21. okt 2016

Statistik 2015-2016

Fjernvarmesektoren er nu mere end 50 procent baseret på vedvarende energikilder. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i Dansk Fjernvarmes årsstatistik, der i år alene udkommer digitalt her på siden, hvor man også kan finde det velkendte Excel-ark med sammenlignelige nøgletal.

Fjernvarmeselskaberne er i høj grad med til at drive udviklingen fremad, når det handler om at gennemføre den grønne omstilling. Det viser dette års udgave af Dansk Fjernvarme årsstatistik, som blandt andet sætter fokus på omstillingen til vedvarende energi.

Statistikken samler eksempelvis tal fra Energistyrelsen, der viser, at andelen af vedvarende energikilder i fjernvarmeproduktionen nu har passeret 50 procent. Fjernvarmebranchen kan dermed i høj grad bryste sig af at være en grøn sektor, der bidrager til væsentlige reduktioner i den danske CO2-udledning.

Statistikken belyser i år også en af de helt store teknologier inden for vedvarende energi, nemlig solvarmen, der skyder op overalt i landskabet omkring de decentrale kraftvarmeværker. Ligeledes gennemgår vi udviklingen af elproduktionen og dens betydning for omstillingen i fjernvarmesektoren. Endeligt ser vi på udviklingen af varmepriserne, hvor vi kan se, at de barmarskværker, der har omstillet til biomasse, nu for alvor har fået gjort op med høje priser og er med til at holde den samlede fjernvarmepris i ro.

Det kan man alt sammen finde dokumenteret, forklaret og illustreret i Dansk fjernvarmes årsstatistik, der traditionelt har været udgivet i fysisk form. Sådan er det ikke i år, hvor vi udgiver årsstatistikken som en online-udgave her på siden i form af i alt fire forskellige artikler, der kan downloades herunder.

Excel-ark med nøgletal
Til download ligger også det velkendte Excel-ark med mere detaljerede nøgletal og data fra årsstatistikken, som medlemmerne kan gøre brug af. Excel-filen indeholder samtlige økonomiske og tekniske nøgletal som bliver udarbejdet til sammenligningsformål. Dansk Fjernvarme opfordrer medlemmerne til at bruge tallene til at sammenligne deres drift med andre sammenlignelige værker. Her igennem vil det enkelte medlem kunne få inspiration til at arbejde videre med optimere af driften i det kommende års strategiarbejde.

Hent artikler og regneark med nøgletal

 • 21. okt 2016

  Halvdelen af fjernvarmen er nu CO2-neutral

 • 21. okt 2016

  Solen varmer godt i det decentrale landskab

 • 21. okt 2016

  Strøm i medvind

 • 21. okt 2016

  Sammenligning af fjernvarmepriser