13. sep 2018 Presseklip

Ewii vil investere og have flere kunder

LÆS I DAG: Ewii vil investere og have flere kunder. Milliontab efter lukning af Amager Bakke. B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC. Droner fanger varmespild. Minister indvier nyt kraftvarmeværk.    

Energiwatch:
Ewii vil investere og have flere kunder

Lars Direktør Lars Bonderup præsenterer i dag en strategiplan for koncernen, og den indeholder en plan for nye investeringer og salgsorganisation for el og fibernet, der skal kapre flere kunder, samt en ny enhed for energirådgivning. Samtidig lægges der op til en styrkelse af energirådgivningen i en ny enhed, Renewables Consulting and Trading.

- Vi ser ikke den store fremtid i offentlige støtte til hele rådgivningsområdet. Støtte til disse energispareordninger vil dø ud, og derfor vil vi operere på kommercielle vilkår og udnytte vores bredde i el, vand, varme samt fibernet og udnytte det i en samlet rådgivning. I fremtiden vil vi binde det sammen, og vi vil komme ud med rådgivningsydelser, der ikke er timesalg, men i stedet vil få et mere værdibaseret indhold. Samtidig vil vi tilbyde finansieringsordninger i tilknytning til vores samlede rådgivning, siger Lars Bonderup Bjørn til Energiwatch.

Lars Bonderup Bjørn tiltrådte 1. januar 2018 som ny adm. direktør i Ewii-koncernen efter den afsatte Knud Steen Larsen.

*****

kommunen.dk:
Milliontab efter lukning af Amager Bakke

67 kompensatorer er produceret forkert. Det har fået Amager Bakke til at lukke for energiproduktionen. Og ifølge kommunen.dk kan det betyde et tab på 10 til 15 millioner kroner.

Fejlen kom frem, da en driftsoperatør opdagede, at Vølund, der har leveret de fejlramte kompensatorer, havde fjernet en kompensator fra anlægget og sendt den til reparation uden at informere ARC, der driver Amager Bakke.

Kompensatoren var designet til en lavere hastighed, end det er meningen, de skal kunne håndtere. Ved nøjere inspektion var 67 ud af 100 kompensatorer ramt af samme fejl.

Det vil tage to uger, før anlægget kan sættes i drift igen, oplyser kommunen.dk.

*****

JydskeVestkysten:
B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC

Drømmeordren for B&W Vølund på Amager Ressourcecenter (ARC) er blevet et mareridt, da virksomheden får ansvar for ARC’s stop for produktion af el og varme, skriver JydskeVestkysten.

Det fire milliarder kroner dyre affaldsforbrændingsanlæg er ramt af designfejl på kompensatorer leveret af B&W Vølund, som skal udbedres de kommende 14 dage. Københavnerne i den periode får el og varme fra andre leverandører.

*****

TV SYD:
Droner fanger varmespild
Din Forsyning i Esbjerg og Varde kommuner er et af de forsyningsselskaber, der benytter droner til at lokalisere ledningsbrud og varmetab, beretter TV SYD.

- Inde hos den enkelte borger kan bruddet på en fjernvarmeledning resultere i, at vedkommende ikke får den temperatur ind, vedkommende skal have - og det er jo vigtigt, for det er det, man betale for, begrunder Din Forsynings formand, Anders Linde, brugen af droner.

Også ude på gaden mener Anders Linde, at der er store gevinster ved at bruge dronerne, da de sikrer, at der ikke skal graves mere end højst nødvendigt.

*****

Hjørring Avis:
Minister indvier nyt kraftvarmeværk

Sindal Varmeforsyning indvier lørdag den 15. september et af verdens mest miljøvenlige kraftvarmeværker. Det avancerede anlæg er udviklet i Danmark og sætter helt nye standarder for biomassevarmeværker, og denne lørdag bliver det indviet med deltagelse af Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Det nye kraftvarmeværk kommer til at producere fem MW varme og 800 kW el på flis, haveaffald og andre alternative brændsler, og samtidig er anlægget CO2-neutralt, hvilket er vigtigt i forbindelse med den grønne omstilling af forsyningssektoren.

Formanden for Sindal Varmeforsyning, Bjarne Christensen, fremhæver også, at anlægget også skal vække glæde hos forbrugerne, fordi det medvirker til at stabilisere priserne for fremtiden. Det skriver Hjørring Avis.

- Fra 2019 er det ikke længere rentabelt at benytte naturgas til kraftvarme, og derfor har vi brugt en del år på at undersøge markedet for et nyt anlæg, der skal erstatte vores gamle naturgasfyrede anlæg. Med det nye anlæg, der er et af verdens mest miljøvenlige, kan vi holde varmepriserne stabile, og det er ikke umuligt, at vores brugere også på sigt kan få lavere varmepriser, siger Bjarne Christensen.

Anlægget har været undervejs siden det første spadestik blev taget i maj 2017 og står nu klar til ibrugtagning i forbindelse med den forestående fyringssæson.

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.