01. okt 2018

Elproduktionstilskud truer med at give prisstigninger

LÆS I DAG: Fusion på vej i Glamsbjerg. Planer om fælles fjernvarmeværk på Mors. Ewii vil bruge 1 milliard på fiber. Høje Taastrup nomineret til Fjernvarmeprisen. Grundbeløb koster på varmeprisen. Bramming får dyrere fjernvarme. 1000 varmeunits er udskiftet i Rønne. Føns Nærvarme vandt lokal klimapris.

Børsen:
Elproduktionstilskud truer med at give prisstigninger

Sommerens energiaftale truer nu med at rive tæppet væk under en række kraftvarmeværker, der bliver nødsaget til at opkræve flere penge hos forbrugerne. Det skyldes, at afskrivningsperioden bliver forkortet, og at det sker med tilbagevirkende kraft – det fortæller Børsen.

Vestegnens Kraftvarmeselskab, VEKS, har indgået aftale med Ørsted om varmekøb frem til 2027 baseret på biomasse. Den nye politiske aftale lægger imidlertid op til, at afskrivningsperioden på el produceret på biomasse maksimalt må være på 20 år – og det betyder, at Ørsted mister sit elproduktionstilskud allerede i 2022.

- For os medfører forslaget, at der på Avedøreværkets blok 2 genereres ekstraomkostninger for 1 milliard kroner. Det vil betyde, at fjernvarmepriserne stiger, og vi frygter, at det vil få store såvel som små kunder til at forlade os og gå over til individuelle varmepumper, siger Lars Gullev, direktør for VEKS.

Ifølge Børsen vil ændringen også ramme en række andre værker. Det gælder ifølge avisen også for Verdo i Randers, Herningværket og Assens Fjernvarme.

*****

Fyens Stiftstidende:
Fusion på vej i Glamsbjerg

På de to generalforsamlinger i Glamsbjerg Fjernvarme og Haarby Kraft-Varme var der fuld opbakning til en fusion mellem de to selskaber. Der var dog ikke nok andelshavere til stede, så begge steder skal der afholdes en ekstraordinær generalforsamling.

- Så skulle der være mødt 7-800 mennesker op begge steder. Så vi indkalder til ekstraordinær generalforsamling om fire uger. Det annoncerer vi på tirsdag. Den opbakning, vi har fået, gør, at vi også mener, der vil være fuld opbakning på den ekstraordinære generalforsamling, siger Niels Jørn Lindeloff, formand for Glamsbjerg Fjernvarme, til Fyens Stiftstidende.

Den største udfordring for det måske kommende nye selskab Glamsbjerg-Haarby Varmeværk bliver, hvordan man vil opfylde kravet om effektiviseringer fra den nye energiaftale. I første omgang skal regnskabsåret omlægges, så det følger kalenderåret.

*****

Morsø Folkeblad:
Planer om fælles fjernvarmeværk på Mors

Når grundbeløbet bortfalder, vil Sdr. Herreds Kraftvarmeværker mangle fem millioner kroner i budgettet. For at sikre forbrugerne varme til rimelige priser fremover kan en sammenlægning med Nykøbing Mors Fjernvarmeværk og Dueholm Fjernvarme komme på tale. Den vurderer Poul Kristensen, bestyrelsesformand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker. 

- Det vil kunne give nogle stordriftsfordele økonomisk, hvis Mors får et samlet fjernvarmeværk. Vi har talt om det før og haft møde med borgmesteren. Jeg håber, at det måske kan realiseres i løbet af et par år, uddyber han overfor Morsø Folkeblad.

I mellemtiden planlægger Srd. Herred en sparerunde som for eksempel kan betyde ændringer i den service, fjernvarmeværket tilbyder sine brugere.

*****

Jyllands-Posten:
Ewii vil bruge 1 milliard på fiber

Samtlige huse i Trekantområdet skal have fiber. Det mener Ewiis administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn, der er klar til at bruge 1 milliard kroner mere på at rulle fibernet ud til alle husstande.

I forvejen har energiselskabet brug 1,5 milliarder kroner på at give fiber til 60.000 husstande, men samtidig er der gravet forbi 105.000 huse, der har mulighed for at få det, skriver Jyllands-Posten.

- Hvis man ikke følger det til dørs, kommer der helt sikkert ikke noget ud af de penge. Skandalen er ikke, at investeringen er foretaget. Det er, at den ikke er gennemført, siger Lars Bonderup Bjørn til Jyllands-Posten.

Målet er, at Trekantområdet bliver verdens første fuldt integrerede fiberområde, lyder visionen fra direktøren.

*****

Dagbladet Roskilde:
Høje Taastrup nomineret til Fjernvarmeprisen

Dansk Fjernvarme har nomineret Høje Taastrup Fjernvarme til Fjernvarmeprisen 2018 for selskabets nye energicentral. Anlægget leverer fjernkøling til virksomheder i området og udnytter samtidig overskudsvarmen fra køleproduktionen til fjernvarme, skriver Roskilde Dagblad.

- Vi synes, det er en stor ære at være blandt de tre nominerede til Fjernvarmeprisen. For vi er selv stolte over vores store eldrevne varmepumpeanlæg, der både producerer fjernvarme og fjernkøling. Vores erhvervsvirksomheder får glæde af fjernkølingen, og varmen leveres til fjernvarmenettet, og således skabes der sammenhæng mellem el, varme og køling, siger direktør i Høje Taastrup Fjernvarme, Astrid Birnbaum ifølge Roskilde Dagblad.

Vinderen af Fjernvarmeprisen 2018 kåres af deltagerne ved landsmødets 60 års jubilæumsfest i Gigantium i Aalborg den 25. oktober.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Grundbeløb koster på varmeprisen

Der har været generalforsamling ved Frederiks Varmeværk. Her så det ikke ud til, de 870 forbrugere er bekymrede ved udsigten til, at varmeregningen stiger med 1.200 kroner i oven i den nuværende regning. Kun 15 var ifølge formand Wolfgang Schubert mødt op.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad skyldes prisstigningen, at tilskuddet til el-produktion – grundbeløbet - på naturgas snart bortfalder. Og værket har da også sat gang i en omlægning fra naturgas til biogas fra Grønhøj for at undgå prisstigninger ud i fremtiden.    

*****

P4 Esbjerg:
Bramming får dyrere fjernvarme

Det bliver markant dyrere for fjernvarmeforbrugere i Bramming, når det bliver 2019. Fra årsskiftet kan en gennemsnitsfamilie i et parcelhus på 130 kvadratmeter således se frem til at skulle betale 16.000 kroner om året for fjernvarmen.

Hidtil har prisen gennemsnitligt ligget på 10.000 kroner, fortæller P4 Esbjerg, der forklarer, at den voldsomme prisstigning hænger sammen med, at værkets produktion er bundet op til at skulle komme fra naturgas.

*****

Bornholm.nu:
1000 varmeunits er udskiftet i Rønne

Der har været travlt i Rønne, hvor Rønne Varme Værk nu har udskiftet varmeunits hos godt 1000 kunder. Alene det seneste år er der skiftet 116 varmeunits af fjernvarmen – det kom frem på den nylige generalforsamling hos Rønne Varme Værk.

- Det er godt for den enkelte forbruger, fordi afkølingen bliver bedre og der kommer hurtigere varmt vand i hanerne. Det er godt for RVV. Vi får et lavere varmetab i nettet, og vi mister ikke vand, eller får indtrængende vand på grund af utætte vekslere, lød det fra formand Ingolf Lind-Holm.

Han nævnte også, at udskiftningen af fjernvarmeunits også har været godt for beskæftigelsen på Bornholm, da øens VVS-firmaer har haft opgaver at løse. Det fortæller Bornholm.nu.

*****

TV 2 Fyn:
Føns Nærvarme vandt lokal klimapris

Det blev landets mindste fjernvarmeanlæg, Føns Nærvarme, der løb med Klimastafetten fredag aften i Middelfart. Den lokale klimapris blev givet til fjernvarmeanlægget og dets ejere af den tidligere klimaminister Connie Hedegaard.

Prisen blev uddelt i forbindelse med Middelfart Kommunes folkemøde om fremtiden klima, og prisen gik til det lille fjernvarmeanlæg, fordi folkene bag netop gør noget ekstra for vores alle klima – det fortæller TV 2 Fyn.

Selv mener folkene bag Føns Nærvarme, at de har været afhængige af hjælp og velvilje fra de rette steder – fx kommunen.

- Middelfart Komme har været meget hjælpsomme med, at vi kunne komme igennem med de her ting. Vi har haft en god rådgiver, og så har der været nogle lokale kompetencer, siger formanden for Føns Nærvarme, Ole Back

Han forklarer, at ved at droppe olien har Føns Nærvarmes forbrugere sparet klimaet for 280.000 ton CO2. Føns Nærvarme blev stiftet i 2013, og i dag forsynes der ifølge nærvarmens hjemmeside 43 forbrugere.

Se indslag fra TV 2 Fyn om Føns Nærvarme, der har vundet lokal klimapris i Middelfart.

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

09. okt 2018

Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme

LÆS I DAG: Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme. Skatteordfører oplevede overskudsvarme i Fredericia. Regeringen vil skrotte gamle brændeovneFyns største solvarmeanlæg er ved at se dagens lys. Det kan vi forvente af regeringens klimaudspil.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.