direktør i VEKS

Det bliver den nuværende vicedirektør Morten Stobbe, der tager over efter Lars Gullev som administrerende direktør i VEKS.

05. jan 2023 Høringssvar

Høringssvar vedrørende "Delegeret retsakt om revisionen af primærenergifaktoren for elektricitet i medfør af Energieffektivitetsdirektivet 2012/27/EU"

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om ” Delegeret retsakt om revisionen af primærenergifaktoren for elektricitet i medfør af Energieffektivitetsdirektivet 2012/27/EU” som har til formål at opdatere den fælles primærenergifaktor for elektricitet.

29. nov 2022 Høringssvar

Høringssvar til Rådsforordning om prisloft for naturgas i EU

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar på den Rådsforordning, der omhandler indførelse af prisloft m.m. på naturgas.

Leder

08. dec 2022 Leder

Valget er overstået – så hvad nu?

Siden sidste udgave af dette magasin har vi været igennem et folketingsvalg og et velbesøgt landsmøde.

Lad mig tage fat i det sidste først. Landsmødet 2022, der foregik i København, slog deltagerrekord med over 2.200 fremmødte. Programmets aktuelle, politiske og faglige temaer trak mange tilhørere ind i salen, og mange fik også mulighed for at netværke med hinanden i...

Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

25. jan 2023 Kurser & arrangementer

Få gode råd om konverteringer på webinar

Dansk Fjernvarme tilbyder webinar med den nyeste viden og erfaringer omkring konverteringsprojekter og deres gennemførelse med baggrund i det seneste års erfaringer.

24. jan 2023 Kurser & arrangementer

Fjernvarmepuljen: Få styr på administration og workflow

Dansk Fjernvarme tilbyder webinar, der inspirerer omkring administration og workflow, når fjernvarmeselskaber har fået tilsagn om tilskud fra Fjernvarmepuljen.

10. jan 2023 Kurser & arrangementer

Trænger du til at blive opdateret på sikkerhed og arbejdsmiljø?

I begyndelsen af 2023 afholder Dansk Fjernvarme et kursus og tre webinarer, som opdaterer dig på lovkravene inden for sikkerhed og arbejdsmiljø.

05. jan 2023 Kurser & arrangementer

Så er det sidste chance for LER-kursus i 2023

Dansk Fjernvarme tilbyder kursus i korrekt registrering i LER den 2. februar. Der er tale om det sidste kursus om LER – herefter bliver der alene tilbudt webinarer til at informere om LER.

Dagens presseklip

26. jan 2023 Presseklip

Fjernvarmeselskab er klar til at søge op mod 30 procent af midlerne i pulje

LÆS I DAG: Landsby på Mors vil med på fjernvarmen. Fredsforhandlinger mellem vindmøllebyggere og naturelskere er aldrig kommet i gang. Stenlille: 578 huse vil have fjernvarme. Høje energipriser giver varmepumper større økonomisk fordel. Radikal politiker kritisk over for EU-høring om elmarkedet.

25. jan 2023 Presseklip

Radikale vil allerede tilføje flere penge til Fjernvarmepuljen

LÆS I DAG: GreenGo Energy vil opføre kæmpe energipark til 60 milliarder . Januarudsalg på gas: Priser falder 22 procent. Termonettet får bevågenhed som aldrig før, men rammerne udfordrer. Landsbyråd vil undersøge fælles varmeløsning i Nim. Står over for den suverænt største udvidelse: Lille varmeværk går efter tre nye forsyningsområder. Energistyrelsen laver drejebog til fossilfri spidslast. Mange tilkendegivelser til fjernvarme.

24. jan 2023 Presseklip

Aalborg Forsyning i aftale om 200 GWh overskudsvarme

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskab får støtte til etablering af solvarme. Selskab sænker prisen markant på fjernvarme. Dansk Erhverv vil professionalisere fjernvarmesektoren efter sag om spekulation. Stor lokal opbakning til fjernvarme: 260 mennesker mødte op til borgermøde. Fjernvarme-projekt taget af bordet på Sydals: Et nyt er på vej.

23. jan 2023 Presseklip

Blot en tredjedel af afbrændt biomasse fra skovene er tyndingstræ og rester fra skovbunden

LÆS I DAG: Analytiker: Prisen på naturgas bliver nede resten af vinteren. Overskud af fjernvarme her kan give billig fjernvarme til andre nordjyske byer. Får vi fjernvarme? En stor ligning med mange ubekendte. Fjernvarmekunder får 1045 kr. retur. Varmeværk vil udvide til det dobbelte. Energistyrelsen udgiver ny drejebog for fossilfri spidslast for at fremme fossilfrie løsninger i fjernvarmesystemet. Energinet afviser klage over producentbetaling: Vi følger både Folketingets beslutninger og lovgivning.