28. jul 2020 Presseklip

Danfoss vil være verdensførende i den grønne omstilling

LÆS I DAG: Danfoss vil være verdensførende i den grønne omstilling. Efter klimaaftale: Nu må Rockwoolvarme forsyne 1.500 boliger. Danmark og Holland indgår officielt klimasamarbejde. Forsyning Helsingør vil have en solcellepark.

Jyllands-Posten Finans:
Danfoss vil være verdensførende i den grønne omstilling

Danfoss ønsker at være verdens førende virksomhed inden for cleantech og sætter nu teknologi allerøverst på agendaen, skriver JP Finans.

- Vi kan have en direkte indflydelse på, at den grønne transformation globalt set faktisk kommer til at ske. Det er enormt motiverende. Vi laver mange teknologier, men det er det, at vi kan få det store fingeraftryk på noget, der virkelig betyder noget, siger Kim Fausing, der har været topchef i Danfoss siden 2017.

Han annoncerer nu, at selskabet vil følge en aggressiv opkøbsstrategi, nu hvor Danfoss vil udfordre andre store globale spillere på markedet.

Det så man også senest, da Danfoss opkøbte selskabet Eatons hydraulik-forretning, som nu betyder, at Danfoss omsætter for godt 60 mia. kr.

*****
Energy Supply:
Efter klimaaftale: Nu må Rockwool-varme forsyne 1.500 boliger

Med den nye klimaaftale håber Rockwool nu på at kunne forsyne 1.500 boliger med overskudsvarme, skriver Energy Supply, der citerer en Dansk Industri-nyhed.

Rockwool leverer via to af deres fabrikker allerede overskudsvarme svarende til 23.000 MWh til lokale fjernvarmeværker i Vamdrup og Arden. Virksomheden har egentlig mulighed for at levere mere, men bliver forhindret af overskudsvarmeafgiften.

Den står dog nu til at blive ændret med den nye klimaftale, og dermed ser vejen ud til at være banet for, at Rockwool kan levere varme til 1.500 boliger yderligere.

- Vi kan levere varme til yderligere ca. 1.500 flere boliger. Det er et betydeligt potentiale, der kan udnyttes, hvis de økonomiske rammevilkår bliver mere gunstige, siger Frank Ove Larsen, administrerende direktør i Rockwool Nordics.

*****

EnergiWatch:
Danmark og Holland indgår officielt klimasamarbejde

Danmark og Holland indgik i fredags et officielt klimasamarbejde, hvor der i endnu højere grad skal deles viden og erfaringer inden for en lang række energiområder som eksempelvis grøn varme, havvind og PtX.

Det skriver EnergiWatch.

I en meddelelse fra Energistyrelsen oplyses det, at der i løbet af det seneste halvandet år er opbygget "et tæt og fortroligt samarbejde med Holland om grønne varmesystemer."

Det samarbejde skal altså nu kultiveres yderligere.

*****
Energy Supply:
Forsyning Helsingør vil have en solcellepark

Forsyning Helsingør ønsker at etablere en solcellepark på omkring 50-60 hektar ved Skibstrup Affaldscenter, skriver Energy Supply.

Derfor har selskabet nu bedt Helsingør Kommune om at udarbejde en lokalplan for en solcellepark på det konkrete område. Forsyning Helsingør ønsker at etablere en park med en kapacitet på ca. 40-50 MW.