Nyheder fra Grøn Energi

22. jun 2021 Nyt fra Grøn Energi

Energistationer og elsystemets muligheder

Grøn Energi afholdt både bestyrelsesmøde og strategitemadag med fokus på energistationer med sektorintegration og elsystemets muligheder og faldgruber.

16. jun 2021 Politisk

PtX og fjernvarme hører sammen

Bag det planlagte 1 GW PtX-anlæg i Esbjerg står Copenhagen Infrastructure Partners, der ser fjernvarmen som en oplagt partner, når det gælder udnyttelse af overskudsvarme fra produktion af grøn brint- og ammoniak.

15. jun 2021 Politisk

PtX: Stort potentiale og mange usikkerheder

PtX kan komme til at udgøre op mod 20 procent af fjernvarmeforsyningen frem mod 2050, vurderer professor Marie Münster, DTU Management - forudsat en række politiske, tekniske og kommercielle forudsætninger bliver opfyldt.

14. jun 2021 Politisk

Grøn tysk fjernvarme – med hjælp fra Danmark

En analyse anslår et behov for 33 milliarder euro til at omstille den tyske fjernvarmesektor frem mod 2030 – et kæmpe potentiale for den danske fjernvarmebranche.

Analyser fra Grøn Energi

12. maj 2021 Analyse

Power-to-X og fjernvarme

Analyse fra Grøn Energi, TVIS og Cowi konkluderer, at fjernvarme i høj grad kan bidrage til at gøre PtX til en succes i Danmark. Der er dog udfordringer, som rapporten kommer med løsningsforslag til. 

19. mar 2021 Analyse

Elbaseret fjernvarme

Analysen undersøger konsekvenserne for et fjernvarmeværk, hvis omstillingen væk fra fossile brændsler baseres udelukkende på elbaseret varmeproduktion. 

09. feb 2021 Analyse

Skæv elafgift hæmmer grøn omstilling

Analyse fra Grøn Energi viser en favorisering af huse med elopvarmning. Det giver en markant rabat på elbilsopladning, som huse med fx fjernvarme ikke kan få.

22. jan 2021 Analyse

Effektiviseringspotentiale ved udnyttelse af værksinterne varmekilder

Et netop afsluttet EUDP-projekt om udnyttelse af en elvarmepumpe til køling af et fjernvarmeværks lagertank, viser nye muligheder for intern drift. Grøn Energi har i en ny analyse bidraget til projektet, der finder både økonomiske og miljømæssige besparelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

17. nov 2020 Analyse

Fuldlasttimer 2020

Analysen beskriver udviklingen i antallet af fuldlasttimer for decentrale naturgasfyrede kraftvarmeenheder fra 2010 til 2019.

31. mar 2020 Analyse

Konsekvenser ved yderligere nedsættelse af elvarmeafgiften

Analysen beskriver effekten for forskellige former for elektrificeret boligopvarmning og afledte effekter for den grønne omstilling. 

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle Grøn Energis artikler

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.