20. feb 2019 Presseklip

Forbrugerrådet ønsker regnskabs- og prisanalyse

LÆS I DAG: Ny direktør hos Refa er ikke så ny endda. Lille prisstigning fra halmpriser i Sakskøbing. Forbrugerforening vil opløse sig selv. Nye målere i Padborg aflæser forbruget automatisk.

EnergiWatch:
Forbrugerrådet ønsker regnskabs- og prisanalyse

Forbrugerrådets cheføkonom Martin Salamon ønsker, at der snarest kommer en regnskabs- og prisanalyse af elselskabernes forbundne virksomheder.

Ønsket kommer på baggrund af Forsyningstilsynets henstilling til Dansk Energi i frygt for, at energiselskaberne ville koordinere deres svar i en omfattende konkurrenceanalyse.

- Det slår mig, at regulator (Forsyningstilsynet, red.) finder det nødvendigt at henstille til selskaberne om at svare retvisende. Hvis man er i en situation, at man bliver nødt til at komme med sådan en henstilling, er man i en svag situation i forhold til indhentning af alle de retvisende oplysninger, man har brug for. Derfor peger vi på, at tilsynet bare bør starte en regnskabs- og prisanalyse for i bedste fald at verificere de retvisende oplysninger fra selskaberne, siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet til EnergiWatch.

*****

Energy Supply:
Ny direktør hos Refa er ikke så ny endda

Efter tre års åremålsansættelse som direktør for Refa-koncernen på Lolland-Falster har bestyrelsen for I/S Refa kontraktansat Mette Suhr Lisegaard Stoffregen med virkning fra 1. september i år. Mette S. L. Stoffregen blev ansat som direktør for samtlige Refa-virksomheder den 1. september 2016.

Ansættelsen blev dengang godkendt som en åremålsansættelse frem til 1. september 2019. Nu har bestyrelsen altså besluttet, at man gerne vil beholde Mette S.L. Stoffregen som direktør for samtlige Refa-virksomheder herunder I/S Refa og A/S Refa Energi Holding også efter 1. september.

- Det var et stort ønske i bestyrelsen ved åremålsansættelsens udløb at fortsætte samarbejdet med Mette S. L. Stoffregen, der har vist sig som en dynamisk, kreativ og effektiv leder af vores virksomhed. At hun samtidig kan fremvise utrolig flotte tilfredshedsanalyser blandt vore 130 medarbejdere samtidig med et usædvanligt lavt sygefravær understreger hendes potentiale som leder, siger formanden for I/S Refas bestyrelse, byrådsmedlem Poul-Henrik Pedersen.

Mette S.L. Stoffregen har været ansat i Refa-koncernen siden 1990. Det fortæller Energy Supply.

*****

Lolland-Falsters Folketidende:
Lille prisstigning fra halmpriser i Sakskøbing

Sakskøbing Fjernvarmeselskabs varmepriser stiger 300 kroner om året for et standardhus, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Forbrugsafgiften steg ved årsskiftet fra 419,40 kroner pr. megawatt-time til 431,90 kroner pr. megawatt-time i Sakskøbing. Derfor koster et standardhus nu 13.009 kroner om året at varme op.

- De 300 kroner, vi stiger, er, fordi halmen er steget en lille smule. Og den salgspris er vi hængt op på meget direkte. Det er faktisk også det, som regulerer de andre værker hernede på Lolland og Falster. Så der er ikke nogen på vores kanter, der er berørt af de høje prisstigninger. Men vores priser har også ligget stabilt i tre-fire år, så det er på tide, at vi skruer lidt på det, forklarer Lynge Ibsen Buchleitner, driftsleder for Sakskøbing Fjernvarme. 

*****

Bornholms Tidende:
Forbrugerforening vil opløse sig selv

Når medlemmerne af Fjernvarmeforbrugerforeningen i Nexø mødes til generalforsamling fredag, er det sandsynligvis sidste gang. Der er nemlig indkaldt til to generalforsamlinger, en ordinær og en ekstraordinær, hvor dagsordenen er at opløse foreningen. Det fortæller Bornholms Tidende.

Tanken om at opløse foreningen er blevet luftet på de seneste års generalforsamlinger, og nu foreslår bestyrelsen, at det sker. Der er ikke så meget at kæmpe for, at det giver mening at bevare foreningen. 

- Det kører i et naturligt leje nu, og der er ikke de store sværdslag. Vi får ikke mange henvendelser fra medlemmerne, og der er ikke de store problemer, siger formand Michael Hansen, der selv har været med i foreningen siden 1998. 

Foreningen blev stiftet samtidig med, at fjernvarmen blev rullet ud i Nexø, for at arbejde for forbrugernes interesser. Foreningen har blandt andet kæmpet for lavere priser og ens priser på hele øen, på nær Rønne, som er dækket af Rønne Vand & Varme. 

*****

Jydske Vestkysten:
Nye målere i Padborg aflæser forbruget automatisk

Padborg Fjernvarme har opdateret de eksisterende målere, så 1730 varmekunder ikke længere skal aflæse deres forbrug af varme. I stedet sender målerne så de automatisk indsender data til centralen.

Det bliver dermed ikke kun lettere for varmekunderne, men også for Padborg Fjernvarme, der kan opdage et ledningsbrud tidligere.

- Vi havde et brud på ledningen i sommeren 2018 - nok det største i min tid. Der sivede for cirka en halv million kroner varmt vand ned i undergrunden ved en sti ved Tværgade. Ikke noget stort brud, men vandet forsvandt bare stille og roligt. Først da der blev foretaget en termografering, kunne vi lokalisere utætheden, lyder det fra formand Jan Riber Jacobsen, Padborg Fjernvarme til Jyske Vestkysten.

Padborg Fjernvarme samarbejder med Padborg Vandværk om opdateringen af målerne, fordi også vandværket er ved at udskifte målere. De to systemer "taler" sammen og kan aflæses på telefonen.