25. sep 2018 Presseklip

Ny måling: K er ikke et grønt parti

LÆS I DAG: HMN: Gas vil stadig opvarme omkring 300.000 danske boliger i 2100. I november åbnes der for ventilerne til geotermi i Thisted. Rolig generalforsamling i Veddum-Skelund-Visborg. Assens Fjernvarme fik et millionoverskud. Varmens dag bliver markeret i Hornslet. Affald Plus: Vi har nok affald.

 

Altinget:
Ny måling: K er ikke et grønt parti

Kun en femtedel af danskerne betragter Konservative som et grønt parti, viser ny måling fra Norstat. Samtidig svarer 45 procent direkte nej til, at partiet er grønt, og 35 procent svarer ”ved ikke.”

Partiformand Søren Pape Poulsen (K) er tilfreds med målingen, og han er i tvivl om, hvorvidt en tydeligere grøn profil kan flytte vælgere fra de andre borgerlige partier. Han håber dog, at den kommende klimaplan kan vise konservative aftryk.

Søren Pape Poulsen tror, at den kommende klimaplan bliver afgørende for, om det kan lade sig gøre at tiltrække borgerlige vælgere på baggrund af partiets klimapolitik. Der ligger et uudnyttet potentiale i en tydelig konservativ afsmitning på klimaplanen, lader formanden forstå.

Han ærgrer sig over, at over en artikel i Berlingske for nylig, hvor han nedtonede partiets grønne ambitioner, og at det ikke var meningen.

- Det, jeg sagde i interviewet, var, at vi har flere områder, vi nu vil sætte ekstra fokus på. Og så blev der lavet den slutning, at vi ville nedtone det andet, og det var sådan set ikke min mening, siger Søren Pape Poulsen til Altinget.

*****

Energiwatch:
HMN: Gas vil stadig opvarme omkring 300.000 danske boliger i 2100

Gasnettet er fuldt betalt om få år og har en teknisk levetid, der rækker mange årtier frem, mener Susanne Juhl, adm. direktør i HMN Naturgas, i EnergiWatch efter ny analyse.

Gasforbruget har været stærkt aftagende i en lang årrække, og udfasning og gas til fordel for varmepumper ligger i kortene, men gas vil formentlig fortsat være en væsentlig faktor i opvarmningen af danske hjem i resten af dette århundrede, konkluderer Ea Energianalyse, der har gennemgået scenarier for antallet af gaskunder i Danmark for HMN Naturgas.

I dag er der godt 400.000 gasforbrugere i Danmark, primært i private hjem, og i 2100 er der stadig mellem 250.000 og 350.000 gasforbrugere, spår EA Energianalyse.

- Gasnettet er fuldt betalt om få år og har en teknisk levetid, der rækker mange, mange årtier frem. En anden meget klar fordel er, at mange gasforbrugere fortsat koblet på gassystemet med hybridvarmepumper kan være med til at balancere elsystemet, når det kniber for vindmøllerne at følge med forbruget, siger Susanne Juhl, adm. direktør i HMN Naturgas.

*****

Nordjyske Stiftstidende:
I november åbnes der for ventilerne til geotermi i Thisted

Inden længe kan der åbnes for ventilerne for det nyeste geotermiske projekt i Thisted.

- Jeg vil tro måske midt i november, siger formanden for Thisted Varme, Lars Toft Hansen, til Nordjyske.

Lige nu henter man tykt og fedtet snavs op fra den boring, der skal lede det afkølede vand fra de geotermiske lag tilbage til den underjordiske varme.

Formanden forklarer, at det er bedre med det tykke snavs end, hvis det var tyndtflydende, da røret, der henter det op, ellers hurtigt ville stoppe til.

Når rensebåndet på en kilometer er hevet op for sidste gang, vil der blive bygget et hus med filtre og ventiler til styring af returvandet.

*****

Hadsund Folkeblad:
Det blev en rolig generalforsamling

Det var måske de gule ærter, der bidrog til en rolig generalforsamling i Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk. Eller måske var det blot det faktum, at regnskabet viste sig at blive en lille halv million kroner bedre end budgetteret.

De 45 fremmødte andelshavere havde i hvert fald ikke grund til at klage over økonomien i indeværende år, men til gengæld kan andelshaverne se frem til, at Grundbeløbet falder bort fra årsskiftet, og det får betydning for kraftvarmeværkets brugere.

Værkets bestyrelse har således besluttet, der fra 1. januar 2019 ikke længere gives et tilskud på 15.000 kroner ved tilslutning til fjernvarmen. Derfor er det ved at være sidste udkald for tilslutning til fjernvarme med tilskud, hvis man har overvejet det, lød opfordringen på generalforsamlingen.

*****

Lokalavisen Assens:
Assens Fjernvarme fik et millionoverskud

Fjernvarmebrugerne i Assens kan fortsat drage fordel af en meget lav pris. Det kom frem på foreningens nylige generalforsamling, hvor tilhørerne også kunne konstatere, at økonomien – selv med de lave priser – er særdeles fornuftig med et overskud på 1,5 millioner kroner i det forgangne varmeår.

- I det forgangne år kostede fjernvarme i et dansk standardhus 12.272 kroner om året. Vi har leveret fjernvarme for kun 9772 kroner, altså 2500 kroner under landsgennemsnit, hvilket samlet giver Assens Fjernvarmes forbrugerne 8,3 millioner kroner mere til rådighed, fortalte Assens Fjernvarmes formand Søren Edlefsen. 

Formanden kunne også konstatere, at varmeselskabet ikke blot forsyner 3300 husstande med varme, men at der også bliver leveret strøm til 6500 familier. Og strømmen er grøn, da den nu bliver leveret fra værkets egen vindmølle – Tronebjergvindmøllen.

Vindmøllen giver også et godt tilskud til økonomien, da der bliver solgt strøm for omkring 1 million kroner om året – det fortæller Lokalavisen Assens.

*****

Adresseavisen Syddjurs:
Varmens dag bliver markeret i Hornslet

Hornslet Fjernvarme inviterer til Varmens Dag den 30. september, hvor gæsterne kan få masser af gode tips til, hvordan man selv som forbruger kan optimere sit forbrug af varme. Varmeselskabet lover dog også, at der bliver hygget på dagen, så alle – store som små – kan få noget ud af dagen.

Men fokus er selvfølgelig på fjernvarmen, hvor man fra værkets side meget gerne vil komme med fif til aftagerne, så deres anlæg bliver optimeret.

- Fjernvarmen er så nem, at de færreste tænker over det til hverdag. Derfor foreslår vi vores forbrugere at tage et billede med af anlægget derhjemme. Så kan vi gennemgå det sammen og give dem gode fif til, hvordan de får mest muligt ud af deres varme, fortæller formand Roberto Vejrup. 

Ifølge Adresseavisen Syddjurs har Hornslet Fjernvarme også fået udviklet en app, der gør det nemt og overkommeligt at følge sit forbrug. Her kan man hurtigt se, om der er udsving, og om det afviger fra det forventede forbrug. Også den kan forbrugerne få mere at vide om på Varmens Dag.

*****

Sjællandske:
Affald Plus: Vi har nok affald

Næstved Fjernvarme søger efter alternative varmekilder til affald indenfor de kommende fem år, fordi de har et stigende behov – et behov de bl.a. mener ikke kan blive dækket med de nuværende varmekilder. Det betyder, at man fremadrettet vælger at se bort fra affald som varmekilde.

Men ifølge Sjællandske melder Affald Plus nu ud, at de har tilstrækkeligt med affald, der kan brændes af hos fjernvarmen. I dag leverer Affald Plus årligt 55 megawatt til Næstved Fjernvarme, men de mener selv, at de godt kan øge leveringerne, hvis det bliver nødvendigt.

- Affaldsvarme er den suverænt billigste opvarmningsform. Den sikrer fjernvarmeværket en stabil og sikker leverance af god og billig varme, og hvis de vil have mere varme, så ringer de bare, siger John Kusz, der er direktør i Affald Plus.

Næstved Fjernvarme har netop igangsat forsøg med at hive vand op af Susåen, som via varmepumper kan supplere affaldsvarmen. Fjernvarmen overvejer også at udnytte overskudsvarme fra Baltic Pipes kommende kompressorstation i Everdrup. 

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

09. okt 2018

Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme

LÆS I DAG: Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme. Skatteordfører oplevede overskudsvarme i Fredericia. Regeringen vil skrotte gamle brændeovneFyns største solvarmeanlæg er ved at se dagens lys. Det kan vi forvente af regeringens klimaudspil.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.