19. aug 2020 Debat

Forsyningstilsynets rapport er forbi holdbarhedsdatoen

Det er en flot politisk klimaaftale, som regeringen og Folketinget indgik inden sommerferien. En række forældede bindinger og begrænsninger for vores branche bliver nu ophævet. Det peger mod en fremtid, der utvetydigt er grøn, skriver Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

13. aug 2020 Debat

Hurra for den bæredygtige omstilling på Fyn

Bæredygtighed er i energisektoren og skovbruget ikke blot en floskel, men et afgørende princip, skriver Leif Lauridsen, skovfoged, HedeDanmark, Maria Dahl Hedegaard, konsulent, Dansk Fjernvarme og Morten Brunse, chef for planlægning og optimering, Fjernvarme Fyn i dette indlæg.

06. jul 2020 Debat

Energiøer

Regeringen har fremlagt forslag om at etablere to kunstige energiøer. De skal placeres i Nordsøen og ud for Bornholm. Her skal der være plads til ekstra havvindmøllekapacitet. Så langt så godt.

25. jun 2020 Debat

Ny flot klimaftale - med enkelte tidsler

Den nye klimaaftale er på mange områder tilfredsstillede for fjernvarmesektoren – men der er nogle tidsler, som Dansk Fjernvarme vil arbejde videre med, skriver direktør Kim Mortensen i denne sommerklumme til medlemmerne.

18. jun 2020 Debat

Fjernvarmen hjælper på mange klimamål

Fjernvarmesektoren er en unik mulighed for sektorintegration og grøn varme til millioner af husstande, og fjernvarmen er en god vej til, at andre sektorers grønne omstilling bliver billigere, skriver Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme, i dette Synspunkt på GridTech.

Leder

21. aug 2020 Leder

Efteråret tilhører Grøn Varme

For sommeren nåede Folketinget til enighed om en omfattende klimahandlingsplan, der sætter Grøn Varme på den politiske dagsorden.

Det er en stor cadeau til hele fjernvarmebranchen efter et meget langt forløb, og det er en af grundene til, at vi i Dansk Fjernvarme roste aftalen. Klimaaftalen giver da også den grønne fjernvarme et stærk...Læs mere

17. jun 2020 Debat

Markant sænket elvarmeafgift risikerer at sætte den grønne omstilling over styr

En generel sænkning af elvarmeafgiften vil favorisere individuel opvarmning over den fælles opvarmning. Det er den forkerte vej at gå. Sådan skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard i en klumme i Energy Supply.

29. maj 2020 Debat

Biomassekritikere kan ikke se fremtidsperspektivet for bare træer

Det giver ikke mening at droppe biomasse nu, hvor vi endelig har smidt kul på porten og skal til at planlægge fremtidens elektrificerede energisystem – og slet ikke, når biomassen er så ansvarlig, som den er, mener en lang række energiaktører i et indlæg på Altinget.

16. maj 2020 Debat

Varmeudspil: Endelig kan vi snakke løsninger

Vi skal glæde os over, at regeringens udspil på rigtig mange områder peger i den rigtige retning, skriver direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, i denne kommentar til regeringens nye udspil om varmeforsyning.

Seneste høringssvar

22. sep 2020 Høringssvar

200922 Lov om Energinet

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar vedrørende Lov om Energinet, som har til formål at ændre Energinets formålsbestemmelse, skabe større transparens for Energinets investeringer samt etablere ny økonomisk regulering af Energinet.

11. sep 2020 Høringssvar

Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser

Dansk Fjernvarme er bekendt med, at kravene i udkastet til bekendtgørelsen er en implementering af Energieffektivitetsdirektivet og iht. EU-kommissionens henstilling, og at Energistyrelsen derfor ikke selv har formuleret kravene eller kan ændre dem væsentligt.

11. sep 2020 Høringssvar

Bekendtgørelse om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om bekendtgørelse om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i erhvervsvirksomheder, som har til formål at effektuere Klimaaftalen af 22. juni 2020 i den oprindelige version af samme bekendtgørelse, der var i høring i foråret 2020.

11. sep 2020 Høringssvar

Bekendtgørelse om tilskud til individuelle varmepumper

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar om Skrotningsordningen, som har til formål at indføre tilskud til individuelle varmepumper på abonnement.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

24. aug 2020 Høringssvar

Elmarkedsdirektiv

Dansk Fjernvarme har udarbejdet høringssvar til lovforslaget om ændring af elforsyningsloven, som implementerer EU’s elmarkedsdirektiv. Lovforslaget har bl.a. til formål at sætte rammerne for 3.partsadgang, direkte elforbindelser og borgerenergifællesskaber.

18. aug 2020 Høringssvar

Ændring af Bekendtgørelse om individuel måling

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens høring over ændring af Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling.