05. feb 2019

Opbakning til forslag om certificeringsordning

LÆS I DAG: Opbakning til forslag om certificeringsordning. Ebeltoft Fjernvarme kan igen sænke prisen. Varmens Dag trak forbrugere til i Viborg. Strømmen og varmen gik i Sønderborg. Borup har omlagt regnskabsåret.

Fredericia Avisen:
Opbakning til forslag om certificeringsordning

DI og Dansk Fjernvarme har afholdt konference om overskudsvarme, og fra den var der bred politisk opbakning til en certificeringsordning for overskudsvarme fra de fire deltagende ordførere. Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm kunne her fortælle, at regeringen havde lagt et forslag frem, hvor en ny, ensartet afgift skal afløse de nuværende regler.

– Overskudsvarmen skal udnyttes. Selvfølgelig. Udfordringen er, hvordan man udnytter den ramme, så der kommer mest muligt ud af den, sagde Louise Schack Elholm til Fredericia Avisen.

En af forhandlingernes udfordringer er Skatteministeriets frygt for falsk overskudsvarme – at industrien skruer op for energiforbruget for at kunne sælge varme til fjernvarmen. Derfor er der en ny, høj afgift på vej for at fjerne incitamentet for industrien til at overproducere.

Den tanke afviser både industrien, fjernvarmeselskaberne, lønmodtagerorganisationer, datacentre og en lang række andre aktører i sektoren, og heller ikke Skatteministeriet har kunnet finde konkrete eksempler på, at det sker.

For at imødegå den kritik har Dansk Industri og Dansk Fjernvarme fremsat forslag om en ny certificeringsordning, som kunne verificere om industrivirksomheden producerer reel overskudsvarme, og det var det forslag, der var opbakning til.

****

Ebeltoft Folketidende:
Ebeltoft Fjernvarme kan igen sænke prisen

Allerede med virkning fra 1. januar i år kan fjernvarmeforbrugerne i Ebeltoft glæde sig over en billigere varmepris, når Ebeltoft Fjernvarme sænker den faste betaling med seks procent. Ifølge Ebeltoft Folketidende betyder det, at et hus på 160 kvadratmeter opnår en besparelse på godt 200 kr. om året.

-Vi har foretaget mange effektiviseringer på værket, samtidig med at der er kommet mange nye forbrugere til i den senere periode. Det er to af de væsentligste faktorer for, at vi nu sænker prisen, fortæller driftsleder Niklas Ringbøl Bitsch i en pressemeddelelse fra værket.

Effektiviseringerne indebærer blandt andet en mindre ombygning af forbrændingsluftsystemet på fliskedlen, som giver bedre udnyttelse af brændslet, samt en række administrative tiltag. Konkret bliver den faste betaling sænket fra 20,63 til 19,38 kr/m2/år.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Varmens Dag trak forbrugere til i Viborg

Viborg Kraftvarmeværk og Viborg Fjernvarme fik hilst på mange af deres forbrugere, da et par hundrede af dem på Varmens Dag hørte om mulighederne for at holde varmeprisen nede, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

De fremmødte fik personlig vejledning om årsopgørelser, muligheder for at spare på varmen, prisen for at skifte fra oliefyr til fjernvarme og fjernvarmeselskabets bud på fremtidig varmeforsyning.

Viborg Fjernvarmes direktør Morten Abildgaard holdt samme foredrag to gange, da kun cirka hundrede kan være i værkets største lokale ad gangen. Han fortalte blandt andet om overskudsvarme fra Apples datacenter og luft til vand-varmepumpe. Han mener, det sidste er at foretrække, da Apple-varmen har lange udsigter.

*****

JydskeVestkysten:
Strømmen og varmen gik i Sønderborg

Mandag morgen kl. 7:45 gik strømmen i Sønderborg og omegn. Og det fik hovedpumperne, der forsyner området med varme og varmt vand, til at sætte ud.7.000 forbrugere med varmeveksler blev ramt af nedbruddet.

Afdelingsleder ved Sønderborg Fjernvarme, Jan Due Kristensen, oplyser til JydskeVestkysten, at det var et sjældent udfald på højspændingsnettet, der var skyld i driftsforstyrrelse.

*****

Midtsjællands Avis:
Borup har omlagt regnskabsåret

Borup Varmeværk har ændret afregningsterminen og er lige nu i gang med at afregne det korte ni-måneders regnskab for 2018. I forbindelse med regnskabsomlægningen har selskabet også ændret á konto opkrævningerne, så der fremover betales fire rater i henholdsvis februar, maj, august og november. Det skriver Midtsjællands Avis.

Prisen for fjernvarme er som de seneste mange år uændret i 2019. Der kan dog komme ekstraregninger, hvis afkølingen ikke er god nok. Det kan forbrugerne høre mere om på Borup Varmeværks generalforsamling, der afholdes torsdag den 21. marts 2019.