21. jan 2019 Debat

Fjernvarmen trækker den grønne omstilling

Både danske og internationale rapporter konkluderer, at den grønne omstilling skal op i tempo for at holde de globale temperaturstigninger nede. Imens er fjernvarmen i gang med sin egen stille revolution. Sådan skriver vicedirektør Kim Behnke i en klumme på Energy Supply.

12. dec 2018 Debat

Efterlysning: Klimaindsats for bygninger

KRONIK: Den danske klimaindsats bør indtænke effektiv brug af energien i vores bygninger. Der mangler langsigtet politisk ejerskab og ansvar, skriver en lang række organisationer i en kronik i Børsen.

06. dec 2018 Debat

Fremtidens energi kalder på nye løsninger

Der bør være en rimelig fordeling af omkostningerne ved kraftvarmeproduktionerne, og det bør sikres, at el- og varmekunderne hver især betaler deres rimelige andele af omkostningerne. 

05. dec 2018 Debat

Elsystemet må gå på egne ben

Håndsrækningen fra politikerne til fjernvarmeselskaberne er værdsat. Der er dog fortsat en række håndtag, politikerne kan og bør dreje på, for at sikre konkurrencedygtige og lavere priser for forbrugerne.

04. dec 2018 Pressemeddelelse

Fjernvarmen fortsætter grøn udvikling

Andelen af vedvarende energi i fjernvarmen fortsætter sin himmelflugt. Nye tal fra Energistyrelsen viser, at i 2017 blev 60 procent af den danske fjernvarme produceret af vedvarende energi.

25. okt 2018 Pressemeddelelse

Fremstrakt hånd til fjernvarmekunderne

Folketinget har indgået en bred og fornuftig aftale om fjernvarmens fremtid, der giver fjernvarmeselskaberne mulighed for mere frihed til at investere fornuftigt. Alligevel kan Dansk Fjernvarme ikke afvise prisstigninger til næste år.

Leder

30. nov 2018 Leder

Politikerne skal også omstille sig

Fjernvarmeselskaberne har gennem lang tid hørt den samme sang fra politikerne på Christiansborg: at bortfaldet af grundbeløbet har været kendt i mange år. Og at det derfor ikke kan komme som en overraskelse for selskaberne, at det bliver virkelighed fra den 1. januar 2019.

Den underforståede besked fra politikerne er, at fjernvarmeselskaberne har haft god tid til at omstille sig til en ny...

Læs mere

29. nov 2018 Debat

Sund fornuft at udnytte overskudsvarme

En ny afgift på overskudsvarme vil sætte en effektiv stopper for udnyttelsen af genbrugsvarme og for den sunde fornuft. Det bør ikke ske, skriver Kim Mortensen.

26. nov 2018 Debat

Elforbrugerne skal betale fair andel af kraftvarmeproduktion

I takt med at elprisen er faldet, og elproduktionstilskud ophører, er der behov for en ny mekanisme til at sikre, at elforbrugerne betaler en fair andel af kraftvarmens omkostninger, skriver politisk chef, Rune Moesgaard i et indlæg på Altinget.

08. nov 2018 Debat

Datacentrene er ikke problemet - men en del af løsningen

Datacentrene skaber arbejde og hjælper på den grønne omstilling, hvis vi får udnyttet overskudsvarmen fra datacentrene. Sådan skriver Henrik Hansen, direktør for Datacenter Industrien og Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme i JydskeVestkysten.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

27. nov 2018 Høringssvar

Markedsmæssighed af aftaler til realisering af energibesparelser

Dansk Fjernvarme har afgivet høringssvar til denne bekendtgørelse, der medfører øgede krav til dokumentation. Meget tyder på, at Dansk Fjernvarmes ønske om differentierede dokumentationskrav, alt efter aftalers omfang og væsentlighed, delvist imødekommes. Læs hele høringssvaret her.

27. nov 2018 Høringssvar

Godkendelse af projekter

Den nye projektbekendtgørelse gør op med kraftvarmekravet og brændselsbindinger for decentrale kraftvarmeselskaber. Aftagepligt for blokvarmecentraler ophæves og der er skærpede krav til biomasseprojekter. De nye regler rummer også en kærkommen lempelse til den kommunale godkendelsesproces.