16. maj 2022 Lokalt

Løgumkloster: Kampagnepris har skaffet 110 nye fjernvarmekunder

På kun ét år har Løgumkloster Fjernvarmen fået 110 nye fjernvarmetilslutninger. De mange nye kunder har tilmeldt sig, efter man i sidste forår valgte at nedsætte tilslutningsprisen til 5.000 kroner i en kampagneperiode.

12. maj 2022 Lokalt

SK Forsyning: Forceret fjernvarmeudrulning kræver bedre rammer

SK Forsyning er klar til at investere en milliard i fjernvarmekonverteringer. Men skal man indfri regeringens mål om forceret udrulning af fjernvarmen, er rammevilkårene slet ikke på plads endnu, mener direktør Henrik Birch.

12. maj 2022 Fagligt

Workshop om resultater fra HEAT 4.0

Dansk Fjernvarme lægger hus til en afsluttende workshop om de endelige resultater fra HEAT 4.0 og HEATman-projektet den 17. maj.

11. maj 2022 Energi på Toppen

Venstre: Vi hopper med på en ja-tak ordning

Hvordan og hvor hurtigt kan vi slippe af med den russiske gas? Det blev debatteret under Dansk Fjernvarmes konference, Energi på Toppen, hvor bl.a. Venstres energiordfører meldte ud, at de støtter en ja-tak til fjernvarme ordning.

04. maj 2022 Debat

Aktører til forligskreds: Drop konkurrenceudsættelse

Konkurrencemodellen truer forsyningssikkerheden. I stedet skal vi satse på at udnytte affaldsenergiens store potentialer for CO2-fangst og fuld kapacitetsudnyttelse. Det skriver Rune Moesgaard fra Dansk Fjernvarme og Jens Bomann Christensen fra Dansk Affaldsforening i dette indlæg, der er bragt på Altinget den 4. maj 2022.

05. apr 2022 Debat

Kollektiv eller individuel varmekilde – der er en verden til forskel

En individuel grøn varmepumpe eller grøn fjernvarme er blevet synonym med udfasningen af den russiske naturgas til opvarmning i danske hjem. Men sidestillingen er som at sammenligne æbler og pærer. Det skriver chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp, i dette debatindlæg, der blev bragt i GridTech den 5. april 2022. 

04. apr 2022 Debat

Fjernvarme kan gøre PtX-aftale endnu mere grøn

De danske fjernvarmenet kan være med til at gøre satsningen på Power to X til en grøn succesfortælling og nedbringe omkostningerne. Det skriver chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Jannick H. Buhl, i dette indlæg, der har været bragt i Klimamonitor fredag den 1. april 2022. 

Flere nyheder

11. maj 2022 Energi på Toppen

Er fremtidens grønne energi allerede i krise?

Onsdag den 11. maj blev årets første Energi på Toppen afholdt for lige under 100 fremmødte. Konklusionen for dagen og med det kommende arbejde mod grøn energi i fremtiden blev, at der skal handles nu på den grønne omstilling, og der skal fokuseres på uddannelse af mere faglært arbejdskraft.

11. maj 2022 PULS

Troels Bech lukker PULS 2022

Deltagerne på PULS 2022 bliver sendt hjem med bud på, hvordan de kan styrke samarbejde og vinderkultur hos medarbejderne, når tidligere fodboldspiller, træner og sportsdirektør Troels Bech får det sidste ord.

11. maj 2022 Kurser & arrangementer

Nu kan du nemmere få overblik over alle kurser

Dansk Fjernvarme gør det nu nemmere for medlemmer at få et hurtigt overblik over alle arrangementer og kurser på hjemmesiden.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Sidste udsendelse af nyhedsbrevet Viden & Netværk

Dansk Fjernvarme har den seneste tid arbejdet på at udvikle og forbedre nyhedsbrevene, og det betyder et farvel til nyhedsbrevet Viden & Netværk.

Seneste høringssvar

29. apr 2022 Høringssvar

Høringssvar om ændring af maksimal pris på regulerkraftbud

Forsyningstilsynet har anmodet Energinet om, at hæve den nuværende maksimale pris på regulerkraftbud på +5.000 EUR/MWh (ingen minimumspris). En stigning i maksimumprisen for regulerkraft, medfører øget risiko for deltagelse på elmarkedet ved uforskyldte ubalancer (fx havari) og det kan bevirke, at kapacitet, såsom kraftvarmeværker, trækkes ud af elmarkedet.

28. feb 2022 Høringssvar

Høringssvar vedr. hjemmel til etablering af CO2-fangstanlæg

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til Energistyrelsen om etablering af CO2-fangstanlæg på kommunale el- og varme-produktionsanlæg. 

07. feb 2022 Høringssvar

Høringssvar over metode for indkøb af modhandelsenergi

Dansk Fjernvarme har afleveret høringssvar til Energinet omkring metode for indkøb af modhandelsenergi.

31. jan 2022 Høringssvar

Høringssvar: Den reviderede varslingsvejledning

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar for den reviderede varslingsvejledning.

31. mar 2022 Debat

Ny taskforce skal sætte prop i den russiske gashane

Lige nu kommer omkring en tredjedel af naturgassen i Danmark fra Rusland, og det skal stoppes, lyder det fra Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Nicolai Kipp, chefkonsulent hos Dansk Fjernvarme, og Pernille Hagedorn-Rasmussen, chefkonsulent hos IDA i et fælles debatindlæg.

18. mar 2022 Debat

Sådan får vi omstillet gasforbruget i den individuelle opvarmning klogest og hurtigst muligt

Det kræver planlægning og mod, men det kan lade sig gøre at gøre os uafhængige af den russiske gas, uden at gå på kompromis med vores forsyningssikkerhed eller den grønne omstilling, skriver brancheorganisation Dansk Fjernvarme og KL i et fælles indlæg. Indlægget blev den 18. marts 2022 bragt i Klimamonitor. 

Leder

25. mar 2022 Leder

Energipolitik er sikkerhedspolitik

Denne overskrift står i høj grad klart, efter Rusland invaderede Ukraine den 24. februar. På blot få uger eskalerede sanktioner og trusler og blev til en reel krig.

Vores afhængighed af russisk naturgas har været blandt de helt store debatemner i kølvandet på Ruslands invasion. Det har skubbet fjernvarmen fra at være en grøn og komfortvenlig opvarmningsmulighed i de...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få det fulde overblik over arbejdsmiljømæssige lovkrav

Mange selskaber har svært ved at danne sig et overblik over de mange forskelligartede arbejdsmiljøopgaver. Det ændrer nyt kursus hos Dansk Fjernvarme.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få værktøjer til kommunikation og konflikthåndtering med kunderne

NYHED: På dette nye todages kursus får du viden om og værktøjer til målrettet kommunikation, succesfuld dialog og effektiv konflikthåndtering med kunderne i fjernvarme- og forsyningsselskaber.

26. apr 2022 Kurser & arrangementer

Er du en god varmeplanlægger? 

Tilfredsheden er stor blandt tidligere deltagere på dette kursus, som giver dig mulighed for at blive gode venner med varmeforsyningsloven og udarbejdelse af projektforslag. 

26. apr 2022 Kurser & arrangementer

Bliv klogere på udbudsloven

Mangler du det fulde overblik over udbudsloven, og er du usikker på, hvordan du strukturerer et udbud, der overholder alle regler? 

Dagens presseklip

16. maj 2022 Presseklip

Stor prisforskel på danskernes fjernvarme

LÆS I DAG: Trussel mod grønne ambitioner: »Man kan jo heller ikke bygge et hus, hvis ikke man er klar med et fundament«. Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjusk af værste skuffe, mener formand for varmeværk. Tårnby og Dragør pønser på fjernvarme. Derfor kan prisen på fjernvarme holdes nede de fleste steder.

12. maj 2022 Presseklip

Aftaleudkast om fjernvarme bekymrer støttepartier

LÆS I DAG: Verden og virkeligheden har overhalet varmeplanen i Næstved. Din varmemåler skal opgraderes igen. Lystrup fjernvarmeselskab sætter prisen ned. Fjernvarmeprojekt ved Helle Hallen er på vej.

11. maj 2022 Presseklip

Varmepumper kan give koldt naboskab

LÆS I DAG: Byggeprojekter udskydes: Prisstigninger og grøn omstilling kan koste veje og børnehaver. Frygt for Fortums fremtid på ministerens bord. Stor affaldsvirksomhed advarer mod europæisk affaldsmangel til forbrænding. Kommuner skal geografisk inddele varmeforsyningen og godkende projekter med “fast track“. Store potentialer for udfasning af olie- og gasfyr i det offentlige. Nu bliver fjernvarmen 25 procent dyrere for borgerne i Ulfborg.

10. maj 2022 Presseklip

Stigende varmepriser rammer hårdest i husstande med højere indkomster

LÆS I DAG: Samarbejde skal give nye muligheder for fjernvarme i hovedstadsområdet. Danske virksomheder får hjælp til at spare på gassen. Sådan bliver vi fri af russisk olie og gas. Besparelser og omstilling kan redde os fra russisk gas på et år. Industrigigant satser milliarder på varmepumper.