08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

JydskeVestkysten:
Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

Såvel borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen, som Dansk Fjernvarme er varme fortalere for, at overskudsvarmen fra det kommende store datacenter ved Esbjerg skal udnyttes i den lokale fjernvarmeforsyning. Det fortæller JydskeVestkysten.

Hos Dansk Fjernvarme er håbet, at ankomsten af endnu et datacenter til Danmark sætter tempo på udnyttelsen af overskudsvarmen fra datacentrene. For potentialet er kæmpestort, anfører Dansk Fjernvarme.

- Det er en fantastisk nyhed for Danmark, at vi for sjette gang bliver valgt som hjemsted for et kæmpe datacenter. Det er igen et stort skulderklap til den danske energi- og forsyningssektor, der netop sikrer den høje forsyningssikkerhed som de store IT-giganter efterlyser, siger Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme. 

Også Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der tilfældigvis også er formand for Dansk Fjernvarme, finder det interessant, hvis det fælleskommunale forsyningsselskab, Din Forsyning, kan anvende overskudsvarme fra Facebooks datacenter. Men her og nu er der barrierer.

- Det kræver både ophævelse af kraftvarmekravet, så vi ikke tvinges til en stor biomasseløsning, ligesom det kræver, at den foreslåede afgift på overskudsvarme ikke gennemføres, siger Frost Rasmussen og bakkes op af Dansk Fjernvarme: 

Hvor overskudsvarme i dag leverer fjernvarme til cirka 50.000 danske husstande, så har de mange nye datacentre løftet potentialet, sådan at mere end 230.000 husstande kan få varme fra overskudsvarme, hvis altså rammevilkårene ændres, oplyser Dansk Fjernvarme. 

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Borgmester Wilbek går ind i varmesag

Striden mellem Viborg Fjernvarme og Energi Viborg om, hvem der skal bestemme, eje og styre varmeforsyningen i byen, har nu fået borgmesteren ind i sagen.

Lige nu ejer Viborg Fjernvarme forsyningen, mens Energi Viborg ejer produktionen.

- Parterne har jo nu i en længere periode forsøgt - blandt andet med gensidige bestyrelses-indsættelser - at nærme sig hinanden, og nu er vi nået dertil, hvor jeg i første omgang vil samle de relevante politikere for at høre, hvor vi politisk står, siger Ulrik Wilbek til Viborg Stifts Folkeblad.

Han ønsker at finde en løsning på, i hvilket regi varmen skal ligge. Og at man finder ud af, hvilke varmekilder der skal benyttes. Borgmester Wilbek udtrykker over for Viborg Stifts Folkeblad ønske om at udnytte overskudsvarmen fra Apple.

Først og fremmest er man dog nødt til at vente på en afgørelse på voldgiftssagen, før man kan komme videre, siger Ulrik Wilbek.

*****

Herning Folkeblad:
Nye varmerør ligger klar

De store maskiner er kørt i stilling, så fjernvarme- og vandledninger kan komme i jorden i Videbæk i de kommende måneder. Der skal nemlig føres ledninger til en række veje i den vestjyske vej og håbet er, at vinteren vil være mild, så man nå at få det hele i jorden inden årsskiftet.

Når fjernvarmeledningerne skal skiftes, skyldes det ledningernes alder, og at kommunen vil asfaltere gaderne i 2019, fortæller Herning Folkeblad. Enkelte forbrugere får ført nye stikledninger ind til deres bygning i samme forbindelse.

- Andre steder er stikledningerne ikke mere end fem år gamle. I samme omgang, som vi laver fjernvarmen, udskifter vi også drikkevandsrørene for at undgå at bryde asfalten op de næste mange år, fortæller direktør Jan Grarup fra Videbæk Energiforsyning.

*****

JydskeVestkysten:
Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder

Prisen på fjernvarme i Tønder er tre gange så høj som i Skærbæk. I Skærbæk koster et standardhus 6.000 kroner om året at opvarme, mens det samme hus koster 17.000 at opvarme i Tønder.

Det skyldes, at Tønder Fjernvarme er bundet til at fyre med naturgas, mens Skærbæk for seks år siden omstillede til biomasse.

Tønder har dog foretaget investeringer, der gerne skulle sænke prisen. Fx har man fået en aftale med Hydro om at udnytte overskudsvarme fra deres produktion.

- Den eneste grund til, at det lod sig gøre, er, at vi bruger naturgas til turbinerne, fortæller Peter Nørkjær til JydskeVestkysten og tilføjer, at gasprisen er steget temmelig kraftigt over det seneste års tid, hvilket også har haft indflydelse på prisen.

*****

Horsens Folkeblad:
Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme

Siden en horsensianer i foråret blev vejledt om efter ”ikke-opdaterede” regler, har Horsens Kommune ændret den måde, kommunen vejleder sine borgere om fjernvarme efter, skriver Horsens Folkeblad.

Horsens Kommune har ikke længere en beregningsmulighed for borgerne som del af vejledningen, så kommunen ikke længere giver klare bud på, hvor stor en varmepumpe man skal installere for at opfylde kravene for fritagelse.

Kommunen har netop nu høringen om fjernvarme til cirka 2500 husstande i Hatting, Lund og Gedved som sidste etape i udrulning af fjernvarme til cirka 10.000 husstande i og omkring Horsens.

*****

Lolland-Falsters Folkeblad:
Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder

Den 1. november næste år overtager Lolland Varme A/S det private halmvarmeværk Stokkemarke Fjernvarme. Lolland Byråd skal dog godkende udvidelsen af forsyningsområdet Bandholm/Nørreballe med Stokkemarke Nabovarme. Teknisk udvalg har sagt ja.

Samtidig anmoder Lolland Varme byrådet om, at de 142 ejendomme, der allerede har fjernvarme, og de 67, der har oliefyr, pålægges tilslutnings- og forblivelsespligt til fjernvarmen. Det fortæller Lolland-Falsters Folketidende.

Lolland Varme A/S køber værk og ledninger for 11 millioner og skal anlægge en ny, seks kilometer lang hovedledning til 9 millioner mellem Nørreballe og Stokkemarke. Siden tages halmværket i Stokkemarke ud af drift.

*****

Aalborg.nu:
Kongres æder alle hotelværelser

Når Dansk Fjernvarme slår dørene op for Landsmøde 2018 er det stort set umuligt at opdrive et hotelværelse i Aalborg for andre besøgende til byen. Det er nemlig stort set umuligt at opdrive en overnatningsmulighed i Aalborg natten mellem den 25. og 26. oktober – det fortæller Aalborg.nu.

- Der er knap 1600 hotelværelser i Aalborg, og op mod 1500 er booket til fjernevarmegæsterne, forklarer kongreschef i VisitAalborg Hanne Kristiansen.

Ifølge Aalborg.nu viser en søgning på hotels.com, at man kan få en seng i et familieværelse på vandrehjemmet, og ellers må man uden for byen til eksempelvis Tylstrup Kro, Motel Europa eller Hjallerup Kro.

VisitDenmark har beregnet, at hver konferencedeltager i snit får omsætningen i detailhandlen, restauranter og transportsektoren til at stige med 2500 kr.

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

09. okt 2018

Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme

LÆS I DAG: Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme. Skatteordfører oplevede overskudsvarme i Fredericia. Regeringen vil skrotte gamle brændeovneFyns største solvarmeanlæg er ved at se dagens lys. Det kan vi forvente af regeringens klimaudspil.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

03. okt 2018

Partier afviser regeringsudspil om overskudsvarme

LÆS I DAG: Politikere arbejder på løsning for store kulkraftværker.Forening opfordrer bestyrelse til at gå af. Udmøntning af energiaftale er på vej. I Bramming stiger varmeprisen 60 procent efter grundbeløbet.Varmeprisen stiger i Sindal. Gadelysets farve viser, om strømmen er klimavenlig.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.