29. jun 2020 Nyt fra Grøn Energi

Grøn Energi vil have en aktiv rolle i Grøn Varme Alliance

Der er fuld opbakning fra bestyrelsen i Grøn Energi til den nye alliance – Grøn Varme Alliance – der samler en bred vifte af aktører om bl.a. at modne konvertering til grøn varme.

26. jun 2020 Nyt fra Grøn Energi

Der skal både gulerod og pisk til

Konverteringen kommer ikke i gang uden incitamenter for forbrugerne – og så skal der være sikkerhed om de fremtidige rammer for fjernvarmeselskaberne, lyder det fra analysechef i Grøn Energi, Jesper Koch.

19. jun 2020

Gaskonverteringer kan skabe grønt jobboom

Fjernvarmeselskaberne kan skabe 13.000 årsværk frem mod 2024, hvis politikerne åbner for en konverteringsbølge fra gas til grøn varme for 110.000 danske boliger. Frem mod 2030 vil konverteringen kunne omfatte 170.000 boliger.

30. jun 2020 Nyt fra Grøn Energi

Nyt studie identificerer barrierer for fleksibel fjernvarme

Ph.d Daniel Møller Sneum har i sin afhandling analyseret på de barrierer, der står i vejen for en fleksibel integration mellem fjernvarme og fjernvarmekøling på den ene side og elsektoren på den anden side. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

31. mar 2020 Analyse fra Grøn Energi

Konsekvenser ved yderligere nedsættelse af elvarmeafgiften

Analysen beskriver effekten for forskellige former for elektrificeret boligopvarmning og afledte effekter for den grønne omstilling. 

31. mar 2020 Analyse fra Grøn Energi

Optimal elektrificering af boligopvarmning

Boligopvarmning skal i højere grad baseres på el, og det betyder noget om elektrificeringen kommer til at ske via individuelle løsninger eller fjernvarme. 

17. feb 2020 Grøn Energi projekt

Inspirationskatalog for samarbejde mellem virksomheder og fjernvarmeselskaber

Grøn Energi har stået i spidsen for tilblivelsen af et nyt inspirationskatalog, der skal inspirere både virksomheder og fjernvarmeselskaber til fælles samarbejde. Kataloget er lanceret den 27. januar 2020 som en online-udgivelse her på siden. En ajourført version er lagt online den 17. februar.

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle Grøn Energis artikler

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

31. jul 2020

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.