01. nov 2018

Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans

LÆS I DAG: Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans. Energinet skal fyre omkring 40. Bestyrelsesformand: Vi kan ikke bestemme, hvor folk kører. Byggeri af solvarmeanlæg er begyndt. Nyt værk tages i drift til marts. Varmen er klar - men endnu ingen gennemkørsel.

Randers Amtsavis:
Virksomhed er klar til at levere overskudsvarme i Ans

I Ans er det lykkedes at få kabalen til at gå op, når det gælder overskudsvarme. Produktionsvirksomheden Unika Danmark har installeret et varmepumpeanlæg, der kan forsyne Ans by med 20 procent af det årlige fjernvarmeforbrug, skriver Randers Amtsavis.

Anlægget har kostet plastsprøjtestøbe-virksomheden omkring 3,3 millioner kroner, men investeringen forventes at være tjent ind på under fem år. Den forventede levetid er mere end tre gange så lang.

Beregninger viser, at Ans Fjernvarme Selskab, som får restvarmen med en temperatur på 70 grader leveret direkte ud i deres net, helt kan slukke for værkets egne pumper om sommeren og udelukkede forsyne kunderne med varmen fra Unika.

Manden bag Unikas varmeanlæg er projektmedarbejder Peder Friborg, der har arbejdet på idéen i de seneste ni måneder.

- Det begyndte med, at Facebook lagde sag an i Odense på grund af de høje afgifter på overskudsvarmen og vandt den. Det satte nogle tanker i gang hos mig, om det også ville være muligt, at vi som en virksomhed i mindre målestok kunne få et lignende system, som samtidig er rentabelt for os, siger Peder Friborg til Randers Amtsavis.

Anlægget, der er et vand-til-vand varmepumpe-anlæg, består af fire separate pumper, som trinvis varmer vandet i systemet op til 70 grader. Anlægget betyder, at Unika har fjernet to oliefyr samt tidligere el- og gasvarme-anlæg i bygningerne.

*****

Fyens.dk:
Energinet skal fyre omkring 40

40 medarbejdere hos Energinet vil den kommende tid modtage en fyreseddel. Virksomheden meddelte i går medarbejderne, at der skal skæres i antallet af dem. Det skriver Fyens.dk.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi er kommet dertil, men det anser vi for nødvendigt. Vi står med et energisystem, som er under meget stor forandring med europæisk integration, og vi skal måske arbejde på nye måder. For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder, siger Thomas Egebo, administrerende direktør for Energinet.

*****

Helsingør Dagblad:
Bestyrelsesformand: Vi kan ikke bestemme, hvor folk kører

Forsyning Helsingør vil ikke diktere sine leverandører af flis, hvor og hvordan flisen skal transporteres, fastslår bestyrelsesformand Per Tærsbøl i Helsingør Dagblad.

Byrådet i Fredensborg opfordrer Forsyning Helsingør til at kræve, at flisleverandørerne kører uden om Fredensborg by, der i forvejen er plaget af trafik. Dagligt kører der omkring 15.000 biler gennem Fredensborg ad A6-vejen.

- Jeg kan godt forstå, at de ikke er glade i Fredensborg. Jeg kører der selv jævnligt, og der kan virkelig være meget trafik. Jeg kan godt se, at de har et problem, men jeg kan altså ikke se, at det er 30 lastbiler med flis, der skal have skylden for det hele, siger Per Tærsbøl.

*****

NordVest Nyt:
Byggeri af solvarmeanlæg er begyndt

Høng Varmeværk investerer nu i et solvarmeanlæg i den store skala, skriver NordVest Nyt. Anlægget på 20.034 kvadratmeter skal supplere det eksisterende biomasseanlæg, og anlægsarbejdet er tæt på at blive sat i gang.

Den samlede pris for anlæg, akkumuleringstank, el-arbejder og køb af jord udgør lige under 35 millioner kroner, som er rammen, og med projektet skriver Høng sig ind i rækken af biomasseværker, der i 2018 har valgt at investere i solvarme.

- At solvarmeanlægget nu bliver en realitet er resultatet af lang tids forberedelse, og når anlægget i foråret 2019 står færdigt, vil det i mange år fremover bidrage til en miljøvenlig, prisstabil fjernvarmeproduktion til gavn for værkets forbrugere, siger driftschef Henrik Rohde, Høng Varmeværk.

Projektet omfatter 1590 solfangere, en teknikbygning foruden tekniske installationer, inklusive et SRO-anlæg til styring, regulering og overvågning, mens varmeværket selv står for opførelsen af en 3000 kubikmeter stor akkumuleringstank. 

*****

Midtjyllands Avis:
Nyt værk tages i drift til marts

Kjellerup Fjernvarmes nye anlæg er klar til drift i marts 2019. Projektet har været længe undervejs, da selskabet af forskellige årsager har udsat projektet flere gange over de seneste 10 år.

- Til gengæld får vi nu en moderne kedel med den nyeste teknologi. I kedlen kan der afbrændes skovflis med 35-55 procent fugtighed, og med en kapacitet på 13 MWh hvoraf ca. tre MWh kommer fra røggassen. Sammen med kedlen installeres en absorptionsvarmepumpe, der yderligere kan levere op til 0,8 MWh, fortalte formand Benny Møller Thomsen ved Kjellerup Fjernvarmes generalforsamling onsdag, skriver Midtjyllands Avis

Det samlede budget er på 82 millioner kroner og er finansieret ved dels et lån på 72,5 millioner fra KommuneKredit og dels ved henlæggelser i de seneste år.

*****

Sjællandske:
Varmen er klar - men endnu ingen gennemkørsel

Det var målet, at hele anlægsarbejdet på Skælskørvej skulle være afsluttet den 1. november. Men det er ikke helt gået sådan, selv om der nu er fjernvarmeforbindelse.

- Vi har sikret fjernvarmen til beboerne, men det bliver ikke muligt at køre igennem før sidst på måneden, siger ingeniør Niels Müller, SK Forsyning, til Sjællandske.

Vejarbejdet har stået på siden den 25. juni, og det har lukket vejen for gennemkørsel – og gør det altså fortsat, lyder meldingen. Og hos SK Forsyning er man klar over, at det er voldsomt generende for beboerne.

- Vi kunne i teorien godt have åbnet for gennemkørsel i et enkelt spor, men desværre har folk ikke været flinke til at respektere skiltningen, og det har medført mange farlige situationer, fortæller projektleder Irene Juul Vissing fra SK Forsyning. 

Nyheder

13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

13. nov 2018 Landsmøde

Video: Investorer til fjernvarmen og Løvens Hule

Pensionsselskaberne står på spring for at investere grønt. Direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, svarer på, om de har kig på fjernvarmen. Det glider over i Løvens Hule, hvor han er en af de fire løver, der skal vurdere tre nye energikoncepter. De tre andre i panelet er Kim Lehmann, direktør i Kamstrup, Jens Lundgaard, direktør i KommuneKredit og Christian Ibsen, direktør i Concito.

12. nov 2018 Landsmøde

Video: Invester i diversitet

Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, gav et indlæg om diversitet i energisektoren. Og hvorfor det er vigtigt at tale om diversitet i energisektoren.

09. nov 2018

Regeringen må tilbage i maskinrummet

Regeringens forslag til en overgangsordning for de elproducerende biomasseanlæg er ikke godt nok. Sådan var den klare melding fra oppositionen, der ikke vil lade varmekunderne betale store ekstraregninger.

09. nov 2018 Landsmøde

Video: Er der investorer til bæredygtighed?

Vi er i gang med verdens største finansielle eksperiment, mener chefstratreg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg. Se hans indlæg fra årets landsmøde om villigheden i at investere i bæredygtighed - efterfulgt af en debat mellem Bo Lidegaard fra Politiken, Lars Barfoed fra Energinet, Henrik Drusebjerg og Kim Mortensen.

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

06. nov 2018

LA afviser nye grønne afgifter

LÆS I DAG: Energispareordning var milliarddyr. Energiforskning får over en halv milliard. Billigere energibesparelser trods højere omkostninger. Krydssubsideringssag lander på Vestagers bord. Repræsentantskaber vedtager storfusion. Overskudsvarmeafgift bremser Stryhns-projekt.

05. nov 2018

Kraftvarmeværker: Energinets ansvar at finansiere sikkerhed i elforsyningen

LÆS I DAG: Esbjerg uenige med Ørsted om varmeløsning. 4.000 kr. mere per husstand på grund af grundbeløb. Prisnomineret varmeværk banker prisen i bund. Glamsbjerg og Haarby er fusioneret. Våd skovflis får Kjellerups varmepris til at stige i 2019. Varmeværk har gjort det attraktivt at udskifte oliefyret. 

02. nov 2018 Presseklip

Bliver fjernvarme et frit valg, må datacentrene lukke varme ud til fuglene

LÆS I DAG: Nyt kæmpe solvarmeanlæg klar til sommer. Energistrategi skal sikre vedvarende energi til alle i Aarhus. Overskudsvarme er taget helt ud af Coops energiprogram. A.P. Møller Holding ser på geotermi i Nordsjælland. Ørsted har ”god og robust” dialog med Esbjerg. Mulig Ørsted-handel gør politikere urolige.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

01. nov 2018 Energibesparelser

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for de danske fjernvarmeselskaber at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.