12. aug 2022 Politisk

Affaldsafbrænding kan være klimavenligt

DTU-forsker slår fast, at import og afbrænding af affald giver god mening rent klimamæssigt – og så styrker det både forsyningssikkerhed og forbrugerpriser, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

12. aug 2022 Navne

Ny konsulent med fokus på varmepumper

Dansk Fjernvarme har ansat Alex Fredslund som ny konsulent i Varmefaglig Afdeling. Her skal han blandt andet arbejde med store kollektive varmepumper og overskudsvarme.

11. aug 2022 Fagligt

El er blevet meget dyrt

Fjernvarmeselskaber skal allerede nu overveje, om de vil producere varmen i den kommende vinter med el – kraftvarmeselskaber kan se frem til gode forretningsmuligheder.

11. aug 2022 Navne

Erfaren ingeniør styrker Dansk Fjernvarmes varmefaglige afdeling

Med erfaring fra Din Forsyning og som driftsleder for Oksbøl Varmeværk i bagagen er John Elmertoft trådt ind som seniorkonsulent i Dansk Fjernvarmes varmefaglige afdeling.

12. aug 2022 Debat

Manglende samarbejde skyld i uudnyttet overskudsvarme

Lige nu fyrer datacentrene for fuglene. Traditionen for nyttiggørelse af overskudsvarme i fjernvarmerørene er ikke eksisterende. Et nationalt fokus og fælles samarbejde vil potentielt kunne skabe traditionen i fremtiden, skriver Jesper Koch, der er analysechef i Dansk Fjernvarme i et indlæg på GridTech.

11. aug 2022 Politisk

Fejl i JP-artikel: Udledning fra biomasse mangler ikke i klimaregnskab

I Jyllands-Posten i begyndelsen af august kunne man læse historien om, at CO2-udledningen fra det danske forbrug af biomasse til energi ikke er medregnet i de officielle opgørelser. Men det er ikke korrekt: Biomassen er med i klimaregnskabet. Og der er fortsat brug for den i energiforsyningen, fordi den er meget mere klimavenlig end kul, olie og gas og samtidig giver forsyningssikkerhed.

04. aug 2022 Debat

Glem ikke kraftvarmeværkerne, hvis vi skal sikre høj elforsyningssikkerhed

Vi er i Danmark i gang med at lave grundlæggende ændringer i forsyningen af både el og varme. På nogle områder bygges der nyt, og skrues op for omstillingen, mens der  andre steder ændres og udfases. Ændringerne kræver, at vi holder tungen lige i munden for ikke at snuble over vores egne ben.

Flere nyheder

11. aug 2022 Fagligt

Få brush-up på varslingsreglerne

Dansk Fjernvarme indbyder medlemmer til et Teams-møde den 18. august for at få en opdatering på varslingsreglerne.

11. aug 2022 Paragraffen

Må eksisterende forbrugere betale for udvidelser

Kommuner kan presse fjernvarmeselskaber til udvidelser, hvor eksisterende kunder skal betale for udvidelsen. Men den går ikke, mener Dansk Fjernvarme.

11. aug 2022 Politisk

Fjernvarme er et godt varmevalg

Inflationen stiger fortsat og det gør det dyrere for danskerne. Ny analyse fra PFA viser, at fjernvarme er et økonomisk godt valg, og det øger behov for hurtig fjernvarmeudrulning, mener Dansk Fjernvarme.

10. aug 2022 Fagligt

Selskaber kan bruge estimeret varmeforbrug

Der er mangel på fjernvarmemålere, og Forsyningstilsynet giver derfor tilladelse til, at selskaber midlertidigt kan afregne varmeforbrug ud fra estimeret forbrug.

Nyt om navne

09. aug 2022 Navne

Fra en underjordisk infrastruktur til en anden

Henrik Plougmann Olsen startede 1. maj som ny administrerende direktør for HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab - og han melder, at han er faldet godt til. 

29. jul 2022 Navne

Ny konsulent i Varmefaglig Afdeling

Varmepumper og overskudsvarme er i fokus for 30-årige Casper Andersen, der er startet i Dansk Fjernvarmes varmefaglige afdeling.

26. jul 2022 Navne

Erfaren konsulent til konverteringstaskforce

Med 36 års stærk erfaring fra Kamstrup i bagagen er Ole Juhl startet i Dansk Fjernvarmes tastforce, der arbejder med konvertering af gasområder til fjernvarme.

19. jul 2022 Navne

Erfaren konsulent til bæredygtig biomasse

Max Nitschke har skiftet en rolle som ekstern konsulent ud med en fastansættelse i Dansk Fjernvarme, hvor han fortsat skal arbejde med biomasseområdet.

27. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende overførsel af overskydende CO2-kvoter og prisregulering af geotermi

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til ’forslag til Lov om ændring af lov om varmeforsyning' (Overførsel af CO2-kvoter til statsstøttede CO2-fang-stenheder og undtagelse fra prisregulering af opvarmet vand fra geotermiske anlæg).

09. jun 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende RE Power EU forslag vedr. VED, EED og EPBD

Dansk Fjernvarme har kommenteret Kommissionens forslag til ændringer i direktivet for vedvarende energi (VE-direktivet), direktivet for bygningers energimæssige ydeevne (bygningsdirektivet) samt direktivet for energieffektivitet (EE-direktivet).

Leder

03. jun 2022 Leder

Kære danskere

Da statsminister Mette Frederiksen, som en ud af et panel på fem ministre, indledte et pressemøde i maj, var det med budskabet om, at mange flere danskere skulle have fjernvarme. Så hurtigt som muligt.

Statsministeren lovede alle ejere af et naturgasfyr, at de inden årets udgang ville modtage et brev med info om muligheden for at få fjernvarme. Der skal skabes klarhed – og derpå skal...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

23. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få forsvarligt styr på el-sikkerheden

”Opfølgende L-AUS”-kursus sikrer, at såvel ansatte som udefrakommende installatører har viden og kompetencer til forsvarligt at udføre arbejde på elektriske anlæg og installationer.

11. maj 2022 Kurser & arrangementer

Nu kan du nemmere få overblik over alle kurser

Dansk Fjernvarme gør det nu nemmere for medlemmer at få et hurtigt overblik over alle arrangementer og kurser på hjemmesiden.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Sidste udsendelse af nyhedsbrevet Viden & Netværk

Dansk Fjernvarme har den seneste tid arbejdet på at udvikle og forbedre nyhedsbrevene, og det betyder et farvel til nyhedsbrevet Viden & Netværk.

10. maj 2022 Kurser & arrangementer

Få det fulde overblik over arbejdsmiljømæssige lovkrav

Mange selskaber har svært ved at danne sig et overblik over de mange forskelligartede arbejdsmiljøopgaver. Det ændrer nyt kursus hos Dansk Fjernvarme.

Dagens presseklip

12. aug 2022 Presseklip

Støttepartier kræver ekstraskat på energiselskaber efter krig i Ukraine

LÆS I DAG: Troede du gasprisen var høj i vinter, så bare vent til næste vinter. Klimaministeren kalder det »tudetosset«, men kigger man på fakta, er det klimavenligt Stor opbakning til eget fjernvarmeprojekt i mindre landsby. Enorm opbakning til fjernvarmeprojekt i landsbyer. Stort fjernvarmeprojekt oplever kæmpe prishop.

11. aug 2022 Presseklip

Nye varmeplaner med fuldt blus på fjernvarmen

LÆS I DAG: Fjernvarmen er noget af et varmt puslespil at lægge. Prisstigninger koster almindelig familie 34.000 om året. Varmecheck sendt ud til 400.000 husstande. Nu overvejer naboen mod nord at skrue ned for eksporten af el.

10. aug 2022 Presseklip

Ikke én eneste borger har fået Mette Frederiksens brev

LÆS I DAG: Varmeværk tjener styrtende på el og kan sænke prisen markant. Fjernvarmeværk varsler højere priser. Energistyrelsen tror ikke på vurdering fra anerkendt statsstøtte-advokat. Grøn strøm udgjorde rekordhøj andel i første halvår. ”Danmarks største skraldespand” advarer naboer om seks uger med stank og støj.

09. aug 2022 Presseklip

Afviser CO2-kritik

LÆS I DAG: Striden om biomassen. Frygten for energirationering vokser, mens Putin leger med gashåndtaget. Høje energipriser truer de selvejende sportshaller. Skru ned for varmen: Minus én grad kan spare dig for tusindvis af kroner. Nu ligger det fast: Nærvarmeprojekt i Hunderup bliver en realitet. Norges statsminister indkalder partiledere til møde om el-krise.