08. nov 2018 Presseklip

FORS har Danmarks bedste forsyningsbestyrelse

LÆS I DAG: FORS har Danmarks bedste bestyrelse for forsyningsselskaber. Dom i Danmarks største skattesag i dag. SE og Eniig er tættere på fusion. Storbritannien er Danmarks vigtigste eksportmarked for energi. Fjernvarmeprisen stiger i Spjald. Ingen fjernvarme fra lun leverpostej.

Pressemeddelelse:
FORS har Danmarks bedste bestyrelse for forsyningsselskaber

På Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København 6. november blev FORS kåret til bedste forsyningsbestyrelse 2018. I opløbet slog FORS ”storebroderen” VandCenter Syd i Odense og Bogense. Bestyrelsesformand Asger Kej modtog hæderen på vegne af bestyrelsen.

Det var Dansk Fjernvarme, der havde indstillet bestyrelsen i FORS til prisen, der bliver uddelt af en sammenslutning af offentlige bestyrelser i Danmark.

Prisen forudsætter, at den prisvindende bestyrelse formår at tænke strategisk på en nyskabende måde og at arbejde aktivt med visionerne for virksomheden. Formålet skal hele tiden være at skabe værdi for virksomheden og dens ejere.

Forsyningsvirksomheden FORS er etableret 1. januar 2016 ved en fusion af forsyningsselskaberne i Holbæk, Lejre og Roskilde. Koncernen har i dag 170 medarbejdere og 190.000 kunder. Til gavn for forbrugerne har fusionen allerede sænket de årlige omkostninger med 17 mio. kr., og der er flere effektiviseringer på vej, fremgår det af en pressemeddelelse fra DANVA.

*****

DANVA:
Dom i Danmarks største skattesag i dag

Til middag afgør Højesteret sag om ekstraskat på vand for milliarder, som gør vandregningen markant dyrere for familier og erhvervsliv, skriver DANVA.

Vandselskaberne har stævnet staten i det, der målt på beløb er historiens største skattesag, fordi DANVA og Danske Vandværker mener, at SKATs udmelding om milliarder af kroner i ekstra vandskat dokumenterer, at myndigheden ikke efterlever de politiske intentioner med vandsektorloven.

- Det er lovsjusk, som vi på vegne af danskernes pengepung skal have rettet op på. Skattelovgivningen er nemlig aldrig blevet udformet og implementeret, som det var ønsket og besluttet af forligskredsen bag vandsektorloven. Konsekvensen er betydelige stigninger på vandregningen både hos familier og virksomheder. Denne ekstraskat er helt uforenelig med politikernes krav til vandselskaberne om at have lavest mulige pris på vand, siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Konsekvensen af SKAT’s vurderinger er betydelige stigninger på vand- og spildevandsregningen for familier og virksomheder.

Vandselskaberne er hvile i sig selv-selskaber, så de principielt ikke må generere overskud. Men deres skattemæssige fradrag fastsættes ud fra anslået værdi af bygninger og anlæg. Da vandselskaber ikke er blevet, er den reelle salgsværdi ukendt. Det er uenigheden om værdiansættelsen, Højesteret tager stilling til.

Sideløbende har 273 vandselskaber klaget over deres skatteansættelse til Landsskatteretten, der har meddelt, at behandlingen af de klagesager er i bero, indtil principsagerne er afgjort ved domstolen.

*****

EnergiWatch:
Storbritannien er Danmarks vigtigste eksportmarked for energi

I en ny rapport slår Dansk Industri fast, at det britiske marked er det vigtigste eksportmarked for den danske energiindustri.

- Storbritannien er et utrolig vigtigt marked for den danske energibranche. Landet har sat sig nogle ambitiøse mål for grøn energi – blandt andet en fordobling af offshore vind frem mod 2030. Det er godt nyt og lovende for dansk eksport og engagement, siger Troels Ranis, der er branchedirektør hos DI Energi til EnergiWatch.

Branchedirektøren er ikke nervøs for, at Brexit kommer til at betyde noget for eksporten, da landets klimamål ligger fast.

Danmark eksporterede i 2017 energiteknologi for knap 19 milliarder kroner, hvilket svarer til knap 24 procent af den samlede eksport.

*****

Ing.dk:
Aalborg Universitet er Europas bedste ingeniøruniversitet

Aalborg Universitet (AAU) er kåret som Europas bedste og verdens fjerdebedste i ingeniørvidenskab af den amerikanske rangliste Best Global Universities for Engineering, skriver Ingeniøren.

AAU holder dermed sin placering fra sidste år og på MIT’s opgørelse fra foråret. AAU's problembaserede læringsmodel kombineret med stære forskningsmiljøer medvirker til hæderen.

- Lidt ubeskedent og ikke særlig nordjysk, så er vi bare blandt de bedste i verden på dette felt; vi har nogle superstærke forskningsmiljøer, stærke samarbejdspartnere og en unik undervisningsmodel, der tager udgangspunkt i løsningen af virkelige problemer, siger rektor Per Michael Johansen.

*****

Licitationen:
SE og Eniig er tættere på fusion

Repræsentantskaberne i SE og Eniig godkendte mandag aften fusionsplanerne mellem de to selskaber med overvældende flertal begge steder. Det skriver Licitationen.

Aftalen, der skal resultere i et fælles selskab med navnet Norlys, mangler nu kun at blive godkendt af konkurrencemyndighederne. Når det er sket, kan Norlys blive landets største samlede energi- og telekoncern med omkring 709.000 andelshavere og mere end en million tv- og internetkunder.

Det nye selskab kommer geografisk til at dække det meste af Jylland fra grænsen til Vrå i Vendsyssel, og derfor skal der ifølge fusionsparterne gøres en ekstra indsats for at sikre den lokale forankring.
- Flere har spurgt, om vi er ved at blive for store. Både på el- og teleområdet er volumen en væsentlig faktor, men vi glemmer bestemt ikke vores rødder. Det ligger os meget på sinde, at fusionen skal blive til gavn og glæde for både private og erhvervslivet i hele vores område, siger bestyrelsesformanden i SE, Jens Erik Platz til Licitationen.

Niels Duedahl, der er administrerende direktør i SE, får samme titel i det fusionerede selskab, hvor Eniig-topchef Martin Romvig bliver viceadministrerende direktør.

*****

Herning Folkeblad:
Fjernvarmeprisen stiger i Spjald

Fjernvarmebrugerne i Spjald kan se frem til markante prisstigninger. Det skyldes, at Spjald Fjernvarme og Vandværk mister grundbeløbet fra årsskiftet – det kunne formand Flemming Larsen fortælle på den netop overståede generalforsamling.

- Det svarer til en stigning på 1100 kroner i forhold til i fjor. Dermed er varmeudgiften for et standardhus nu 10.544 kroner, siger driftsleder for Spjald Fjernvarme og Vandværk Bent Kærgaard ifølge Herning Folkeblad.

Varmeprisen er stadig den fjerde-billigste i Ringkøbing-Skjern Kommune, men formanden advarede om, at der kan komme yderligere stigninger, fordi der også arbejdes på en sænkning af tilskuddet til elproduktion på biogas. Derfor har bestyrelsen protesteret til Energistyrelsen, fordi værket ikke vurderer, at det falder ind under ændring af de vilkår, der lægges op til. 

*****

Energy Supply:
Ingen fjernvarme fra lun leverpostej

FORS A/S står til miste muligheden for at modtage overskudsvarme fra Roskilde-virksomheden Stryhns til deres fjernvarmenet i Roskilde. Projektet, som vil kunne give varme til opvarmning af 220 parcelhuse og en reduktion af CO2-udledningen, er nemlig sat på stand-by på grund af udsigten til en højere afgift på overskudsvarme.

- Vi har et projekt, som burde ligge til højrebenet. Det er godt for miljøet, fordi vi udnytter produceret overskudsvarme i stedet for at bruge ressourcer på at producere ny varme. Derudover optimerer Stryhns deres afkøling, så de opnår energibesparelser ved nedkøling af leverpostej, siger Steffan Alexander Thule Madsen, der er varmechef hos FORS A/S.

Ifølge Energy Supply håber FORS A/S på, at politikerne besinder sig under de nuværende forhandlinger, og energivirksomheden håber bl.a. på, at en certificeringsordning kan være nøglen til at undgå afgiften.

Nyheder

13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

13. nov 2018 Landsmøde

Video: Investorer til fjernvarmen og Løvens Hule

Pensionsselskaberne står på spring for at investere grønt. Direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, svarer på, om de har kig på fjernvarmen. Det glider over i Løvens Hule, hvor han er en af de fire løver, der skal vurdere tre nye energikoncepter. De tre andre i panelet er Kim Lehmann, direktør i Kamstrup, Jens Lundgaard, direktør i KommuneKredit og Christian Ibsen, direktør i Concito.

12. nov 2018 Landsmøde

Video: Invester i diversitet

Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, gav et indlæg om diversitet i energisektoren. Og hvorfor det er vigtigt at tale om diversitet i energisektoren.

09. nov 2018

Regeringen må tilbage i maskinrummet

Regeringens forslag til en overgangsordning for de elproducerende biomasseanlæg er ikke godt nok. Sådan var den klare melding fra oppositionen, der ikke vil lade varmekunderne betale store ekstraregninger.

09. nov 2018 Landsmøde

Video: Er der investorer til bæredygtighed?

Vi er i gang med verdens største finansielle eksperiment, mener chefstratreg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg. Se hans indlæg fra årets landsmøde om villigheden i at investere i bæredygtighed - efterfulgt af en debat mellem Bo Lidegaard fra Politiken, Lars Barfoed fra Energinet, Henrik Drusebjerg og Kim Mortensen.

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

05. nov 2018

Kraftvarmeværker: Energinets ansvar at finansiere sikkerhed i elforsyningen

LÆS I DAG: Esbjerg uenige med Ørsted om varmeløsning. 4.000 kr. mere per husstand på grund af grundbeløb. Prisnomineret varmeværk banker prisen i bund. Glamsbjerg og Haarby er fusioneret. Våd skovflis får Kjellerups varmepris til at stige i 2019. Varmeværk har gjort det attraktivt at udskifte oliefyret. 

02. nov 2018 Presseklip

Bliver fjernvarme et frit valg, må datacentrene lukke varme ud til fuglene

LÆS I DAG: Nyt kæmpe solvarmeanlæg klar til sommer. Energistrategi skal sikre vedvarende energi til alle i Aarhus. Overskudsvarme er taget helt ud af Coops energiprogram. A.P. Møller Holding ser på geotermi i Nordsjælland. Ørsted har ”god og robust” dialog med Esbjerg. Mulig Ørsted-handel gør politikere urolige.

01. nov 2018

Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans

LÆS I DAG: Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans. Energinet skal fyre omkring 40. Bestyrelsesformand: Vi kan ikke bestemme, hvor folk kører. Byggeri af solvarmeanlæg er begyndt. Nyt værk tages i drift til marts. Varmen er klar - men endnu ingen gennemkørsel.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

01. nov 2018 Energibesparelser

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for de danske fjernvarmeselskaber at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.