06. jul 2022 Lokalt

Hovedstadens fjernvarme bliver endnu mere grøn

VEKS, CTR og Ørsted tager det første formelle skridt til at udnytte overskudsvarme fra CO2-fangst og Power-to-X på Avedøreværket til fjernvarme og dermed på sigt bruge færre træpiller.

06. jul 2022 Fagligt

Gaspriser kan ramme hårdt senere på året

Ny analyse: Hvis Rusland lukker helt ned for gassen, kan det give betydelige merregninger for varmebrugerne i Danmark henover resten af året og den kommende vinter.

05. jul 2022 Lokalt

Svendborg Fjernvarme skal have ny direktør

Senest fra juni 2023 stopper Carl Madsen hos Svendborg Fjernvarme, der er gået i gang med at finde en afløser for den mangeårige direktør.

05. jul 2022 Fagligt

Det er vigtigt med opfølgende uddannelse på elinstallation

De årlige opfølgende L-AUS-kurser er ikke længere lovpligtige, men det er fortsat vigtigt, at fjernvarmeselskaber sørger for regelmæssig efteruddannelse, mener el-konsulent.

15. jun 2022 Debat

CO2-fangst: Et skridt frem og to tilbage

Det er afgørende for succes med den grønne omstilling, at kommunale varme- og affaldsanlæg kan komme i betragtning til CCUS-bud fra Energistyrelsen, skriver chefkonsulent Jannick Buhl, fra Dansk Fjernvarme, i et indlæg, der er bragt i Energy Supply den 14. juni.

04. maj 2022 Debat

Aktører til forligskreds: Drop konkurrenceudsættelse

Konkurrencemodellen truer forsyningssikkerheden. I stedet skal vi satse på at udnytte affaldsenergiens store potentialer for CO2-fangst og fuld kapacitetsudnyttelse. Det skriver Rune Moesgaard fra Dansk Fjernvarme og Jens Bomann Christensen fra Dansk Affaldsforening i dette indlæg, der er bragt på Altinget den 4. maj 2022.

05. apr 2022 Debat

Kollektiv eller individuel varmekilde – der er en verden til forskel

En individuel grøn varmepumpe eller grøn fjernvarme er blevet synonym med udfasningen af den russiske naturgas til opvarmning i danske hjem. Men sidestillingen er som at sammenligne æbler og pærer. Det skriver chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp, i dette debatindlæg, der blev bragt i GridTech den 5. april 2022. 

Flere nyheder

04. jul 2022 PULS

PULS 2022: Ø-varme kan være den rette løsning i landsbyer

Odsherred Forsyning bruger en unik forretningsmodel til at skabe kollektive varmeløsninger i kommunens landsbyer. Det delte direktør Fanny Villadsen ud af sine erfaringer om i en mini-session på årets PULS-arrangement.

04. jul 2022 Lokalt

Horsens vil have erhvervskunder på fjernvarmen

Der kommer nu ekstra fart på fjernvarmetilslutningen fra erhvervsområderne i Horsens. Fjernvarme Horsens og kommunen er fælles om ny kampagne, der skal få flere virksomheder væk fra naturgas.

01. jul 2022 Fagligt

Berlin får stort varmelager

Frygten for mangel på russisk gas fører til, at Vattenfall opfører et gigantisk varmelager, der skal sikre noget af opvarmningen til borgerne i den kommende vinter.

01. jul 2022 Fagligt

Fjernvarmedeklaration bliver for alle kunder

Reglerne om fjernvarmedeklarationer bliver ændret af Energistyrelsen. Fremover vil reglerne gælde for alle fjernvarmekunder, og der bliver flere informationer til glæde for kunderne og fjernvarmens rolle.

Seneste høringssvar

27. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende overførsel af overskydende CO2-kvoter og prisregulering af geotermi

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til ’forslag til Lov om ændring af lov om varmeforsyning' (Overførsel af CO2-kvoter til statsstøttede CO2-fang-stenheder og undtagelse fra prisregulering af opvarmet vand fra geotermiske anlæg).

09. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende RE Power EU forslag vedr. VED, EED og EPBD

Dansk Fjernvarme har kommenteret Kommissionens forslag til ændringer i direktivet for vedvarende energi (VE-direktivet), direktivet for bygningers energimæssige ydeevne (bygningsdirektivet) samt direktivet for energieffektivitet (EE-direktivet).

09. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar på Kommissionens meddelelse vedrørende ”Save Energy”

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om Kommissionens meddelelse vedrørende EU ”Save Energy”.

09. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende anmeldelsesbekendtgørelsen

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om Anmeldelsesbekendtgørelsen, som har til formål at tilpasse den overskudsvarmeregulering vedtaget af Folketinget i december 2021, samt Forsyningstilsynets nye anmeldelsessytem via Virk.dk, som er igangsat fra 21. april 2022.

04. apr 2022 Debat

Fjernvarme kan gøre PtX-aftale endnu mere grøn

De danske fjernvarmenet kan være med til at gøre satsningen på Power to X til en grøn succesfortælling og nedbringe omkostningerne. Det skriver chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Jannick H. Buhl, i dette indlæg, der har været bragt i Klimamonitor fredag den 1. april 2022. 

31. mar 2022 Debat

Ny taskforce skal sætte prop i den russiske gashane

Lige nu kommer omkring en tredjedel af naturgassen i Danmark fra Rusland, og det skal stoppes, lyder det fra Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Nicolai Kipp, chefkonsulent hos Dansk Fjernvarme, og Pernille Hagedorn-Rasmussen, chefkonsulent hos IDA i et fælles debatindlæg.

Leder

03. jun 2022 Leder

Kære danskere

Da statsminister Mette Frederiksen, som en ud af et panel på fem ministre, indledte et pressemøde i maj, var det med budskabet om, at mange flere danskere skulle have fjernvarme. Så hurtigt som muligt.

Statsministeren lovede alle ejere af et naturgasfyr, at de inden årets udgang ville modtage et brev med info om muligheden for at få fjernvarme. Der skal skabes klarhed – og derpå skal...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

23. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få forsvarligt styr på el-sikkerheden

”Opfølgende L-AUS”-kursus sikrer, at såvel ansatte som udefrakommende installatører har viden og kompetencer til forsvarligt at udføre arbejde på elektriske anlæg og installationer.

11. maj 2022 Kurser & arrangementer

Nu kan du nemmere få overblik over alle kurser

Dansk Fjernvarme gør det nu nemmere for medlemmer at få et hurtigt overblik over alle arrangementer og kurser på hjemmesiden.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Sidste udsendelse af nyhedsbrevet Viden & Netværk

Dansk Fjernvarme har den seneste tid arbejdet på at udvikle og forbedre nyhedsbrevene, og det betyder et farvel til nyhedsbrevet Viden & Netværk.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få det fulde overblik over arbejdsmiljømæssige lovkrav

Mange selskaber har svært ved at danne sig et overblik over de mange forskelligartede arbejdsmiljøopgaver. Det ændrer nyt kursus hos Dansk Fjernvarme.

Dagens presseklip

30. jun 2022 Presseklip

Borgere med gasfyr får besked om fjernvarme inden nytår

LÆS I DAG: Brancheforening frygter klimakonsekvenser ved storstilet udrulning af varmepumper. Mere fjernvarme, mindre russisk gas. Landsbyer skal selv tage initiativ til varmeløsninger: Sådan er det altid, siger lokalråd. Over 70 procent har sagt ja: Fjernvarme på vej i Søheltekvarteret. Forsyningsdirektør slår fast: Prisen stiger ikke.

29. jun 2022 Presseklip

Historisk beslutning om EU's klimapolitik

LÆS I DAG: Energikrisen presser prisen i vejret: Fjernvarmen i Skive stiger igen. Slut med at komme gratis på fjernvarmen i Løgstør. Nordvestfynske fjernvarmekunder får en prisstigning. Nye Borgerlige kritiserer aftale med Everfuel. Sådan kan landsbyerne få fælles opvarmning.

28. jun 2022 Presseklip

420.000 gaskunder ramt af nye prisstigninger

LÆS I DAG: Fjernvarme til 1300 husstande: Tvis og Everfuel udvider PtX-aftale i Fredericia. Al naturgas til opvarmning skal være udfaset i 2035 - men »nødvendige værktøjer« mangler. Fjernvarme: Stor opbakning i nyt projektområde. Grønt skatteforlig har sparket Fortums skæbne til hjørne. Endnu en stigning: Så mange kroner stiger fjernvarmepriserne i Silkeborg med.

27. jun 2022 Presseklip

Ny energiaftale skal gøre Danmark uafhængig af russisk gas i 2030

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme om bred energiaftale: Der mangler hjælp til boligejerne. Grøn fond skal rumme 53,5 milliarder til grøn teknologi og skovrejsning. Dansk Fjernvarme ærgrer sig over rumvarme-skat i ny aftale. Rift om lokal fjernvarme - men værk venter stadig på svar om tilskud. Borgerne vægrer sig ved at hoppe på fjernvarmen.