17. dec 2020 Debat

Stor lyst til at konvertere sort varme til grøn varme

Dansk Fjernvarmes medlemmer har landet over sat gang i konverteringsprojekter. For skal vi nå målet med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent, skal vi have skrottet de sorte fyr. Sådan skriver chefkonsulent Nicolai Kipp i en klumme på Energy Supply.

28. okt 2020 Debat

Myndighederne overvurderer prisen på geotermi

Skal brugen af biomasse reduceres, kræver det, at politikerne får styr på forsyningsselskabernes alternativer – navnlig overskudsvarme og geotermi. Ellers risikerer vi som samfund store fejlinvesteringer, skriver fagkonsulent i Dansk Fjernvarme, Maria Dahl Hedegaard, i Altinget.

27. okt 2020 Debat

Lad ikke den sorte strøm erstatte den grønne varme

Lige nu forcerer samfundet udbygningen med individuelle varmepumper - også i kollektivt opvarmede områder hvor de ikke bør opføres - med store tilskud  i ryggen på trods af, at den el, der skal drive dem, er kulsort. Det skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i Energy Supply.

09. okt 2020 Debat

Grøn varme i Rudersdal kan løfte Danmarks klimaambitioner

Frem mod 2030 skal en stor del af landets gasfyr koncerteres til grøn fjernvarme. Særligt stort er potentialet i Rudersdal Kommune, hvor 13.500 gasfyr kan konverteres. Det vil give Danmark et pænt skub frem mod klimamålet. Sådan skriver Rune Moesgaard i et debatindlæg på Frederiksborg Amts Avis. 

19. aug 2020 Debat

Forsyningstilsynets rapport er forbi holdbarhedsdatoen

Det er en flot politisk klimaaftale, som regeringen og Folketinget indgik inden sommerferien. En række forældede bindinger og begrænsninger for vores branche bliver nu ophævet. Det peger mod en fremtid, der utvetydigt er grøn, skriver Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Leder

25. jan 2021 Leder

Energisystemets rygrad skal styrkes i 2021

Vi er gået ind i 2021 med god energi oven på et 2020, hvor vi trods store udfordringer har leveret varen. Priserne er i ro, forsyningssikkerheden tårnhøj, og andelen af vedvarende energi er nu på 65 procent. Samtidig har hele 26.666 nye kunder fået grøn fjernvarme. Det er imponerende. Ikke mindst med tanke på, at vi som en del af den kritiske infrastruktur har...Læs mere

13. aug 2020 Debat

Hurra for den bæredygtige omstilling på Fyn

Bæredygtighed er i energisektoren og skovbruget ikke blot en floskel, men et afgørende princip, skriver Leif Lauridsen, skovfoged, HedeDanmark, Maria Dahl Hedegaard, konsulent, Dansk Fjernvarme og Morten Brunse, chef for planlægning og optimering, Fjernvarme Fyn i dette indlæg.

06. jul 2020 Debat

Energiøer

Regeringen har fremlagt forslag om at etablere to kunstige energiøer. De skal placeres i Nordsøen og ud for Bornholm. Her skal der være plads til ekstra havvindmøllekapacitet. Så langt så godt.

25. jun 2020 Debat

Ny flot klimaftale - med enkelte tidsler

Den nye klimaaftale er på mange områder tilfredsstillede for fjernvarmesektoren – men der er nogle tidsler, som Dansk Fjernvarme vil arbejde videre med, skriver direktør Kim Mortensen i denne sommerklumme til medlemmerne.

Seneste høringssvar

21. dec 2020 Høringssvar

EU-Kommissionens spørgeskema om revision af VE-direktiv

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om EU-Kommissionens spørgeskema om revision af VE-direktivet (RED II), som har til formål at indsamle synspunkter og forslag fra stakeholders forud for udarbejdelsen af et konkret forslag til revision af direktivet.

21. dec 2020 Høringssvar

EU-Kommissionens spørgeskema om revision af EE-direktiv

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om EU-Kommissionens spørgeskema om revision af EE-direktivet (EED), som har til formål at indsamle synspunkter og forslag fra stakeholders forud for udarbejdelsen af et konkret forslag til revision af direktivet.

10. dec 2020 Høringssvar

Høringssvar vedrørende indregning af omkostninger til køb af grøn energi i fjernvarmepriserne

Dansk Fjernvarmes høringssvar vedrørende Forsyningstilsynets vejledende udtalelse om indregning af omkostninger til køb af grøn energi mv. i fjernvarmepriserne (19/14658).

08. dec 2020 Høringssvar

Udkast til analyse om krav til effektivisering i forsyningssektorerne

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til Forsyningstilsynets høring over udkast til analyse om krav til effektivisering i forsyningssektorerne.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. dec 2020 Høringssvar

Lov om naturgasforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om ”lov om naturgasforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love”.

07. dec 2020 Høringssvar

Høringssvar angående opdatering af teknologikataloget for opvarmningsteknologier

Dansk Fjernvarme har sammen med Grøn Energi udarbejdet høringssvar om teknologikataloget om opvarmningsteknologier.