06. jul 2020 Debat

Energiøer

Regeringen har fremlagt forslag om at etablere to kunstige energiøer. De skal placeres i Nordsøen og ud for Bornholm. Her skal der være plads til ekstra havvindmøllekapacitet. Så langt så godt.

25. jun 2020 Debat

Ny flot klimaftale - med enkelte tidsler

Den nye klimaaftale er på mange områder tilfredsstillede for fjernvarmesektoren – men der er nogle tidsler, som Dansk Fjernvarme vil arbejde videre med, skriver direktør Kim Mortensen i denne sommerklumme til medlemmerne.

18. jun 2020 Debat

Fjernvarmen hjælper på mange klimamål

Fjernvarmesektoren er en unik mulighed for sektorintegration og grøn varme til millioner af husstande, og fjernvarmen er en god vej til, at andre sektorers grønne omstilling bliver billigere, skriver Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme, i dette Synspunkt på GridTech.

17. jun 2020 Debat

Markant sænket elvarmeafgift risikerer at sætte den grønne omstilling over styr

En generel sænkning af elvarmeafgiften vil favorisere individuel opvarmning over den fælles opvarmning. Det er den forkerte vej at gå. Sådan skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard i en klumme i Energy Supply.

12. aug 2020

Forbruger nr. 130 udløser besparelse

Forbruger nummer 130 er blevet tilsluttet i Hadsund Syd. Det udløser en samlet besparelse på 48.375 kroner.

12. aug 2020

Aalborg tager hul på stort konverteringsprojekt

Tirsdag blev Båndbyhallen i Storvorde koblet på en ny stor fjernvarmeudvidelse øst for Aalborg – det markerer starten på et banebrydende projekt med genbrugsplast i fjernvarmenettet.

Leder

22. jun 2020 Leder

Lad os sætte gang i en grøn konverteringsbølge

Christiansborg og resten af Danmark efterlyser lige nu to ting: nye job og en kickstart på den grønne omstilling. Fjernvarmeselskaberne kan levere begge dele.

Det har Dansk Fjernvarme sagt højt mange gange – og senest er det igen dokumenteret i en ny analyse, som tænketanken Grøn Energi og flere af dens medlemmer har udarbejdet sammen med COWI.
Læs mere

29. maj 2020 Debat

Biomassekritikere kan ikke se fremtidsperspektivet for bare træer

Det giver ikke mening at droppe biomasse nu, hvor vi endelig har smidt kul på porten og skal til at planlægge fremtidens elektrificerede energisystem – og slet ikke, når biomassen er så ansvarlig, som den er, mener en lang række energiaktører i et indlæg på Altinget.

16. maj 2020 Debat

Varmeudspil: Endelig kan vi snakke løsninger

Vi skal glæde os over, at regeringens udspil på rigtig mange områder peger i den rigtige retning, skriver direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, i denne kommentar til regeringens nye udspil om varmeforsyning.

04. maj 2020 Debat

Forskelle i omkostninger er ikke argument for bureaukrati

Tallene dækker ikke helt over det, de ser ud til i Forsyningstilsynets seneste analyse om effektivisering af fjernvarmen. Sådan skriver Michael Fibiger, økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme i et indlæg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. maj 2020 Høringssvar

Høringssvar til udkast til vejledning om varslingsreglerne efter varmeforsyningsloven

Dansk Fjernvarme har til Forsyningstilsynet afgivet høringssvar på udkast til vejledning om varslingsreglerne. Læs høringssvaret her.

19. dec 2019 Høringssvar

Kommissionens meddelelse om en European Green Deal

Dansk Fjernvarme har til Energistyrelsen afgivet høringssvar i anledning af EU-Kommissionens meddelelse om en European Green Deal. Læs høringssvaret her.