07. nov 2018

Politikere: Klogt at begrænse biomasse

LÆS I DAG: Politikere: Klogt at begrænse biomasse. Det skulle nødigt gå, som det gik i Herning. Energi Fyn melder sig ind i tænketank. 63 tons tung turbine på plads i Kalundborg.

Altinget:
Politikere: Klogt at begrænse biomasse

I den nye energiaftale er politikerne mere skeptiske overfor biomasse end i aftalen fra 2012. Og det er der en god grund til, mener Martin Lidegaard fra Radikale Venstre.

Han påpeger, at der er kommet mere fokus på bæredygtigheden og mangel på samme ved biomasse, og at vind har overhalet teknologien økonomisk.

Derfor synes han, det giver bedre mening at satse på store eldrevne varmepumper. Og det er SFs formand, Pia Olsen Dyhr enig i.

Alternativet er ikke helt så kategoriske, men synes, man skal have med i overvejelserne, hvor biomassen kommer fra:

- Mit indtryk er, at der er kommet et mere nuanceret billede på, hvad biomasse er. Det er ikke CO2-neutralt, men en myriade af brændbare materialer, som kan komme fra rigtig dårlige kilder set i miljø-, klima- og natur-perspektiv. Og det kan også komme fra lokal overskudsbiomasse, som kan være en god idé, siger Christian Poll til Altinget.

Et skifte væk fra biomasse skal dog ske i et tempo, som passer med, hvornår de gamle kedler skal udskiftes, pointerer Martin Lidegaard.

*****

Dagbladet Holstebro-Struer:
Det skulle nødigt gå, som det gik i Herning

Teknik, -miljø- og klimaudvalget skal i dag tage stilling til, om Struer Forsyning kan få tinglyst en "forblivelsespligt" på 3632 ejendomme, så de bliver bundet op på fjernvarmen. I dag er 1862 ejendomme allerede omfattet.

Forslaget har allerede vakt borgermodstand og kaldes tvang. Et af argumenterne imod er sagen fra Herning, hvor man solgte fjernvarmen og endte med prisforhøjelser. Det fortæller Dagbladet Holstebro-Struer.

*****

Energy Supply:
Energi Fyn melder sig ind i tænketank

Tænketanken Demokratisk Erhverv har fået et nyt medlem i sin fold – nemlig Energi Fyn, der med sit medlemskab ønsker at ”bidrage til at skabe engagement og opbakning til erhvervsdemokrati blandt befolkningen, meningsdannere og beslutningstagere.”

Ifølge Energy Supply er Energi Fyn forbrugerejet, og det giver en særlig forpligtigelse, mener formanden for bestyrelsen i Energi Fyn.

- Vi skal drive en sund forretning med et langsigtet perspektiv og investere, hvor det giver værdi for vores andelshavere. Vi skal levere løsninger, der gør det enkelt og trygt af være andelshaver, uanset om behovet er driftssikker og konkurrencedygtig energi, god service og rådgivning eller lynhurtigt internet, og vi skal deltage aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem og i udviklingen af Fyn, udtaler Søren Thorsager.

Blandt medlemmerne af Demokratisk Erhverv findes der i forvejen Eniig, Dansk Energi, Danske Vandværker og Nrgi. Energi Fyn ejes og styres af selskabets 200.000 andelshavere.

*****

Energy Supply:
63 tons tung turbine på plads i Kalundborg

Turbinen i hjertet af Asnæsværkets nye flisfyrede anlæg i Kalundborg er sænket på plads, skriver Energy Supply.

- Det er en vigtig milepæl i byggeriet, vi nu har nået. Turbinen er opbygget af to dele, en højtryksdel på næsten 34 tons og en lavtryksdel på knap 29 tons. De er nu løftet på plads, og det næste skridt er at få gear og generatoren på plads og monteret på turbinen, siger projektleder Henrik Boye Jørgensen fra Ørsted.

Turbinen har maksimal kapacitet på 25 MW el og i alt 129 MJ/s procesdamp og fjernvarme. For at producere energien skal dampen have et tryk på 100 bar og være 540 grader varm.

Doosan Skoda har leveret turbinen, som BMS med en 750 tons kran løftede på plads på kraftvarmeværket.

Nyheder

13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

13. nov 2018 Landsmøde

Video: Investorer til fjernvarmen og Løvens Hule

Pensionsselskaberne står på spring for at investere grønt. Direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, svarer på, om de har kig på fjernvarmen. Det glider over i Løvens Hule, hvor han er en af de fire løver, der skal vurdere tre nye energikoncepter. De tre andre i panelet er Kim Lehmann, direktør i Kamstrup, Jens Lundgaard, direktør i KommuneKredit og Christian Ibsen, direktør i Concito.

12. nov 2018 Landsmøde

Video: Invester i diversitet

Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, gav et indlæg om diversitet i energisektoren. Og hvorfor det er vigtigt at tale om diversitet i energisektoren.

09. nov 2018

Regeringen må tilbage i maskinrummet

Regeringens forslag til en overgangsordning for de elproducerende biomasseanlæg er ikke godt nok. Sådan var den klare melding fra oppositionen, der ikke vil lade varmekunderne betale store ekstraregninger.

09. nov 2018 Landsmøde

Video: Er der investorer til bæredygtighed?

Vi er i gang med verdens største finansielle eksperiment, mener chefstratreg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg. Se hans indlæg fra årets landsmøde om villigheden i at investere i bæredygtighed - efterfulgt af en debat mellem Bo Lidegaard fra Politiken, Lars Barfoed fra Energinet, Henrik Drusebjerg og Kim Mortensen.

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

05. nov 2018

Kraftvarmeværker: Energinets ansvar at finansiere sikkerhed i elforsyningen

LÆS I DAG: Esbjerg uenige med Ørsted om varmeløsning. 4.000 kr. mere per husstand på grund af grundbeløb. Prisnomineret varmeværk banker prisen i bund. Glamsbjerg og Haarby er fusioneret. Våd skovflis får Kjellerups varmepris til at stige i 2019. Varmeværk har gjort det attraktivt at udskifte oliefyret. 

02. nov 2018 Presseklip

Bliver fjernvarme et frit valg, må datacentrene lukke varme ud til fuglene

LÆS I DAG: Nyt kæmpe solvarmeanlæg klar til sommer. Energistrategi skal sikre vedvarende energi til alle i Aarhus. Overskudsvarme er taget helt ud af Coops energiprogram. A.P. Møller Holding ser på geotermi i Nordsjælland. Ørsted har ”god og robust” dialog med Esbjerg. Mulig Ørsted-handel gør politikere urolige.

01. nov 2018

Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans

LÆS I DAG: Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans. Energinet skal fyre omkring 40. Bestyrelsesformand: Vi kan ikke bestemme, hvor folk kører. Byggeri af solvarmeanlæg er begyndt. Nyt værk tages i drift til marts. Varmen er klar - men endnu ingen gennemkørsel.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

01. nov 2018 Energibesparelser

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for de danske fjernvarmeselskaber at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.