05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

P4 Trekanten: 
Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme

Regeringen lægger op til en højere afgift på overskudsvarme, men forslaget – som netop nu er til politisk forhandling – bliver nu undsagt af et af regeringspartierne. Det er energipolitisk ordfører for Liberal Alliance, der ligefrem kalder regeringsforslaget for en ”Molbohistorie”.

- Man kan jo nærmest kalde det en Molbohistorie, og det er selvfølgelig, fordi vi ikke er interesserede i, at forbrugerne skal have højere priser samtidig med, at vi kan se, at en stor virksomhed i lokalområdet, der fyrer for gråspurvene. Det giver ikke nogen mening, siger Carsten Bach til P4 Trekanten.

Den lokale virksomhed, som Carsten Bach henviser til, er Shell raffinaderiet på havnen i Fredericia, der i dag leverer overskudsvarme til TVIS – som så sender varmen videre til seks lokale fjernvarmeværker. Det er usikkert, om det også vil kunne ske med en forhøjet afgift, som regeringen foreslår.

*****

JydskeVestkysten: 
Facebook bygger datacenter ved Esbjerg

Facebook er bygherre på Danmarks næste datacenter ved Esbjerg, der med 250.000 kvadratmeter bliver landets største datacenter, skriver JydskeVestkysten.

Facebook køber lidt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og landsbyen Andrup. Her vil IT-giganten bygge et areal på 250.000 kvadratmeter fordelt på 200.000 kvadratmeter datahaller og 50.000 kvadratmeter administrations-, logistik-og servicebygninger samt en eller to højspændingsstationer hver på 30.000 kvadratmeter og nødstrømsanlæg på 6.500 kvadratmeter.

Dermed bliver Facebooks datacenter ved Esbjerg Danmarks største på lige fod med Apples anlæg ved Viborg, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Facebook påbegynder i begyndelsen af 2019 byggeriet af datacentret ved Esbjerg.

*****

Randers Amtsavis
Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen

Prisen på fjernvarme er for et standardhus de seneste ti år sænket med over 10.000 kroner hos Værum Ørum Kraftvarmeværk.

I 2008 trådte en ny bestyrelse til, og de har arbejdet hårdt på at dreje værket væk fra at være dyrt med utilfredse kunder. I dag er Værum Ørum blandt de ti procent billigste værker i Danmark.

- Vi tager nomineringen som en kæmpe cadeau til den måde, bestyrelsen arbejder på og den energi, som bestyrelsen lægger i arbejdet. Samtidig er det også et skulderklap til både driften og administrationen. Så på alle måder, er det et energiboost til alle om at fortsætte retningen og indsatsen, siger formanden for værket, Morten Bøhm til Randers Amtsavis.

*****

Energy Supply:
Tre er nomineret til fjernvarmepris

Dansk Fjernvarme uddeler hvert år Fjernvarmeprisen, som går til et fjernvarmeselskab, en virksomhed, organisation eller person, der har gjort og gør en særlig indsats for fjernvarmen. I år er de nominerede Høje Taastrup Fjernvarme for deres nye energicentral, Værum Ørum Kraftvarmeværk for arbejdet med at sænke varmeprisen, og Brønderslev Forsyning for deres fremtidssikrede kraftvarmeværk, oplyser Energy Supply.

Vinderen afsløres på Dansk Fjernvarmes Landsmøde, der finder sted 25.-26. oktober 2018. Tidligere har også SuperBrugsen, Connie Hedegaard og Kronprins Frederik modtaget prisen.

*****

Nordjyske Stiftstidende:
Løgstør lægger kundeservice over til Verdo

Fremover bliver det op til forsyningsselskabet Verdo at betjene Løgstør Fjernvarmes kunder, når det handler om afregning, restancehåndtering og telefonisk kontakt.

Fjernvarmeselskabet i Løgstør har nemlig besluttet at outsource al service af Løgstør Fjernvarmes 2.500 kunder til Verdo. Aftalen betyder, at åbningstiden for kundeservice kan udvides og at Løgstør Fjernvarme sparer penge. 

- Det bliver sværere og sværere at møde kundernes servicebehov, så derfor er løsningen med daglige telefonåbningstider et plus for os. Desuden opnår vi en besparelse, som er medvirkende til, at vi kan holde varmepriserne nede. Derfor er vi glade for den aftale, vi har indgået med Verdo, siger Jette Nielsen, direktør for Løgstør Fjernvarme.

 

 

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

09. okt 2018

Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme

LÆS I DAG: Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme. Skatteordfører oplevede overskudsvarme i Fredericia. Regeringen vil skrotte gamle brændeovneFyns største solvarmeanlæg er ved at se dagens lys. Det kan vi forvente af regeringens klimaudspil.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

03. okt 2018

Partier afviser regeringsudspil om overskudsvarme

LÆS I DAG: Politikere arbejder på løsning for store kulkraftværker.Forening opfordrer bestyrelse til at gå af. Udmøntning af energiaftale er på vej. I Bramming stiger varmeprisen 60 procent efter grundbeløbet.Varmeprisen stiger i Sindal. Gadelysets farve viser, om strømmen er klimavenlig.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.