31. okt 2018

El-direktør: Vi skal handle med energibesparelser på anden vis

LÆS I DAG: El-direktør: Vi skal handle med energibesparelser på anden vis. Seas rydder op i udbud. Elkunder sparer på droppet udbud. Varmeprojekt ved Lemvig er i fare. Varmeværk tilbyder individuel opvarmning.

Finans.dk
El-direktør: Vi skal handle med energibesparelser på anden vis

Det sjællandske el-netselskab Cerius har haft dialogmøder med otte mulige leverandører for at finde den model, der kan sikre billigere energibesparelser, skriver Finans.dk.

Baggrunden er, at handel med energibesparelser internt i landets største kundeejede energikoncern, Seas-NVE, som Cerius med 400.000 kunder er ejet af, mener Cerius-direktør Henrik Wej Petersen.

Cerius har ophævet sin kontrakt på 169 mio. kr. med søsterselskabet Seas-NVE Strømmen, da der var mistanke om overpriser og urent trav.

- Vi har haft dialogmøder med otte potentielle interesserede leverandører. På baggrund af de møder har vi lavet et nyt udbud, som vi også har drøftet med Forsyningstilsynet. Sidste gang var udbuddet en stor samlet pakke. Nu bliver det delt ud i nogle mindre pakker. Det er for at sikre, at vi får flere selskaber, som byder på opgaven, siger han.

Han forventer, at det nye udbud vil sikre priser på 30-40 øre per sparet kWh, som svarer til en samlet besparelse på 35-70 mio. kr. i forhold til aftalen med Seas-NVE Strømmen.

*****

Finans:
Seas rydder op i udbud

En arbejdsgruppe under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er i gang med at undersøge, om de store energikoncerner skal splittes op for at undgå, at selskaberne misbruger deres monopol på distribution af el.

Men nu rydder Seas-NVE af sig selv op i et udbud, der sikrede et søsterselskab en lukrativ kontrakt på monopolkundernes regning.

- Hvis forsyningsselskaberne fortsat vil varetage opgaven med at drive et monopol på elnettet, så skal de også kunne gennemføre sådan et udbud, så det fungerer på markedsmæssige vilkår. Derfor er det også vigtigt for Seas-NVE, at det nu ser ud til at lykkes, siger professor Per Nikolaj Bukh, der er ekspert i offentlig styring og ledelse til Finans.

Seas-NVE løbe selv med sejren på et udbud på 169 mio. kr., da elnetselskabet Cerius i begyndelsen af 2018 skulle finde en leverandør af energibesparelser for 340 gigawatt-timer.

*****

Finans.dk:
Elkunder sparer på droppet udbud

Elkunderne i Seas-NVE kunne ellers have set frem til at skulle betale 50 mio. kroner i overpris for et udbud, som selskabet selv vandt. Da selskabet har monopol, og er kunderne nemlig stavnsbundne til at betale nettarif.

- Sagen viser, hvor absurd systemet er. Det er kun fordi, det kom frem i medierne, at forbrugerne nu sparer op imod 50 mio. kr. På den baggrund er det oplagt at undersøge, hvad man har gjort i de andre selskaber både nu og tilbage i tiden, siger Jette Miller, adm. direktør for De Frie Energiselskaber, der er en gruppe af de kommercielle konkurrenter til Finans.dk

Efter presseomtale er handlen dog ophævet og opgaven er nu sendt i et nyt udbud. Samlet set står opgaven til at blive 25-50 mio. kr. billigere.

*****

Folkebladet Lemvig:
Varmeprojekt ved Lemvig er i fare

Planerne om, at Lemvig Varmeværk skal levere fjernvarme til landsbyerne Ramme og Lomborg og industriområdet i Rom bliver måske alligevel ikke til noget. Industriområdet i Rom er nemlig sprunget fra, skriver Folkebladet Lemvig.

- Vi ved ærligt talt ikke lige nu, om det bliver til noget. Vi forventer en afgørelse på det inden for et par uger. Vore rådgivere regner på det, sagde formand Sonny Jørgensen på generalforsamlingen mandag aften.
Projektet så ellers ud til at være på skinner. Forbrugerne fra Ramme Varmeværk har sagt ja til at betale ekstra for varmen i de første 10 år, så der kan komme økonomi i at levere varmen fra Lemvig. Og i Lomborg har langt flere end de 50, der er en forudsætning for projektet, sagt ja til fjernvarmen.

*****

Energy Supply:
Varmeværk tilbyder individuel opvarmning

Trustrup-Lyngby Varmeværks nyåbnede andelsselskab Nærvarmeværket på Djursland leverer varme i områder, hvor fjernvarme ikke er en mulighed, skriver Energy Supply.

- Vi har i en årrække set, hvordan mange – især i mindre byer og i det åbne land – har investeret i deres egne varmepumper. Det fik os til at overveje, hvordan vi kunne kombinere og udnytte den teknologi med den måde, vi i forvejen driver vores fjernvarmeværk på som andelsselskab, siger driftsleder på Trustrup-Lyngby Varmeværk, Michael Meldgaard Christensen.

Nærvarmeværket tilbyder at erstatte især gamle oliefyr med en varmepumpe. Forbrugerne betaler et tilslutningsbidrag, et fast årligt bidrag, et forbrugsafhængigt bidrag og for varmepumpens faktiske forbrug. Andelsselskabet står for installationen, ejer anlæggene og har ansvar for driften.

En andelshaver betaler kun omkring det halve af omkostningen ved selv at investere i et anlæg.

Selskabet blev stiftet for 2,5 måned siden og har i dag anlæg i hele Danmark. 17 flere er på vej.

Nyheder

13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

13. nov 2018 Landsmøde

Video: Investorer til fjernvarmen og Løvens Hule

Pensionsselskaberne står på spring for at investere grønt. Direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, svarer på, om de har kig på fjernvarmen. Det glider over i Løvens Hule, hvor han er en af de fire løver, der skal vurdere tre nye energikoncepter. De tre andre i panelet er Kim Lehmann, direktør i Kamstrup, Jens Lundgaard, direktør i KommuneKredit og Christian Ibsen, direktør i Concito.

12. nov 2018 Landsmøde

Video: Invester i diversitet

Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, gav et indlæg om diversitet i energisektoren. Og hvorfor det er vigtigt at tale om diversitet i energisektoren.

09. nov 2018

Regeringen må tilbage i maskinrummet

Regeringens forslag til en overgangsordning for de elproducerende biomasseanlæg er ikke godt nok. Sådan var den klare melding fra oppositionen, der ikke vil lade varmekunderne betale store ekstraregninger.

09. nov 2018 Landsmøde

Video: Er der investorer til bæredygtighed?

Vi er i gang med verdens største finansielle eksperiment, mener chefstratreg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg. Se hans indlæg fra årets landsmøde om villigheden i at investere i bæredygtighed - efterfulgt af en debat mellem Bo Lidegaard fra Politiken, Lars Barfoed fra Energinet, Henrik Drusebjerg og Kim Mortensen.

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

06. nov 2018

LA afviser nye grønne afgifter

LÆS I DAG: Energispareordning var milliarddyr. Energiforskning får over en halv milliard. Billigere energibesparelser trods højere omkostninger. Krydssubsideringssag lander på Vestagers bord. Repræsentantskaber vedtager storfusion. Overskudsvarmeafgift bremser Stryhns-projekt.

05. nov 2018

Kraftvarmeværker: Energinets ansvar at finansiere sikkerhed i elforsyningen

LÆS I DAG: Esbjerg uenige med Ørsted om varmeløsning. 4.000 kr. mere per husstand på grund af grundbeløb. Prisnomineret varmeværk banker prisen i bund. Glamsbjerg og Haarby er fusioneret. Våd skovflis får Kjellerups varmepris til at stige i 2019. Varmeværk har gjort det attraktivt at udskifte oliefyret. 

02. nov 2018 Presseklip

Bliver fjernvarme et frit valg, må datacentrene lukke varme ud til fuglene

LÆS I DAG: Nyt kæmpe solvarmeanlæg klar til sommer. Energistrategi skal sikre vedvarende energi til alle i Aarhus. Overskudsvarme er taget helt ud af Coops energiprogram. A.P. Møller Holding ser på geotermi i Nordsjælland. Ørsted har ”god og robust” dialog med Esbjerg. Mulig Ørsted-handel gør politikere urolige.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

01. nov 2018 Energibesparelser

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for de danske fjernvarmeselskaber at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.