Digitalisering

30. jun 2022 Fagligt

Fjernvarmeselskaberne optimerer hele tiden deres brug af digitalisering

Over 2/3 af fjernvarmeselskaberne er allerede i gang med digitaliseringsprojekter til gavn for varmeproduktion og kundernes varmeforbrug.

01. okt 2021 Pressemeddelelse

Digital fjernvarme er bedre fjernvarme

Dansk Fjernvarme er positive overfor anbefalingerne fra Regeringens Digitaliseringspartnerskab, der netop har offentliggjort sine forslag til øget digitalisering.

18. aug 2021 Fagligt

Der er et stort besparingspotentiale ved digitalisering

Ny rapport understreger, at fjernvarmeselskaberne kan spare mange penge på dynamisk databaseret drift fra bl.a. fjernaflæste målere.

25. okt 2022 Landsmøde

Digitaliseringskatalog er nu klar

Grøn Energi er klar med et inspirationskatalog, der samler gode eksempler på digitaliseringsprojekter- Hør mere om kataloget på Landsmøde 2022.

06. maj 2022 Politisk

Ny digitaliseringsstrategi skal accelerere den grønne omstilling

Torsdag den 5. maj præsenterede regeringen en ny digitaliseringsstrategi, der skal sikre et sikkert digitalt Danmark med acceleration af den grønne omstilling. Fjernvarmesektoren er allerede godt i gang med digitalisering til fordel for hele Danmark.

18. nov 2021 Fagligt

Fremtiden er digital for fjernvarmeselskaberne

Få inspiration fra hinanden på workshop i december til at udnytte målerdata, så jeres drift bliver både bliver mere effektiv og sikrer forbrugerne en lavere pris.

20. aug 2021 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 4, august 2021

DK2020 – Kommunale energihandlingsplaner
 
De danske kommuner har kastet sig over energiplanlægningen med fornyet intensitet i regi af det såkaldte DK2020-projekt. Tema-sektionen i august-nummeret ser på, hvilke muligheder det giver fjernvarmeselskaberne.

11. mar 2019 Rapporter

Potentialet ved dynamisk datadrevet temperaturregulering i fjernvarmesektoren

Der er potentiale for besparelser på omkring 790 mio. kr. på landsplan ved at implementere datadrevet temperaturregulering i driften af fjernvarmeværker.

Lokale historier

29. nov 2021 Lokalt

Nørre Alslev: Fjernvarmen skal digitaliseres og udbredes

Med en kommunegaranti har Nørre Alslev Fjernvarme sikret sig 14 mio. kroner til kommende projekter. Størstedelen er afsat til konverteringer, men i forsyningen er man mest begejstret for at investere i udlejede fjernvarmeunits og fjernaflæselige målere, som skal bidrage til en digitalisering af fjernvarmen.

24. nov 2021 Lokalt

Digital temperaturoptimering: Forbrugeren skal motiveres

Med digitale fjernaflæste målere har Middelfart Fjernvarme gennem de sidste godt otte år optimeret på retur- og fremløbstemperaturer ud fra målerdata. Deres erfaring er, at en af nøglerne til at få mest muligt ud af målerdata er at motivere forbrugeren til at forbedre deres returtemperatur.

22. sep 2021 Lokalt

Brønderslev har sparet millioner på digitalisering

Omkostningerne er bragt ned, og forbrugerne sparer penge. Det er resultatet af en aktiv indsats med digitalisering af fjernvarmen hos Brønderslev Forsyning.

08. aug 2018 Energi på Toppen

Digitalisering giver bedre planlægning i Assens

Assens Fjernvarme har digitaliseret. Det giver driftsmæssige og planlægningsmæssige fordele – men også udfordringer med nok ressourcer. 

Præsentationer og arrangementer

Temadag

Afholdt: Workshop: Udnyt målerdata til temperaturoptimering og bedre kundeservice

Få inspiration, råd og vejledning og diskutér i mindre grupper sammen med fjernvarmeselskaber og leverandører, så du kan blive klædt på til at komme i gang med at udnytte data fra fjernaflæste målere til temperaturoptimering og bedre kundeservice.

22. sep 2020 Mødematerialer

Temadag om digitalisering og sikker IT og OT i fjernvarmen

Temadagen blev afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding den 21. september 2020. Materialerne fra dagen kan ses her.

12. apr 2019 Mødematerialer

Temadag om teknologisk og strategisk udvikling i fjernvarmen

Grøn Energi afholdte temadagen i Fjernvarmens Hus i Kolding den 11. april 2019. Materialerne fra dagen kan findes her på siden.

27. sep 2021 Mødematerialer

Temadag om fjernvarmens digitalisering

Temadagen blev afholdt i Kolding den 27. september 2021. Præsentationerne fra dagen kan ses her.