29. jun 2018 Energiaftale

Bred energiaftale sætter retning for den grønne omstilling

Fjernvarmeselskabernes brancheforening, Dansk Fjernvarme ser frem til lavere elvarmeafgift og mere frihed til en række selskaber. Men foreningen savner en løsning for de mange selskaber, der må hæve prisen til næste år, når grundbeløbet ophører.

- Politikerne skal have tak for en ny, bred energipolitisk aftale. Retningen for den grønne omstilling er rigtig og jeg er glad for, at parterne har øget de grønne ambitioner. Det er godt for fjernvarmen og det er godt for de danske virksomheder, der har nydt godt af et stærkt, grønt dansk energisystem, som hele verden misunder os, lyder det fra Jesper Frost Rasmussen, formand for Dansk Fjernvarme:

- Jeg er glad for, at politikerne har lyttet til vores ønske om at reducere elvarmeafgiften og ophæve brændselsbinding og kraftvarmekrav for en del af selskaberne. Det åbner for investeringer i eldrevne varmepumper, der skal sikre, at de blandt andet kan udnytte den stigende mængde overskudsvarme, siger Kim Mortensen, direktør i fjernvarmeselskabernes brancheforening, Dansk Fjernvarme.

Der skal findes kortsigtet løsning
Dansk Fjernvarme ser mange positive elementer i den politiske aftale, og er glade for, at der er fundet en langsigtet løsning for de mange mindre selskaber, der mister grundbeløbet til næste år. De mange mellemstore selskaber, er blevet stillet i udsigt, at de også får øgede frihedsgrader. Det ser Dansk Fjernvarme frem til.

- Med den politiske aftale har politikerne givet de mange mindre fjernvarmeselskaberne redskaber til at investere sig ud af problemerne, hvilket dog først vil slå igennem om et par år, når investeringerne har materialiseret sig. Men indtil selskaberne har omstillet sig, vil de fortsat være nødt til at hæve priserne som kompensation for det manglende grundbeløb, siger Kim Mortensen og fortsætter:

- Jeg håber fortsat, at politikerne kan nå at finde en løsning for de mange selskaber, så de mellemstore fjernvarmeselskaber snarest muligt får en afklaring og så forbrugerne også på den korte bane kan undgå prisstigninger. Det vil både være i politikernes og forbrugernes interesse.

De seneste 4 år har fjernvarmeselskaberne i gennemsnit reduceret prisen på fjernvarme med 14,3 procent. Samtidig har langt de fleste omstillet sig til vedvarende energi, så mere end 60 procent af fjernvarmen i dag er grøn.

For mere information kontakt, pressechef, Rune Birk Nielsen, tlf. 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

 

Vi mener

15. nov 2018 Høringssvar

Ændring af Udbudsloven

Dansk Fjernvarme har afgivet et ganske kort høringssvar til forslag til lov om ændring af udbudsloven. Læs det her.

08. nov 2018 Debat

Datacentrene er ikke problemet - men en del af løsningen

Datacentrene skaber arbejde og hjælper på den grønne omstilling, hvis vi får udnyttet overskudsvarmen fra datacentrene. Sådan skriver Henrik Hansen, direktør for Datacenter Industrien og Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme i JydskeVestkysten.

30. okt 2018 Høringssvar

Anmeldelsesbekendtgørelse og konteringsvejledning

Myndighederne opfordres til at sikre, at selskaberne får god tid til at indrette sig på nye regler. Regler bør ikke indføres med tilbagevirkende kraft, og grænsen for at være omfattet af den nye regulering bør hæves markant. Læs hele høringssvaret her.

18. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale med speederen i bund

Selvom mange holder efterårsferie, er der i kølvandet på den energipolitiske aftale fuld fart på dansk energipolitik – og derfor også i Dansk Fjernvarme. Direktør Kim Mortensen gør status.

14. aug 2018 Energiaftale

Forsyningssektoren har øjnene på bolden

En ny undersøgelse af forsyningsselskabernes strategiske indsatsområder viser, at sektoren har fokus på kerneforretningen. Det glæder fjernvarmeselskabernes brancheforening, der giver både kultur og den nuværende regulering æren. 

27. jun 2018 Pressemeddelelse

Fjernvarmen skal elektrificeres

Elektrificering af fjernvarmen kan tjene sig selv hjem efter blot ca. 6 år. Sådan lyder én af konklusionerne fra et nyt studie om potentialet ved store eldrevne varmepumper, der er foretaget af Siemens i samarbejde med Intelligent Energi og Grøn Energi.

Leder

15. okt 2018 Leder

Giv os en politisk vision

Vi kan konstatere, at arbejdet med at få energiaftalens detaljer på plads skrider godt frem. Vi klager naturligvis ikke over, at regering og myndigheder arbejder hurtigt. Men det er bekymrende, når afklaringen af mange såkaldte detaljer får afgørende betydning for vores sektors fremtid, og når mange beslutninger træffes alt for langt væk fra dem, der...Læs mere

10. okt 2018 Debat

Skatteministeriets skrivebordsøvelse giver afgiftssmæk til energivenlige virksomheder

Vi skal udnytte industriens overskudsvarme i det danske fjernvarmenet. Det vil ikke ske, hvis den bliver pålagt afgifter, skriver en lang række aktører fra industri og energisektor.

21. sep 2018 Debat

Brug biomassen, hvor den gør størst gavn

Kraftvarmekravet betyder, at der kan være mere biomasse på vej i en tid, hvor politikerne ønsker at begrænse udbygningen af biomasse. Men så bør vi anvende den, hvor den gør størst gavn, skriver Rune Moesgaard i et indlæg på Energy Supply.

12. sep 2018 Debat

Forældet lovgivning spænder ben for forsyningssikkerheden

Den tørre sommer har understreget, at vi har brug for fleksibilitet på kraftvarmeværkerne frem for rigide bindinger til tvungen samproduktion, skriver Kim Behnke, der er vicedirektør i Dansk Fjernvarme.