24. sep 2018

Forsyningstilsynet undsiger Verdo

LÆS I DAG: Forsyningstilsynet undsiger VerdoFjernvarme fra åvand kan lune Næstved. Marstal har solvarme til langt ind i efteråret. Karup får lov til at investere i varmepumpe. Lemvig arbejder fortsat på udvidelse. Ørsted-aktionærer kan se frem til yderligere milliarder.

Finans:
Forsyningstilsynet undsiger Verdo

Forsyningstilsynet går nu i rette med Verdo, der har påstået, at de ikke kan bruge elkundernes penge til at lave prisdumping på andre forretningsområder. For ifølge Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet, kan det sagtens foregå, selvom der er regler for det. 

- Det er bestemt ikke umuligt at lave narrestreger. Der er selvfølgelig nogle regler for, hvordan selskaberne må agere i forhold til monopollovgivningen. Spørgsmålet er så, om regelsættet er klart nok til at forhindre unfair konkurrence. Det er derfor, vi skal til at analysere præcis den problemstilling, siger han til Finans.dk.

Carsten Smidt går i rette med flere af Verdos udsagn. Først og fremmest afviser han, at Forsyningstilsynet gennemgår alle Verdos handelsaftaler. Forsyningstilsynet fører alene tilsyn med de aftaler, som netselskaberne har, og der er kun er tale om stikprøver. Endelig undsiger han, at Forsyningstilsynet styrer priserne på vand, el og varme. 

*****

Sjællandske:
Fjernvarme fra åvand kan lune Næstved

Næstved Fjernvarme overvejer alternativer, der kan supplere eller erstatte den dominerende affaldsvarme inden for de næste fem år, skriver Sjællandske.

Vand fra Susåen eller overskudsvarme fra Baltic Pipes kommende kompressorstation ved landsbyen Everdrup er blandt mulighederne, Næstved Fjernvarme overvejer sammen med Næstved Kommune og Gate 21, der arbejder for grøn omstilling.

- Et hold studerende fra SDU har lavet et pilotprojekt, der henter vand fra Susåen, hiver varmen ud af vandet og sender det køligere tilbage i åløbet igen. Via varmepumper kan 1 kilowatt forvandles til 5 kilowatt, siger direktør i Næstved Fjernvarme, Jens Andersen.

Kompressorstationen ved Everdrup skal sende naturgas ud gennem ledningsnettet i Østersøen og til Polen med et ordentligt tryk, der giver en masse overskudsvarme.

****

Fyns Amts Avis:
Marstal har solvarme til langt ind i efteråret

Sommerens mange solskinstimer betyder, at Marstal Fjernvarme har solvarme på lager til et godt stykke ind i efteråret, skriver Fyns Amts Avis.

Driftsleder Lasse Kjærgaard Lassen kan ikke give en dato for, hvor langt solvarmen rækker, før efterårets temperaturer er kendt. Men han regner med, at solvarmens andel af varmen bliver i den høje ende af de 50-55 procent, Marstal Fjernvarme skriver på sin hjemmeside.

- Men det er for tidligt at sige, fordi hvis der kommer frostvejr i november og december, strækker det ikke så langt, og hvis det bliver et mildt efterår, strækker det længere. Så vi kan først sige det, når varmeåret er overstået, men det ser godt ud. Vi klager da ikke over sommeren overhovedet, siger driftsleder Lasse Kjærgaard Larsen til Fyns Amts Avis.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Karup får lov til at investere i varmepumpe

Viborg Kommune har nemlig givet grønt lys for, at Karup Varmeværk kan investere 24 millioner kroner i en ny varmepumpe. Varmepumpen skal dække hovedparten af de omkring 1200 brugeres fjernvarmeforbrug i fremtiden – det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Karup Varmeværk vil med varmepumpen mindske forbruget af naturgas betydeligt. I øjeblikket kommer omkring 70 procent af fællesvarmen fra naturgas, som det på grund af et nyt afgifts- og tilskudssystem fra 2019 bliver betydeligt dyrere at fyre med. Når varmepumpen er funktionsdygtig, vil dækningen med naturgas falde til omkring 14 procent. 

I det hele taget bliver varmeproduktionen langt mere grøn, når varmepumpen fra slutningen af 2019 ventes at kunne dække 62 procent af varmeproduktionen. Samtidig vil en udvidelse af solvarmeanlægget nemlig kunne dække omkring 24 procent af den nødvendige varme.

*****

Folkebladet Lemvig:
Lemvig arbejder fortsat på udvidelse

Administrationen på Lemvig Varmeværk har sat tempoet i vejret for at regne på en plan for en udvidelse af fjernvarmenettet til Ramme, Lomborg og Rom. Det sker efter, at såvel beboere som virksomheder i de tre områder har tilkendegivet, at de gerne vil modtage fjernvarme.

I første omgang drejer det sig om, at varmeværket får udarbejdet en projektbeskrivelse, der skal godkendes af Lemvig Kommune – derefter skal den omkring bestyrelsen i Lemvig Varmeværk, fremgår det Lemvig Folkeblad.

Og skulle det ende med både en kommunal godkendelse og grønt lys fra bestyrelsen, vil man formentlig relativt hurtigt kunne gå i gang med anlægsarbejdet.

- Så skulle der gerne være ny fjernvarme i Ramme og i industriområdet i Rom i efteråret 2019. Scenariet i Lomborg kender vi endnu ikke, for det afhænger lidt af, om entreprenøren kan nå at lave transmissionsledningen til alle, siger driftsleder ved Lemvig Varmeværk, Svend Erik Bjerg.

*****

Jyllands-Posten:
Ørsted-aktionærer kan se frem til yderligere milliarder

Aktionærerne i Ørsted-koncernen kan formentlig se frem til at blive nærmest forgyldt, hvis planerne om frasalg lykkes fuldt ud. Det ekstraordinært store udbytte kan blive en realitet, hvis frasalget runder mere end 50 milliarder kroner – det fortæller Jyllands-Posten.

Forleden solgte Ørsted halvdelen af havvindmølleparken Hornsea Project One for 37 milliarder kroner, og der arbejdes lige nu på at sælge elnettet i København. Det forventes at have et salgsskilt på omkring 15 milliarder kroner.

- Det er nogle vanvittige beløb, og det understreger også den transformation, som Ørsted har været igennem. De er på meget, meget få år gået fra at skulle have en kapitaltilførsel til at svømme i penge, siger Morten Imsgard, der er analytiker ved Sydbank

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

09. okt 2018

Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme

LÆS I DAG: Shell advarer mod afgifter på overskudsvarme. Skatteordfører oplevede overskudsvarme i Fredericia. Regeringen vil skrotte gamle brændeovneFyns største solvarmeanlæg er ved at se dagens lys. Det kan vi forvente af regeringens klimaudspil.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.