Nyheder fra Grøn Energi

23. mar 2021 Nyt fra Grøn Energi

Irsk isoleringsgigant overtager Logstor

Den nordjyske virksomhed kommer på irske hænder i en handel til knap to milliarder – de nye ejere forsikrer, at den nuværende ledelse fortsat vil skulle lede Logstor.

22. mar 2021 Nyt fra Grøn Energi

Hyppige temperaturmålinger hos kunden kan give værdifuld viden

Aflæser man temperaturen med få sekunders interval, er der megen nyttig viden at hente, både om installationen, stikledningen og distributionsnettet. Det viser målinger i Vejle og hos tre medarbejdere i Grøn Energi.

14. feb 2021 Nyt fra Grøn Energi

Elafgift rammer skævt og hæmmer grøn omstilling

Det koster knap 4.000 kroner mere om året at lade sin elbil op, hvis man bor i et fjernvarmeopvarmet hus end i et elopvarmet hus. Det viser ny analyse fra Grøn Energi.

25. jan 2021 Nyt fra Grøn Energi

Kollektiv varmepumpekapacitet eksploderede i 2020

Fjernvarmeselskaberne investerede markant i store, kollektive varmepumper i 2020, så kapaciteten ved indgangen til 2021 var på 454 MW-varme.

Analyser fra Grøn Energi

12. maj 2021 Analyse

Power-to-X og fjernvarme

Analyse fra Grøn Energi, TVIS og Cowi konkluderer, at fjernvarme i høj grad kan bidrage til at gøre PtX til en succes i Danmark. Der er dog udfordringer, som rapporten kommer med løsningsforslag til. 

19. mar 2021 Analyse

Elbaseret fjernvarme

Analysen undersøger konsekvenserne for et fjernvarmeværk, hvis omstillingen væk fra fossile brændsler baseres udelukkende på elbaseret varmeproduktion. 

09. feb 2021 Analyse

Skæv elafgift hæmmer grøn omstilling

Analyse fra Grøn Energi viser en favorisering af huse med elopvarmning. Det giver en markant rabat på elbilsopladning, som huse med fx fjernvarme ikke kan få.

22. jan 2021 Analyse

Effektiviseringspotentiale ved udnyttelse af værksinterne varmekilder

Et netop afsluttet EUDP-projekt om udnyttelse af en elvarmepumpe til køling af et fjernvarmeværks lagertank, viser nye muligheder for intern drift. Grøn Energi har i en ny analyse bidraget til projektet, der finder både økonomiske og miljømæssige besparelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

17. nov 2020 Analyse

Fuldlasttimer 2020

Analysen beskriver udviklingen i antallet af fuldlasttimer for decentrale naturgasfyrede kraftvarmeenheder fra 2010 til 2019.

31. mar 2020 Analyse

Konsekvenser ved yderligere nedsættelse af elvarmeafgiften

Analysen beskriver effekten for forskellige former for elektrificeret boligopvarmning og afledte effekter for den grønne omstilling. 

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle Grøn Energis artikler

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

31. jul 2020

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.