Gå til hovedindhold
Distribution & Lagring
Projekter & Planlægning
Varmepumper & Elkedler

Temadag: Energilagring er et spørgsmål om strategi

Fjernvarmeselskaber skal i fremtiden se energilagring som et strategisk vigtigt værktøj for elektrificeringen af deres varmeproduktion. Temadag den 23. maj.

14. maj 2024
Tekst af Kim Vejrup, kve@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Hvordan kan energilagre give værdi, og hvordan fungerer de? Det er centrale spørgsmål, som der bliver givet svar på, når Dansk Fjernvarme den 23. maj inviterer til temadag om energilagring i fjernvarmesektoren.

    Temadagen bliver afholdt i Fjernvarmens Hus i Kolding, og chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Jens Christian Nielsen forklarer, at kraftvarmeværkerne har haft tradition for at bruge varmeakkumuleringstanke for at skabe balance mellem el- og varmeproduktionen, fordi efterspørgslen på el og varme ikke er på samme tidspunkt.

    - I takt med at fjernvarmen bliver elektrificeret, er der nu igen behov for at skabe balance mellem elforbruget og varmeproduktionen – og det skyldes nu som tidligere, at de laveste elpriser ikke nødvendigvis falder sammen med tidspunktet for efterspørgslen på varme, siger han.

    Derfor er energilagring blevet et vigtigt værktøj for varmeselskaberne, og på temadagen bliver deltagerne præsenteret for forskellige teknologier.

    - Vi ser blandt andet på varmelagring i salt og sten, der både kan lagre varmen og returnere en del af energien som elektricitet, og så vil der naturligvis være fokus på de strategiske overvejelser om, hvorfor traditionel varmelagring i vand er en vigtig del af forretningen i samspil med elsystemet, fortæller Jens Christian Nielsen.

    Andre klikkede på...