30. okt 2018

Borgens politikere virker biomasseforskrækkede

LÆS I DAG: Borgens politikere virker biomasseforskrækkedeHillerød er tæt på at opgive geotermi. Stort solvarmeanlæg på vej til Høng. Tillykke til Eldrup.

Altinget:
Borgens politikere virker biomasseforskrækkede

I et interview med Altinget advarer Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen mod det oprør mod biomasse, som der er ved at tegne sig i forbindelse med den nye energiaftale. I stedet opfordrer han politikerne til at have et nuanceret blik på biomassen i energisektoren. 

- Det er ikke mange år siden, at alle var enige om, at biomasse var en del af løsningen i den fase, hvor man er på vej fra fossile brændsler og over til vedvarende energi. For du kan ikke dække hele forsyningen alle steder med vind, sol og varmepumper. Der skal være et supplerende alternativ. Og nogle steder er det bare en god idé i sig selv at fyre med biomasse, for det kan give en grøn omstilling, hvor det ellers måske ikke lige var til, og samtidig holde prisen fornuftigt nede for forbrugerne. Nu skaber politikerne i stedet usikkerhed, siger Kim Mortensen til Altinget.

Direktøren for fjernvarmeselskabernes brancheforening henviser til, at man i mindre decentrale områder vil forbyde yderligere brug af biomasse, selvom det vil give god mening, da der i mange af de områder findes lokal biomasse i form af halm og flis fra skovbrug. Mens der samtidig næsten opretholdes et biomassepåbud i nogle meget store fjernvarmeområder.

*****

Frederiksborg Amts Avis:
Hillerød er tæt på at opgive geotermi

Ifølge medlem af bestyrelsen i Hillerød Forsyning, Tue Tortzen (Ø), er forsyningen klar til at opgive det geotermiprojekt, der skal udnytte varmen i Hillerøds undergrund. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden 2013 har Hillerød Forsyning haft koncession til at udnytte undergrunden til geotermi, men eneretten udløber til nytår, hvis den ikke bruges aktivt inden da.

Både EON og AP Møller Holding har planer om at investere i geotermi i Danmark, og begge selskaber har udtrykt interesse for at få koncessionen i netop Hillerød, der har et stort potentiale.

Formand for Hillerød Forsyning, Klaus Markussen (V), sagde i sommer, at forsyningen vil gøre alt, hvad man kan, for at forsvare koncessionen, og det ærgrer Tue Tortzen, hvis man nu overlader undergrunden til en privat virksomhed.

- De økonomiske gevinster, der er i udsigt er så store, at risikoen er værd at tage. Selv om det vil give forviklinger, er der ingen tvivl om, at det vil give et kolosalt overskud. Det er derfor, AP Møller vil tage det op, siger Tue Tortzen til Frederiksborg Amts Avis.

Klaus Markussen kan hverken bekræfte eller afkræfte Tue Tortzens oplysninger, men oplyser, at der er en ekstraordinær generalforsamling onsdag. Desuden siger han til Frederiksborg Amts Avis, at forsyningen arbejder målrettet på at lave grøn omstilling af fjernvarmen og sikre en fast, lav pris.

*****

Energi Watch:
Stort solvarmeanlæg på vej til Høng

Høng Varmeværk opfører nyt solvarmeanlæg med en årlig produktion på 8.500 MWh fra 1.590 solfangere fordelt på 20.034 kvadratmeter, skriver Energi Watch.

Anlægget forventes sat i drift 1. maj næste år og vil dække 20 pct. af varmebehovet hos Høng Varmeværks forbrugere som supplement til værkets fliskedel og halmkedel.

- At solvarmeanlægget nu bliver en realitet, er resultatet af lang tids forberedelse, og når anlægget i foråret 2019 står færdigt, vil det i mange år fremover bidrage til en miljøvenlig, prisstabil fjernvarmeproduktion til gavn for værkets forbrugere, siger Henrik Rohde, driftschef for Høng Varmeværk.

Arcon-Sunmark opfører det nye solvarmeanlæg i Høng.

*****

Energi Watch:
Tillykke til Eldrup

Anders Eldrup, formand for fjernvarmens tænketank Grøn Energi fylder 70 år. Det skriver Energi Watch.

I sine år i Finansministeriet rettede han dansk økonomi op, og da han forlod jobbet til fordel for Dansk Olie og Naturgas (DONG), skabte han også der en succes og opsatte bl.a. verdens første store havvindmøllepark i 2001. I dag overgås Ørsteds (det tidligere DONG) markedsværdi af Novo Nordisk.

Han holder reception fra kl. 16-18 i PensionDanmarks lokaler, Langelinie Allé 43, København.

Nyheder

13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

13. nov 2018 Landsmøde

Video: Investorer til fjernvarmen og Løvens Hule

Pensionsselskaberne står på spring for at investere grønt. Direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, svarer på, om de har kig på fjernvarmen. Det glider over i Løvens Hule, hvor han er en af de fire løver, der skal vurdere tre nye energikoncepter. De tre andre i panelet er Kim Lehmann, direktør i Kamstrup, Jens Lundgaard, direktør i KommuneKredit og Christian Ibsen, direktør i Concito.

12. nov 2018 Landsmøde

Video: Invester i diversitet

Jette Miller, direktør i De Frie Energiselskaber, gav et indlæg om diversitet i energisektoren. Og hvorfor det er vigtigt at tale om diversitet i energisektoren.

09. nov 2018

Regeringen må tilbage i maskinrummet

Regeringens forslag til en overgangsordning for de elproducerende biomasseanlæg er ikke godt nok. Sådan var den klare melding fra oppositionen, der ikke vil lade varmekunderne betale store ekstraregninger.

09. nov 2018 Landsmøde

Video: Er der investorer til bæredygtighed?

Vi er i gang med verdens største finansielle eksperiment, mener chefstratreg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg. Se hans indlæg fra årets landsmøde om villigheden i at investere i bæredygtighed - efterfulgt af en debat mellem Bo Lidegaard fra Politiken, Lars Barfoed fra Energinet, Henrik Drusebjerg og Kim Mortensen.

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

06. nov 2018

LA afviser nye grønne afgifter

LÆS I DAG: Energispareordning var milliarddyr. Energiforskning får over en halv milliard. Billigere energibesparelser trods højere omkostninger. Krydssubsideringssag lander på Vestagers bord. Repræsentantskaber vedtager storfusion. Overskudsvarmeafgift bremser Stryhns-projekt.

05. nov 2018

Kraftvarmeværker: Energinets ansvar at finansiere sikkerhed i elforsyningen

LÆS I DAG: Esbjerg uenige med Ørsted om varmeløsning. 4.000 kr. mere per husstand på grund af grundbeløb. Prisnomineret varmeværk banker prisen i bund. Glamsbjerg og Haarby er fusioneret. Våd skovflis får Kjellerups varmepris til at stige i 2019. Varmeværk har gjort det attraktivt at udskifte oliefyret. 

02. nov 2018 Presseklip

Bliver fjernvarme et frit valg, må datacentrene lukke varme ud til fuglene

LÆS I DAG: Nyt kæmpe solvarmeanlæg klar til sommer. Energistrategi skal sikre vedvarende energi til alle i Aarhus. Overskudsvarme er taget helt ud af Coops energiprogram. A.P. Møller Holding ser på geotermi i Nordsjælland. Ørsted har ”god og robust” dialog med Esbjerg. Mulig Ørsted-handel gør politikere urolige.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

01. nov 2018 Energibesparelser

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for de danske fjernvarmeselskaber at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.