25. apr 2022 Politisk

Udspil: Fart på et grønt Danmark

Der skal mere fart på udfasningen af naturgas, og vi skal hæve ambitionerne om CO2-fangst markant. Det er hovedbudskaberne i Dansk Fjernvarmes klima- og forsyningsudspil, som offentliggøres i dag.

Der skal tempo på den grønne omstilling og udfasningen af naturgas, som udspillet Danmark kan mere II lægger op til at ske senest i 2030. Ligeledes har krigen i Ukraine ført til, at klima- og forsyningspolitikken nu er blevet en vigtig del af sikkerhedspolitikken, hvor vi har en stor opgave i at gøre os uafhængige af den russiske gas.

Udover en krig på europæisk grund, har vi stadig klimaudfordringerne og målet med en grøn omstilling at fokusere på. Den seneste rapport fra Klimarådet og FN’s klimapanel sender et klart signal om, at der skal tempo på omstillingen, og vi skal i gang med at gøre alt, vi kan og så hurtigt som muligt.

Dansk Fjernvarmes medlemmer både kan og vil være aktive medspillere i at sætte fart på udfasningen af den russiske gas og hæve vores ambitioner om Co2-fangst markant til fordel for klimaet.

Mulighederne står beskrevet i Dansk Fjernvarmes nye klima- og forsyningsudspil Fart på et grønt Danmark. Udspillet kan hentes her på siden under Download.

Hent udspillet

  • 25. apr 2022

    Fart på et grønt Danmark