08. dec 2021 Kurser & arrangementer

Bliv klædt på til at sælge fjernvarme

Få styr på de gode argumenter til at sælge fjernvarmen uden at det føles som kold kanvas

08. dec 2021 Fagligt

Forsyningstilsynet sænker gebyrer

Det bliver billigere for fjernvarmeselskaberne, når de i 2022 skal betale gebyr for myndighedsbehandling hos Forsyningstilsynet. 

08. dec 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på afkøling og lavere returtemperatur

God afkøling er til gavn for både økonomi og miljø - jo lavere returtemperatur, jo bedre har man udnyttet varme-energien. Kom på kursus og få helt styr på afkøling og returtemperatur.

08. dec 2021 Kurser & arrangementer

Book dit kursus i dag og spar penge!

Planlægger du at deltage på et kursus eller temadag i 2022? Hvis du booker nu, kommer du med til 2021-pris.

08. dec 2021 Debat

Digitaliseringens uforløste potentiale kan give grønnere og billigere fjernvarme

Vi er i gang med digitaliseringen, men der er stadig meget at gøre, og de danske fjernvarmeselskaber har vidt forskellige forudsætninger. Vi skal huske de individuelle varmeløsninger, når vi taler om digitalisering som middel til sektorintegration og grøn omstilling, skriver Søren Berg Lorenzen og Steen Kramer Jensen i dette debatindlæg, der er bragt i Altinget den 8. december 2021.

06. dec 2021 Debat

Nationale strategier for CCS og CCU skal hurtigst muligt få os fra tanke til handling

Hvis potentialet for CO2-fangst skal indfries og levere CO2-reduktioner i 2025 og 2030, så skal der tempo på rammevilkår og værdikæde. Sådan skriver chefkonsulent Jannick Buhl i en klumme på Energy Supply.

16. nov 2021 Debat

Forsyningstilsynet vil sende milliardstor regning til forbrugerne

Forsyningstilsynet anbefaler, at der på fjernvarmeområdet indføres samme regulering med indtægtsrammer som for elnet-sektoren. Det vil sende milliardstore ekstraregninger til de forbrugere, som reguleringen skulle beskytte, skriver Rune Moesgaard i Altinget den 10. november 2021. 

Flere nyheder

08. dec 2021 Konference

Snart samles ledere fra hele forsyningssektoren

Tag din ledergruppe under armen og få en eksplosiv start på 2022 ved at deltage på Leder Forum.

08. dec 2021 Temadag

Hvordan kan varmeselskaberne reducere varmeprisen?

Ny temadag den 2. februar 2022 sætter fokus på, hvordan fjernvarmeselskaberne kan reducere varmeprisen ved at være aktive på markedet for systemydelser.

08. dec 2021 Fagligt

Få beskyttelse mod de cyberkriminelle

Dansk Fjernvarme gentager opfordring til sine medlemmer om at melde sig ind i EnergiCERT for at modvirke ondsindede IT-angreb.

08. dec 2021 Fagligt

Strategi for digitalisering tager form

Dansk Fjernvarme har fokus på digitalisering og har både besøgt og talt med en lang række medlemmer om deres arbejde med digitalisering, fortæller projektleder Steen Kramer Jensen. 

Seneste høringssvar

06. dec 2021 Høringssvar

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om tilskud til projekter inden for el og energi

Bekendtgørelsen vedrører tilskud til projekter, der fremmer effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger inden for el og energi.

06. dec 2021 Høringssvar

Udtalelse vedrørende Forsyningstilsynets udkast til tilkendegivelse vedrørende tarifmodel 3.0

Dansk Fjernvarme har udarbejdet en udtalelse på baggrund af Forsyningstilsynets udkast til tilkendegivelse af Tarifmodel 3.0. 

03. dec 2021 Høringssvar

Høringssvar om geologisk lagring af CO2

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet til ”Forslag til Lov om ændring af lov om anvendelse af Danmarks undergrund” (Geologisk lagring af CO2 på under 100 kilotons med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer). 

03. dec 2021 Høringssvar

Høringssvar vedrørende ændring af opkrævningsmodel for systemtariffen

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til Energinets reviderede opkrævningsmodel for systemtariffen. 

13. okt 2021 Debat

Forsyningsaktører: Planloven bør også fokusere på det, der er under jorden

Revisionen af planloven er på vej, og der er brug for, at den næste version beskytter de store værdier under jorden, som eksempelvis fjernvarmeledninger og vandrør. Det skriver fem forsyningsaktører i et debatindlæg på Altinget den 13. oktober 2021. 

10. sep 2021 Debat

Forsyningstilsynet fremfører politiske ønsker forklædt som fakta

I et debatindlæg på Altinget fremfører Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt en række påstande, der er brug for at korrigere. Politiske beslutninger bør være funderet på grundige og solide fakta. Det bør også være tilfældet for de kommende politiske beslutninger om regulering af fjernvarmeselskaberne. Det skriver Rune Moesgaard i en replik på Altinget.

Leder

02. dec 2021 Leder

Fjernvarmen hjælper Danmark gennem energikrisen

Den aktuelle energikrise er næppe gået manges opmærksomhed forbi. Nyhedsindslag om voldsomme stigninger i priserne på gas og el har præget nyhedsbilledet, og begivenhederne ventes også at præge mange danskeres økonomi vinteren over.

Helt generelt er fjernvarmen til stor hjælp for Danmark i en energikrise som den, vi oplever denne vinter. Langt...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

26. nov 2021 Kurser & arrangementer

Energi på Toppen: Stigende energipriser og gule veste

Prisen på gas og el er steget kraftigt den seneste tid. Det har stor indflydelse på udgifterne for den enkelte forbruger. Det er temaet for Energi på Toppen den 1. december.

22. nov 2021 Kurser & arrangementer

Nyhed: Kursus til nye bestyrelsesmedlemmer

Er der kommet nye medlemmer i forsyningsbestyrelsen? Deltag på nyt kursus tilpasset specielt til kommunale forsyningsselskaber. 

09. nov 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på risikoprocessen

Kursus giver indsigt og værktøjer til at håndtere projektets usikkerheder og risici - til gavn for både dig og dine interessenter.

09. nov 2021 Kurser & arrangementer

Er du nyansat administrativ medarbejder?

Eller har du været i branchen i flere år, men trænger til at blive opdateret på regler og gode rutiner?

Dagens presseklip

08. dec 2021 Presseklip

CO2-afgift flytter tusindvis af job fra land mod by

LÆS I DAG: Ny rapport er "Skræmmende læsning". PTX-anlæg i Esbjerg får første tommel op. Fjernvarmeværker bør da fjernstyres. Biogasanlæg kan få stor milliardstøtte til at fange CO2.

07. dec 2021 Presseklip

Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

LÆS I DAG: Storkunde blander sig ikke i forbrugeres valg. Stort varmeværk-projekt ligger i dvale i Ølstykke. Spar ekstraordinært på fjernvarmetilslutning. Høje-Taastrup: Priser på fjernvarme forbliver uændret næste år. Så kom der lige en varm nyhed i en kold tid.

06. dec 2021 Presseklip

Aktører er delte på grøn del af finansloven

LÆS I DAG: CCS-aktører ser tempoet på Christiansborg som hæmsko for udviklingen. TVIS skal levere varme til 32.000 nye huse. Det første skridt mod fjernvarme i Holbæk. Navneændring koster Affaldvarme Aarhus seks millioner kroner.

03. dec 2021 Presseklip

A.P. Møller vil have 300 MW geotermi klar i hovedstaden om et årti

LÆS I DAG: Klart ja til nyt varmeværk i Skive. 26,2 mio. kr. tildelt til eldrevne varmepumper i fjernvarmesektoren. Landsret afviser kære i varmestrid. Esbjerg rækker ud efter kul-millioner.