11. jun 2021 Lokalt

25 års tilløb er endt med fjernvarme på Augustenborg Slot

Bedre sent end aldrig. 25 år efter de første planer er Augustenborg Slot blevet koblet på fjernvarmen. Det medfører en markant CO2-reduktion, da den hidtidige gaskedel erstattes af grøn fjernvarme.

10. jun 2021 Fagligt

Betalingsmodeller har stor interesse hos medlemmer

Dansk Fjernvarme har netop afholdt et webinar, hvor forskellige forbrugertilbud var på dagsordenen – meget tyder på, at selskaber har interesse i abonnementsordninger og kampagnetilbud.

10. jun 2021 Fagligt

Energistyrelsen indsamler og deler viden om fossilfri spids- og reservelast

Fjernvarmebranchen har mulighed for udveksle viden og erfaringer om fossilfri spids- og reservelast på et branchemøde med Energistyrelsen den 18. juni.

10. jun 2021 Corona

Corona-restriktioner bliver ophævet

Ny politisk aftale betyder bl.a. farvel til mundbind fra den 14. juni, og fra den 15. juli ophæves også afstandskrav og afstandsanbefalinger, når deltagere på fx generalforsamlinger i det væsentlige sidder ned.

14. jun 2021 Debat

PtX sammen med fjernvarme kan indfri den sektorkobling, alle taler om

Power-to-X i kombination med fjernvarme kan give unikke fordele for danske aktører. Samfundet får også større gavn af brintproduktionen, da sektorintegrationen bliver stærkere, når fjernvarmen er med som bindeled, skriver Hanne Kortegaard Støchkel Maria Dahl Hedegaard fra Grøn Energi og Dansk Fjernvarme i dette indlæg.

28. maj 2021 Debat

Styrket cybersikkerhed kræver større åbenhed

Kronik i Børsen skrevet af Jørgen S. Christensen, formand for EnergiCERT og forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi, Morten Gade Christensen, næstformand for EnergiCERT og CIO i Energinet og Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme.

27. maj 2021 Debat

Fjernvarmen kan levere på alle parametre i den grønne omstilling

Omstillingen til en grøn fjernvarme er allerede godt på vej. I Dansk Fjernvarme er man optimistiske i forhold til at sikre, at vi når i mål med den grønne omstilling af boligopvarmningen i Danmark.

Flere nyheder

10. jun 2021 Fjernvarmen

Fjernvarmen kom frem efter 25 år

Fjernvarmens juni-udgave har besøgt Augustenborg Fjernvarme, hvor tålmodighed er en dyd: Efter 25 år er det omsider lykkedes at få Augustenborg Slot på fjernvarmenettet. 

09. jun 2021 Lokalt

Træpiller skal være fortid i Aarhus fra 2030

AffaldVarme Aarhus stopper med at bruge træpiller til fjernvarme fra 2030 – i stedet skal produktionen af fjernvarme baseres på vedvarende energikilder. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen. 

09. jun 2021 Corona

ENS stopper med coronamøder

Der bliver ikke længere afholdt beredskabsmøder mellem Energistyrelsen og energisektoren om corona – i efteråret vil ENS afholde virtuelle dialogmøder med fjernvarmeselskaber.

08. jun 2021 Politisk

IDA-rapport slår fast: Fjernvarmen skal erstatte boligopvarmning fra naturgas

Det er fjernvarmen, der skal tage over som den primære opvarmning af boliger i gasområderne, mens de individuelle varmepumper skal målrettes område med olie. 

Seneste høringssvar

11. jun 2021 Høringssvar

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning til projektbekendtgørelsen

Udmøntningen af samfundsøkonomikravet er sket med den nye Projektbekendtgørelse, og det er vejledningen til denne, dette høringssvar omhandler.

01. jun 2021 Høringssvar

Høringssvar på spørgsmålskatalog fra Energistyrelsen vedrørende direkte linjer og geografisk differentierede forbrugstariffer

Dansk Fjernvarme har udarbejdet svar på det spørgsmålskatalog som Energistyrelsen har sendt ud som fagligt input til arbejdet med de to analyser, hhv. geografisk differentierede forbrugstariffer og direkte linjer.

26. maj 2021 Høringssvar

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning til samfundsøkonomiske analyser

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om udkast til vejledning til samfundsøkonomiske analyser og takker for muligheden for at kommentere udkastet.

26. maj 2021 Høringssvar

Høringssvar til analysen om samtidighed mellem fjernvarmeselskabernes priser og omkostninger

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til Forsyningstilsynets høring over analysen ”Samtidighed mellem fjernvarmeselskabernes priser og omkostninger”.

12. maj 2021 Debat

PtX skal tænkes ind i en samlet energiplan

Vi har brug for retningslinjer for at sikre at den samlede udvikling af vores energisystem sker effektivt, så samfundet får det mest optimale udbytte i forhold til den grønne omstilling, skriver chefanalytiker i Grøn Energi, Nina Detlefsen, i et indlæg, der har været bragt i GridTech den 11. maj 2021.

07. maj 2021

Power-to-X-and-heat bør være et styrende princip for PtX

Power-to-X er den varmeste nye teknologi, vi i Danmark har mellem hænderne. Det skriver konsulent i Dansk Fjernvarme, Maria Dahl Hedegaard, i denne klumme.

Leder

04. jun 2021 Leder

Vi er klar til at åbne igen

Det er næppe en underdrivelse, hvis jeg slår fast, at det seneste års tid har været forfærdeligt. Coronarestriktioner har sat en stopper for meget og udfordret alle medlemmer af Dansk Fjernvarme – lige fra hjemmearbejde til onlinemøder.

Men nu ser det ud til, at vi langt om længe kan begynde at lempe på restriktionerne. Vi kan ganske vist ikke...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

07. jun 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på korrekt vandbehandling i fjernvarmesystemet

Så sikrer du en længere levetid, en højere virkningsgrad og en større sikkerhed.

04. jun 2021 Kurser & arrangementer

Opfylder bestyrelsen sit ansvar i den grønne omstilling?

Med et ambitiøst mål om at have en grøn og fossilfri fjernvarme i Danmark i 2030 er det vigtigt, at bestyrelserne i landets fjernvarmeselskaber kan arbejde strategisk, langsigtet og helhedsorienteret.

 

04. jun 2021 Kurser & arrangementer

Regionalmøderne venter efter sommerferien 

På Regionalmøderne 2021 vil der være fokus på Dansk Fjernvarmes strategiske og praktiske arbejde, ligesom der også i år vil være indlæg fra både medlemmer og lokale kræfter. 

31. maj 2021 Kurser & arrangementer

Find den mest attraktive prismodel til forbrugerne

Dansk Fjernvarme giver gode råd om prismodeller og tilslutningspriser på webinar fredag den 4. juni. 

Dagens presseklip

14. jun 2021 Presseklip

Nyt vokseværk for støtte til biogas: Vismand advarer mod dyrt betalte klimagevinster

LÆS I DAG: Fjernvarmen breder sig fra hus til hus i Rørvig. Fjernvarme til flere i Skive. Varmecentral i drift ved Studsgård. Padborg Fjernvarme bruger lokale potentialer og skaber grøn energi.

11. jun 2021 Presseklip

Hillerød Forsyning skrinlægger planer om dampværk 

LÆS I DAG: EU's klimavåben virker: Kulkraftværk lukker, fordi det er for dyrt at forurene. Advisory board ser import af CO2 skabe dansk forretningseventyr. Er regeringens handleplan for Verdensmål skåltaler eller klimahandling? 

10. jun 2021 Presseklip

Aarhus vinker farvel til træpillerne i 2030

LÆS I DAG: Forhandlinger om geotermi er udskudt igen. Varmekrigen intensiveres i Vester Skerninge-området. Fjernvarme eller varmepumper?: Eksperterne kan se fordele ved begge løsninger. Geotermi: Løsningen er fundet – men det er vilkårene for økonomien ikke.

09. jun 2021 Presseklip

Stort flertal stemmer for at lukke fjernvarmeværk

LÆS I DAG: Aalborg Forsyning satser på fjernkøling samt flere samarbejder om CCUS-teknologier. Minister klandres for at pumpe tal om gasledning til Lolland-Falster. Stege Fjernvarme byder velkommen til husstand nr. 1300.