10. jan 2019

A.P. Møller Holding melder sig ind i Grøn Energi

Fjernvarmesektorens tænketank Grøn Energi er blevet et medlem rigere, efter at A.P. Møller Holding netop har meldt sig ind. Oplagt at være med til at udvikle geotermi og fjernvarmen, mener A.P. Møller Holding.

10. jan 2019 Nyheder fra Grøn Energi

Kombinér teknologier ved investering i nye anlæg

Grøn Energi-analyse viser, at fjernvarmeværker med fordel kan kombinere teknologier, når de skal investere i ny teknologi.

10. jan 2019 Nyheder fra Grøn Energi

Historie om varmepumper mest debatterede på ing.dk

Grøn Energi-analyse om sænkning af elvarmeafgiften som rygstød for varmepumper indgår i den mest debatterede artikel på Ingeniørens hjemmeside i 2018.

08. jan 2019 Nyheder fra Grøn Energi

Projekt indsamler driftserfaringer med varmepumper

Nyt projekt indsamler viden og giver overblik over erfaringer med kollektive varmepumper. Indsatsen er vigtig for varmepumper i fjernvarmen, og projektpartnerne håber på opbakning fra branchen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

31. dec 2020 Grøn Energi projekt

ReUseHeat

EU-projektet skal demonstrere avancerede, reproducerbare og skalerbare systemer til udnyttelse af overskudsvarme fra ukonventionelle bynære kilder. 

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Afsluttet Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.