18. feb 2021 Presseklip

Fjernvarmepriserne faldt med 6 kroner

LÆS I DAG: Fjernvarmen i Hvidovre tilbyder en pakkeløsning, så flere kan få en grønnere opvarmningsform. Fjernvarmeværk har fundet sin nye driftsleder. Drone fandt ødelagt fjernvarmerør. 

EnergiWatch:
Fjernvarmepriserne faldt med 6 kroner

Prisen for opvarmning af et standardhus på 130 kvm var i 2020 12.853 kr. om året, hvilket er et fald på beskedne 6 kr. i forhold til 2019. Det viser Forsyningstilsynets reviderede prisstatistik for august 2019-2020. Det fortæller EnergiWatch.

Den oprindelige prisstatistik fra december 2020 meldte om en stigning i fjernvarmepriserne på 1,7 pct., men det var ifølge Forsyningstilsynet en "beklagelig fejl".

- Vi har efterfølgende konstateret, at det anmeldte tilgængelige data for mindst en af varmevirksomhederne har været fejlbehæftet, og at det desværre har givet anledning til en forkert beregning fra vores side af det vægtede gennemsnit i den offentliggjorte statistik, skrev Forsyningstilsynet, da de blev bevidste om fejlen.

Et prisfald på et par håndøre er dog stadig et prisfald og dermed fortsætter fjernvarmeselskaberne de seneste par års tendens med faldende priser.

Økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme, Tine Skovlund, glæder sig over, at fjernvarmesektoren har formået at sænke priserne i samme periode, hvor kul og naturgas er blevet udfaset til fordel for biomasse.

- Priserne for fjernvarme udvikler sig langsommere end den generelle prisudvikling for samfundet, og det er rigtig gode nyheder for forbrugerne, men også for samfundet som helhed, da fjernvarme også viser sig meget konkurrencedygtigt, når det gælder om at levere CO2-reduktioner, siger Tine Skovlund i en pressemeddelelse.

*****

Hvidovre Avis:
Fjernvarmen i Hvidovre tilbyder en pakkeløsning, så flere kan få en grønnere opvarmningsform

Fjernvarmen i Hvidovre har en tydelig ambition. Alle parcelhusejere og erhvervsdrivende i de eksisterende fjernvarmeområder, skal have udskiftet deres olie- eller naturgasfyr med fjernvarme. Det skriver Hvidovre Avis.

– Vi har en ambition om at bidrage til den grønne omstilling, og det gør vi ved at gøre det let og trygt for parcelhusejeren at skifte deres opvarmningsform fra fossile brændsler, såsom naturgas og olie, til fjernvarme, lyder det fra formand Anders Liltorp fra Hvidovre Fjernvarmeselskab.

Konkret tilbyder selskabet en pakkeløsning, hvor værket klarer alt, der har med installationen af fjernvarme at gøre. Og det gælder både for private husstande og erhverv.

– Pakkeløsningen gør det let og trygt for parcelhusejerne at gøre en forskel for klimaet, fordi vi sørger for al koordinering med entreprenøren og VVS’eren. Det eneste parcelhusejeren skal gøre er at underskrive en fjernvarmekontrakt, fortælle om ønsker i forhold til placering af det nye fjernvarmeanlæg, og sørge for, at der er adgang til hjemmet, når der er et behov. Slutresultatet er et nyt fjernvarmeanlæg og en ny varmtvandsbeholder, der er nøje udvalgt af vores eksperter i fjernvarme, siger Anders Liltorp, formanden fra HFS.

*****

SN.dk:
Fjernvarmeværk har fundet sin nye driftsleder

1. februar tiltrådte 40-årige Michael Linder-Madsen som ny driftschef på Hvalsø Kraftvarmeværk, der leverer fjernvarme til cirka 1200 lokale kunder. Den nye mand i front for værket er ifølge SN.dk uddannet flymekaniker og maskinmester.

Michael Linder-Madsen kommer fra en stilling i medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals på Amager og får nu kortere til sit nye arbejde i Hvalsø, hvor han bor med sin hustru og to børn.

- Mine forventninger til jobbet er først og fremmest at drifte og vedligeholde værket, så vi sikrer en stabil forsyning. Samtidig håber jeg på at kunne forbedre og optimere på en række områder, så det i sidste ende kommer forbrugerne til gode, siger Michael Linder-Madsen.

*****

Dagbladet Holstebro Struer:
Drone fandt ødelagt fjernvarmerør

En drone fandt tirsdag formiddag det brud på en fjernvarmeledning, der havde givet Lemvig Varmeværk et forholdsvis stort vandspild i mere end en uge i Nørre Nissum. Det fortæller Dagbladet Holstebro Struer.

- Det var et forholdsvis stort brud og hovedårsagen til det læk, vi ledte efter. Det skyldtes en dårlig muf, hvor der var trængt vand ind, og på et tidspunkt var røret knækket, siger Thomas Byskov, der er teamleder for distributionen ved Lemvig Varmeværk.

Mandag eftermiddag sendte varmeværket en sms til sine kunder, hvor man opfordrede til at holde øje med om der var steder, hvor der var tørre pletter på en ellers fugtig vej, græs, der på trods af vinteren stadig groede, eller om der var dug på ruderne i et ellers tomt hus. Det skyldtes, at varmeværket havde konstateret, at der var en utæthed i ledningerne.

Tirsdag morgen var det dog billeder fra en drone, der var med til at afsløre, at der var et større brud på en varmeledning på Grummesgårdparken i Nørre Nissum. Og i løbet af tirsdagen og onsdagen var varmeværket i gang med at udskifte det defekte rør.

I de senere år har Lemvig Varmeværk benyttet en drone, der skal holde øje med, om der er nogle steder, hvor der er et uforholdsmæssigt stort udslip af varme fra rørene. Det har været med til at nedbringe vandspildet, og målet for varmeværket er, at man skal under fem kubikmeters spild per dag.

- Vi vil gerne sikre, at der både er varme i rørene til forbrugerne, men også at spare nogle penge ved at overvåge rørene med dronen, siger Thomas Byskov.