20. mar 2023 Politisk

Klimaminister vil have redegørelse fra energibranchen

Meget store bonusser får klimaminister Lars Aagaard til at kræve en redegørelse fra energibranchen. Dansk Fjernvarme hilser undersøgelsen velkommen.

20. mar 2023 Kurser & arrangementer

Konverteringskursus bliver udbudt igen

Der er stor efterspørgsel på mere viden om konverteringsprojekter. Derfor udbyder Dansk Fjernvarme igen kurset ”Konverteringsprojekt fra A til Z”.

20. mar 2023 Politisk

Lovforslag om affald sætter CO2-fangst i stå

Dansk Fjernvarme er sammen med Dansk Affaldsforening stærkt kritisk over regeringens lovforslag for konkurrenceudsættelse af affaldsenergianlæggene.

20. mar 2023 Lokalt

Fjernvarmens fremtid kom på tale, da Lars Aagaard besøgte Ribe

Under et besøg hos Ribe Fjernvarme fortalte Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard om sit syn på fjernvarmens fremtid – mens han også fik indblik i de udfordringer, man i dag møder, når man vil udrulle fjernvarme i en fart.

16. mar 2023 Debat

Godt begyndt, men langt fra halv fuldendt

Den danske Power-to-X-strategi fylder et år. Det strategiske partnerskab Dansk Brint Alliance gør derfor status på den udvikling, strategien har sat gang i. Fundament er godt, men implementeringen mangler, og tiden er ikke til nøle, skriver tre direktører i alliancen - herunder Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme.

07. mar 2023 Debat

Startskud til helhedsorienteret grøn omstilling i kommunerne med afsæt i fjernvarmen

Strategiske og praktiske ledelsesanbefalinger fra Middelfart Kommune og Dansk Fjernvarme. 

07. mar 2023 Debat

Energisektoren skal have kollektiv infrastruktur til CO2-fangst

Danmarks energisystem har behov for en samlet strategi for CO2-infrastruktur, så CO2-fangst og -besparelse giver størst mulig værdi for samfundet.

Flere nyheder

20. mar 2023 Kurser & arrangementer

Leverandører fortæller om IT-platforme

Medlemmer kan møde fem forskellige leverandører af IT-platforme til dataopsamling, dataanalyse og visualisering af fjernaflæste afregningsmålerdata.

17. mar 2023 Paragraffen

Overtrædelse af sletning af personoplysninger kan medføre store bøder

En bøde fra Datatilsynet viser, at det kan blive dyrt for virksomheder, hvis de undlader at slette personoplysninger, der ikke længere anses for at være nødvendige.

16. mar 2023 Medlemsinformation

Medlemsundersøgelsen: Så er det sidste chance!

Fristen for svar på Dansk Fjernvarmes årlige medlemsundersøgelse er søndag den 19. marts – svarprocenten nærmer sig 50 procent.

16. mar 2023 Lokalt

Verdo sætter endeligt punktum i varmesager

I samarbejde med Forsyningstilsynet har Verdo nu sat endeligt punktum i fire gamle varmesager fra årene 2000 – 2017 og sender 65 mio. kroner tilbage til varmekunderne.

Nyt om navne

02. feb 2023 Navne

DIN Forsyning har fundet sin nye direktør

Det bliver Helle Damm-Henrichsen, der tager over som direktør for DIN Forsyning – hun tiltræder senest den 1. juni i år.

27. dec 2022 Navne

Et helt arbejdsliv med fjernvarme

Lars Gullev er fratrådt efter 25 år som adm. direktør for VEKS og et helt arbejdsliv med fjernvarme. Han ser tilbage på resultater og milepæle, som har gjort VEKS klar til fortsat grøn omstilling.

06. dec 2022 Navne

Økonomichef i Fjernvarme Horsens, Henrik Søgaard, er død

Bestyrelser og medarbejdere i Fjernvarme Horsens står bag dette mindeord om selskabets økonomichef Henrik Søgaard, der er død som følge af kræft.

05. dec 2022 Navne

Odsherred Forsyning: Direktør går på barsel

Forsyningens bestyrelse har konstitueret økonomidirektør Claus Thorsen som ansvarlig frem til den 1. august næste år.

20. mar 2023 Høringssvar

Forslag til lov om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren og konkurrenceudsættelse af forbrændingsegnet affald

Fælles høringssvar fra Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren og konkurrenceudsættelse af forbrændingsegnet affald i høring frem til den 14. marts 2023.

31. jan 2023 Høringssvar

Høringssvar vedrørende ændring af eksisterende metode – mFRR EAM 15 min ISP/MTU

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar på henvendelse fra Energinet om mFRR EAM 15 min ISP/MTU.

Leder

27. jan 2023 Leder

Vi ser frem til samarbejdet, Lars!

Du er blevet minister i en spændende tid, hvor energi- og forsyningssektoren i spænding ser mod dig og dit ministerium. Store udfordringer – men også store muligheder – venter.

Vi skal indfri vores ambitiøse klimamål, udfase naturgassen fra boligopvarmningen, fastholde den høje forsyningssikkerhed, og Danmark skal fortsat være et grønt foregangsland til gavn for vores...

Læs mere

Nyt om kurser og arrangementer

06. mar 2023 Kurser & arrangementer

Ny temadag om egenproduktion af el til varme

Dansk Fjernvarme havde stor succes med temadag om egenproduktion af til varme i november – nu gentager vi temadagen i april.

03. mar 2023 Kurser & arrangementer

Dansk Fjernvarme tilbyder to webinarer om APV'ere

Dansk Fjernvarme tilbyder to webinarer om APV’ere – det ene handler om ATEX; det andet handler om Biologiske Risikovurdering. Begge webinarer finder sted i marts.

01. mar 2023 Kurser & arrangementer

Flere skal opfylde krav om bæredygtig biomasse

Fra den 1. juli bliver kravene til bæredygtig biomasse udvidet til at gælde endnu flere fjernvarmeselskaber. Webinar i april sætter fokus på de skærpede krav.

01. mar 2023 Kurser & arrangementer

Få inspiration til at få mere ud af jeres solvarme

Dansk Fjernvarme afholder kursus den 23. marts om optimering af solvarmedrift med inspiration til, hvordan medlemmer kan få mest muligt ud af solvarmen.

Dagens presseklip

20. mar 2023 Presseklip

Tre områder klar til fjernvarme: Fik de nødvendige tilmeldinger på blot fjorten dage

LÆS I DAG: Fjernvarme Fyn bekræfter: Flere sager om social dumping på grønt kæmpebyggeri. Fjernvarmedirektør ærgrer sig over sager om underbetaling. Helge undrer sig over de stigende fjernvarmepriser. Fjernvarme bragt i spil i flere landsbyer og boligområder. To energihandlere står til at dele en halv milliard i hemmeligholdt bonus.

17. mar 2023 Presseklip

Bombe under fjernvarmeplan: Norfors kan ikke levere

LÆS I DAG: Kirkens indsigelsesret indskrænkes med væsentlig afstandsbegrænsning. EU vil sætte skarpe tidsfrister på grønne tilladelser. Ønsker til fremtidens varmekilde lokalt.

16. mar 2023 Presseklip

Dansk Fjernvarme efterlyser yderligere millioner til udtømt fjernvarmepulje

LÆS I DAG: Innargi lander endnu en geotermiaftale. Små lokalsamfund får tilbud om hjælp til at finde varmeløsninger. Fjernvarme for mere end 200 millioner kan komme til Nibe: Alligevel kan det betale sig. Stort boligprojekt slipper ikke for dyr tilslutning. Kæmpe interesse for fjernvarmens fremmarch.

15. mar 2023 Presseklip

Kommuner har tømt pulje på kort tid – minister vil ikke love flere penge

LÆS I DAG: Brancheforening vil have tanket tom fjernvarmepulje op. Klimaminister afviser at droppe konkurrence blandt forbrændingsanlæg. Lange udsigter til fjernvarme på trods af opbakning. Nu efterlyser borgerne hjælp på Christiansborg. Microsoft kan ikke bidrage til fjernvarme i Gadstrup. Energiministeren gør status over Danmarks energiforsyning: 3 centrale nedslag.