Nyheder fra Grøn Energi

03. maj 2021 Temadag

Temadag om integration mellem PtX og fjernvarme

Grøn Energi inviterer til temadag den 11. maj, hvor du bliver klogere på, hvordan PtX og fjernvarme kan understøtte hinanden i fremtiden. 

03. maj 2021 Nyt fra Grøn Energi

Sektorintegration og elektrificering på dagsordenen

Grøn Energi inviterer medlemmer og partnere til eksklusivt hybridmøde den 14. juni kl. 13-15 om sektorintegration, elektrificering og 100 producent grøn energi.

03. maj 2021 Nyt fra Grøn Energi

Grøn Energi vil fremover accelerere sin indsats

Den grønne tænketank Grøn Energi vil øge indsatsen både med analyser til det politiske arbejde for bæredygtige energisystemer og til Grøn Varme Alliance, som tæller de største aktører i forsyningssektoren, industrien og fagbevægelsen. 

23. mar 2021 Nyt fra Grøn Energi

Irsk isoleringsgigant overtager Logstor

Den nordjyske virksomhed kommer på irske hænder i en handel til knap to milliarder – de nye ejere forsikrer, at den nuværende ledelse fortsat vil skulle lede Logstor.

Analyser fra Grøn Energi

19. mar 2021 Analyse

Elbaseret fjernvarme

Analysen undersøger konsekvenserne for et fjernvarmeværk, hvis omstillingen væk fra fossile brændsler baseres udelukkende på elbaseret varmeproduktion. 

09. feb 2021 Analyse

Skæv elafgift hæmmer grøn omstilling

Analyse fra Grøn Energi viser en favorisering af huse med elopvarmning. Det giver en markant rabat på elbilsopladning, som huse med fx fjernvarme ikke kan få.

22. jan 2021 Analyse

Effektiviseringspotentiale ved udnyttelse af værksinterne varmekilder

Et netop afsluttet EUDP-projekt om udnyttelse af en elvarmepumpe til køling af et fjernvarmeværks lagertank, viser nye muligheder for intern drift. Grøn Energi har i en ny analyse bidraget til projektet, der finder både økonomiske og miljømæssige besparelser.

17. nov 2020 Analyse

Fuldlasttimer 2020

Analysen beskriver udviklingen i antallet af fuldlasttimer for decentrale naturgasfyrede kraftvarmeenheder fra 2010 til 2019.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

31. mar 2020 Analyse

Konsekvenser ved yderligere nedsættelse af elvarmeafgiften

Analysen beskriver effekten for forskellige former for elektrificeret boligopvarmning og afledte effekter for den grønne omstilling. 

31. mar 2020 Analyse

Optimal elektrificering af boligopvarmning

Boligopvarmning skal i højere grad baseres på el, og det betyder noget om elektrificeringen kommer til at ske via individuelle løsninger eller fjernvarme.

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle Grøn Energis artikler

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

31. jul 2020

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.