30. mar 2021 Presseklip

Logstor-topchef: Lad ikke elektrificeringen gå for langt

LÆS I DAG: Nu er den sikker: Særligt tilskud sender gratis fjernvarme til stort boligkvarter. Fjernvarme i Vorgod-Barde: Kommunen med på vognen. Kunderne er meget tilfredse med Silkeborg Forsyning.

EnergiWatch:
Logstor-topchef: Lad ikke elektrificeringen gå for langt

Rørproducenten Logstors direktør, Kim Christensen, mener, at politikerne bør overveje at gøre det lovpligtigt for forbrugerne at skifte til fjernvarme, når de skifter naturgasfyret.

Det siger han i et interview med EnergiWatch, hvor han advarer mod at lade den stigende elektrificering af samfundet gå for langt. Det gælder eksempelvis på varmeområdet, hvor skiftet til individuelle varmepumper er stærkt stigende. Borgere, der befinder sig inden for de kollektive forsyningsområder, bør dog ikke få en individuel løsning, men i stedet komme med på fjernvarmen.

De store mængder af strøm kan nyttiggøres bedre i andre sektorer og til andre formål end ved individuel opvarmning.

- Jeg kan godt følge tanken om at give forbrugerne et valg. Det kunne være, at jeg i mit parcelhus midt i byen vil have en varmepumpe, fordi jeg tror, at det giver mig billig varme. Men det er bare forkert. Samfundsøkonomisk lider man skade ved at tillade brugen af individuelle varmepumper inden for de kollektive forsyningsområder, siger Kim Christensen.

*****

Vejle Amts Folkeblad:
Nu er den sikker: Særligt tilskud sender gratis fjernvarme til stort boligkvarter

200 boliger i Stjernevejskvarteret i Løsning kan nu se frem til at komme på fjernvarmen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Og det sker endda uden beboerne skal betale en krone for tilslutning. Løsning Fjernvarme melder om, at de som det første fjernvarmeselskabet i landet har fået godkendt sin ansøgning til Energistyrelsen om tilskud fra fjernvarmepuljen. 3,6 millioner får Løsning Fjernvarme til sit konverteringsprojekt.

- Oprindeligt skulle vi have 240 husstande med, før der var økonomi til, at vi kunne tilbyde gratis tilslutning. Det ændrede sig, efter vi kom helt i mål med vores ansøgning, så det er lidt svært at få armene ned over hovedet, siger formand Anders Møller.

Udvidelsen løber op i en pris på i alt 20 millioner kroner, og betyder, at Løsning Fjernvarme udvider med godt en femtedel. Med udvidelsen kan de nuværende forbrugere se frem til en lavere pris på deres fjernvarme fremover.

- Vi må slet ikke lave noget, der ikke minimum hviler i sig selv, så forretningscasen er i orden. Jo flere skuldre, vi er til at bære, jo lettere bliver det også. Oversat til fjernvarmen betyder det, at der er flere til at dele driftsudgifterne, så vi har en forventning om, at Stjernevejskvarteret på længere sigt er med til at sænke prisen for alle, siger Anders Møller.

*****

Herning Folkeblad:
Fjernvarme i Vorgod-Barde: Kommunen med på vognen

Det fortsætter med at tikke ind med tilmeldinger hos Videbæk Energiforsyning fra borgere i Vorgod-Barde, der ønsker fjernvarme, skriver Herning Folkeblad.

Videbæk Energiforsyning har planer om at udvide med fjernvarme dertil, men det kræver fortsat 220 bindende tilmeldinger fra nye forbrugere, før forsyningen kan igangsætte byggeriet af en transmissionsledning til 4,4 millioner kroner.

Forsyningen har sat d. 31. marts som frist. Mandag var der 88 bindende tilmeldinger.

Direktør Jan Grarup håber derfor på en stærk slutspurt.

Foruden husstandene i Vorgod-Barde har også en anden stor forbruger meldt sig interesseret, nemlig Ringkøbing-Skjern Kommune, der viser interesse for at koble byens børnehave, skole og plejehjem på fjernvarmen.

- Kommunen har sagt, at den gerne vil bakke op, hvis projektet bliver en realitet. Børnehaven, skolen og plejehjemmet vil skifte til fjernvarme. De offentlige institutioner kan desværre ikke løfte et større tilskud end en normal husstand, som jo er på 20.000 kroner, siger Jan Grarup, der altså ønsker at gøre brug af mulighed for tilskud fra fjernvarmepuljen, hvis han kommer i gang med projektet.

Også i den nærliggende landsby Herborg melder Jan Grarup om interesse for at komme på fjernvarmen.

*****
Pressemeddelelse:
Kunderne er meget tilfredse med Silkeborg Forsyning

5.000 tilfældigt udvalgte kunder hos Silkeborg Forsyning er meget tilfredse med selskabet. Det gør sig gældende på tværs af leverancer, forsyningsarter og services.

Det viser en undersøgelse, som Silkeborg Forsyning foretog kort før jul. På en skala fra 1 til 7 scorer forsyningsselskabet et flot 6-tal, når kunderne skal vurdere deres samlede tilfredshed.

- Vi er stolte af, at kunderne synes, vi giver dem en god service og et godt produkt. Vi vil altid gerne være endnu bedre, men resultatet her er meget tilfredsstillende, siger direktør i Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen indeholder en sammenligning med en lang række andre forsyningsselskaber, og her klarer Silkeborg Forsyning sig flot og er helt fremme i feltet blandt de selskaber, som kunderne er mest tilfredse med.