Nyheder fra Grøn Energi

Temadag

Afholdt: Generalforsamling og Årsmøde i Grøn Energi

Grøn Energi afholder Årsmøde umiddelbart efter generalforsamlingen, hvor der sættes fokus på de nyeste projekter og analyser - og du kan give dit input gennem workshops.

16. feb 2023 Nyt fra Grøn Energi

Kom med til debatforum om mere fjernvarme

DI Energi og Dansk Fjernvarme byder på fælles debat og indlæg om, hvordan vi øger hastigheden på udbredelse af fjernvarme. Debatten finder sted den 3. marts.

15. feb 2023 Nyt fra Grøn Energi

Grøn Energi inviterer til Energipolitisk konference 2023

Temaet for Energipolitisk konference 2023 er ”Fjernvarme i en forandret verden” – og den 30. marts får du sektorens bud på, hvordan vi håndterer branchens nye virkelighed.

15. feb 2023 Nyt fra Grøn Energi

Årsmøde skal føre til værdiskabende analyser

Sektorintegration og energieffektivitet bliver centrale elementer på Grøn Energi’s Årsmøde. Efterfølgende skal Grøn Energi tage afsæt i de fremlagte idéer, ønsker og viden på en workshop til nye analyser.

Analyser fra Grøn Energi

20. jan 2023 Analyse

Drejebog om fossilfri spidslast

Grøn Energi har for Energistyrelsen udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Drejebogen skal øge viden om fossilfri spidslast i små og mellemstore.

12. maj 2021 Analyse

Power-to-X og fjernvarme

Analyse fra Grøn Energi, TVIS og Cowi konkluderer, at fjernvarme i høj grad kan bidrage til at gøre PtX til en succes i Danmark. Der er dog udfordringer, som rapporten kommer med løsningsforslag til. 

19. mar 2021 Analyse

Elbaseret fjernvarme

Analysen undersøger konsekvenserne for et fjernvarmeværk, hvis omstillingen væk fra fossile brændsler baseres udelukkende på elbaseret varmeproduktion. 

09. feb 2021 Analyse

Skæv elafgift hæmmer grøn omstilling

Analyse fra Grøn Energi viser en favorisering af huse med elopvarmning. Det giver en markant rabat på elbilsopladning, som huse med fx fjernvarme ikke kan få.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

22. jan 2021 Analyse

Effektiviseringspotentiale ved udnyttelse af værksinterne varmekilder

Et netop afsluttet EUDP-projekt om udnyttelse af en elvarmepumpe til køling af et fjernvarmeværks lagertank, viser nye muligheder for intern drift. Grøn Energi har i en ny analyse bidraget til projektet, der finder både økonomiske og miljømæssige besparelser.

17. nov 2020 Analyse

Fuldlasttimer 2020

Analysen beskriver udviklingen i antallet af fuldlasttimer for decentrale naturgasfyrede kraftvarmeenheder fra 2010 til 2019.

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle Grøn Energis artikler

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder fem ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.