21. dec 2021

Cookie- og Persondatapolitik

Formålet med Dansk Fjernvarmes cookie- og persondatapolitik (privatlivspolitik) er at forklare, hvordan vi indsamler, behandler og beskytter personoplysninger og benytter cookies.

Når du besøger vores website bliver der indsamlet oplysninger om dig, som bliver brugt til at tilpasse og forbedre vores indhold, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der bliver indsamlet oplysninger om dig, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af hjemmesiden. I de nedenstående afsnit har vi uddybet, hvilke informationer, der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Hjemmesidens brug af cookies
Hjemmesiden anvender "cookies", som er en tekstfil, der gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med formålet at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan dog ikke indeholde skadelig kode som fx. virus. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser.

Det er muligt for dig at slette eller blokere for cookies. Det kan du gøre ved at følge denne vejledning.

Hvis du følger vejledningen og sletter eller blokerer cookies, så vil de nyheder og tilbud på siden, du ser, blive mindre relevante for dig. Du kan samtidig også risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, som du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

  • Monsido
  • Groupcare 
  • Apsis
  • ASP.Net Session Cookie

PERSONOPLYSNINGER

Personoplysninger er alle former for informationer, som i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, så indsamler og behandler vi en række af sådanne informationer. Det sker f.eks. ved helt almindelige interaktioner på hjemmesiden, som fx at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer dig som ny bruger ved deltagelse på et kursus eller ved øvrig brug af services via vores hjemmeside.

Medlemmer registrerer selv deres ansattes data via Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Desuden registreres medarbejdernes deltagelse i arrangementer ligeledes via Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Ved modtagelse af vejledningsydelser e.l., vil mailkorrespondancer o.l. blive gemt i forhold til den enkelte sag.

Vi indsamler og behandler typisk følgende slags oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på. I det omfang du selv giver eksplicit samtykke og selv indtaster informationerne, behandler vi desuden: Navn, telefonnummer, e-mail og adresse. Det sker typisk i forbindelse med, at din organisation bliver medlem, eller du tilmelder dig et kursus eller arrangement hos os.

Sikkerhed

Vi behandler dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.

Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere er relevant.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de kurser og arrangementer, som vil have mest relevans for dig, at registrere dine bestillinger, samt at kunne levere dig de services, du har efterspurgt, som fx at modtage nyhedsbreve. Derudover anvender vi oplysningerne til at optimere og forbedre vores services og indhold.

Opbevaring af personoplysninger

Persondata registreres i Dansk Fjernvarmes medlemsdatabase og i økonomisystem samt eventuelt i Outlook eller på Dansk Fjernvarmes IT-drev.

Persondata opbevares i fem år efter, at et medlem har meldt sig ud.

Såfremt et medlem har været involveret i en principiel sag eller i andre lignende hændelser, vil Dansk Fjernvarme kunne opbevare data ud over de fem år, indtil det vurderes, at sagen ikke længere er aktuel og/eller relevant.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke bannere du ser og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang oplysningerne er kendt, og såfremt vi benytter os af tredjeparter. Du kan se, hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om Cookies ovenfor. Oplysningerne bliver anvendt til målrettet annoncering.

Vi benytter derudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vegne af os og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.m. vil kun ske, hvis du selv giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig i et almindeligt format (dataportabilitet). Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysningerne anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: mail@danskfjernvarme.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding
Telefon: 76308000
Mail: mail@danskfjernvarme.dk