28. jan 2022 Corona

Påpasselighed er fortsat nødvendigt

Selv om corona-restriktionerne stort set alle bliver ophævet fra tirsdag, så er der fortsat grund til, at fjernvarmeselskaberne er påpasselige i forhold til deres ansatte, lyder opfordringen fra Dansk Fjernvarme.

28. jan 2022 Lokalt

Esbjerg tester anlæg til fangst af CO2

Energnist vil etablere anlæg til at teste fremtidens muligheder for CO2-fangst. DIN Forsyning og Esbjerg Kommune går med i testarbejdet. 

28. jan 2022 Politisk

CCU-S – vi skal fra tanke til handling

Dansk Fjernvarme afholder sammen med Danske Rederier en online-konference for at sætte fokus på, hvordan samfundet kommer fra tanker om CCU-S til konkret handling.

28. jan 2022 Fagligt

Fælles indsats har givet pote i Løsning

Henrik Thisgaard var en af de lokale beboere i Stjernevejskvarteret, der var aktiv for at få sine naboer med på et projekt om fjernvarme i den sydlige del af Løsning.

12. jan 2022 Debat

Det haster med grøn skatteaftale, så vi kan få sparket gang i CO2-fangst

Energisektoren skal spille en fremtrædende rolle i omstillingen til klimaneutralitet. Derfor bliver det afgørende, at et kommende CO2e-afgiftssystem giver de rette incitamenter og rammer for fjernvarmeselskabernes investeringer i CO2-fangst, skriver økonomisk konsulent Tine Skovlund i et debatindlæg.

10. jan 2022 Debat

Fjernvarme er den billigste løsning for - de fleste

Fjernvarmeselskaberne holder generelt prisen i ro. Det skyldes, at de fleste selskaber har adgang til fleksible og forskellige varmekilder. Derfor må fjernvarmen ikke blive bundet til én kilde, skriver direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme, i et debatindlæg. 

20. dec 2021 Debat

Vi vil suge millioner af ton CO2 ud af luften

Der er store perspektiver i den politiske aftale, der lægger de overordnede rammer for næste etape af CCS, skriver direktør Kim Mortensen i denne klumme, der er bragt i Avisen Danmark den 17. december 2021.

Flere nyheder

28. jan 2022 Fagligt

Lokale ildsjæle kan blåstemple fjernvarmen

Bettina Skjoldborg fra NIRAS er ekspert i fjernvarmekonverteringer og mener, at lokale fjernvarmeambassadører er gode til at sprede budskabet om fjernvarmen, hvis man klæder dem godt på til opgaven. Hun giver her en række anbefalinger til fjernvarmeværker, der overvejer at bruge ambassadører.

27. jan 2022 Pressemeddelelse

Nyt partnerskab om CCS ser dagens lys

Partnerskab for CO2-fangst og -lagring skal sikre ny styrkeposition for dansk erhvervsliv, fremgår det af pressemeddelelse fra bl.a. Dansk Fjernvarme. 

27. jan 2022 Fagligt

Workshop om Data Space for energi og forsyning

Dansk Fjernvarme inviterer sammen med Energinet og Dansk Energi til en åben online workshop den 8. februar om potentialet ved et Data Space. 

27. jan 2022 Lokalt

De er vilde efter fjernvarmen i Hobro

Med skyhøje gaspriser og en massiv dækning af energikrisen i de danske medier, har man på Hobro Varmeværk virkelig mærket en øget interesse for fjernvarme. Så meget, at man nu helt må ændre fremgangsmåden i de forestående konverteringsprojekter for at efterkomme den store efterspørgsel.

Seneste høringssvar

10. jan 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende Kommissionens forslag til revision af bygningsdirektivet

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om Europa-Kommissionens forslag til revision af bygningsdirektivet (COM (2021) 802)

10. jan 2022 Høringssvar

Høringssvar vedrørende Kommissionens meddelelse om bæredygtige kulstofcyklusser

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til Europa-Kommissionen om bæredygtige kulstofcyklusser (COM(2021) 800 final).

06. dec 2021 Høringssvar

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om tilskud til projekter inden for el og energi

Bekendtgørelsen vedrører tilskud til projekter, der fremmer effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger inden for el og energi.

06. dec 2021 Høringssvar

Udtalelse vedrørende Forsyningstilsynets udkast til tilkendegivelse vedrørende tarifmodel 3.0

Dansk Fjernvarme har udarbejdet en udtalelse på baggrund af Forsyningstilsynets udkast til tilkendegivelse af Tarifmodel 3.0. 

08. dec 2021 Debat

Digitaliseringens uforløste potentiale kan give grønnere og billigere fjernvarme

Vi er i gang med digitaliseringen, men der er stadig meget at gøre, og de danske fjernvarmeselskaber har vidt forskellige forudsætninger. Vi skal huske de individuelle varmeløsninger, når vi taler om digitalisering som middel til sektorintegration og grøn omstilling, skriver Søren Berg Lorenzen og Steen Kramer Jensen i dette debatindlæg, der er bragt i Altinget den 8. december 2021.

06. dec 2021 Debat

Nationale strategier for CCS og CCU skal hurtigst muligt få os fra tanke til handling

Hvis potentialet for CO2-fangst skal indfries og levere CO2-reduktioner i 2025 og 2030, så skal der tempo på rammevilkår og værdikæde. Sådan skriver chefkonsulent Jannick Buhl i en klumme på Energy Supply.

Leder

27. jan 2022 Leder

Tid til at plukke nye frugter

Et velkendt ordsprog handler om, at det er fordelagtigt at plukke lavthængende frugter først, fordi de er lettest at komme til. Det gælder også i den grønne omstilling, hvor der er behov for at opnå hurtige fremskridt – men samtidig også enighed om, at hele træet skal tømmes, hvis Danmark skal nå klimamålene.

Fjernvarmesektoren plukker hver dag løs...Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

18. jan 2022 Kurser & arrangementer

Få styr på jeres forbrænding!

Dansk Fjernvarme er klar med kursus i forbrændingsteknik rettet mod medarbejdere på biomasseanlæg.

17. jan 2022 Kurser & arrangementer

Kursus: Konverteringsprojekter fra A til Z

Bliv fortrolig med alle arbejds- og beslutningsprocesserne ved et konverteringsprojekt, hvilke skridt der er, og hvilke beslutninger der skal tages.

05. jan 2022 Kurser & arrangementer

Bliv fortrolig med fjernvarme

Er du ny i fjernvarmebranchen, og mangler du et overblik over grundlæggende viden og begreber? 

14. dec 2021 Kurser & arrangementer

2021: Vi har savnet fællesskabet

Det forgangne år har budt på mere hjemmearbejde, og derfor har behovet for at samles og erfaringsudveksle været ekstra stort.

Dagens presseklip

28. jan 2022 Presseklip

Høje varmeregninger er en varm kartoffel

LÆS I DAG: Blå partier vil også give skattefri check til de rigeste gaskunder. Dansk Energi advarer mod stor gascheck. Grøn omstilling truer 14.000 danske job. Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre. Mange gasfyr i de dyreste boligområder.

27. jan 2022 Presseklip

Regeringen vil give en skattefri check til familier med høje varmeregninger

LÆS I DAG: Ewii-direktør præciserer: Lokale 'fjernvarmepåbud' skal vinde netselskaber tid til opgradering af elnettet. Varmepumpeindustrien: En molbohistorie at forbyde varmepumper. Forbrugere må vente på ny varmepris. Endnu et varmeværk varsler kæmpe prisstigning - hele 64 procent. 

26. jan 2022 Presseklip

Voldsom interesse for at skifte til fjernvarme giver travlhed

LÆS I DAG: 66 nye boliger ved Hald Ege skal forsynes med fjernvarme. Varsler markant prisstigning. Kraftvarmeværk sender fire millioner tilbage til kunderne. Grøn energi sikrer varme til fjernvarmebrugerne i Agersted. Holte Fjernvarme fastholder prisen. 

25. jan 2022 Presseklip

Vestforbrænding vil gøre fjernvarme grønnere

LÆS I DAG: AffaldVarme Aarhus stifter fjernkølingsselskab. Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen. Store CO2-muligheder til debat. Bekymrede gaskunder overvejer andre muligheder. Manglen på vedvarende energi truer brintfabrik og 300 jobs i Esbjerg.