11. sep 2018 Presseklip

ARC er ramt af alvorlig fejl

LÆS I DAG: EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad. Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer. Energinet går i gang med at bygge for Apple. Helsingør tester nyt kraftvarmeværkBrugt motor fra Skals sendes til USA . 93 procent mindre CO2 med fjernvarme.Sæby vil udvide solvarmeanlæg.    

Energi Watch:
ARC er ramt af alvorlig fejl

Amager Ressource Center (ARC) er ramt af en fejl i produktioner, der betyder, at energianlægget ikke leverer el og varme på ubestemt tid. Det bekræfter selskabet overfor kommunen.dk – det skriver Energi Watch.

- Vi kan bekræfte, at vi ikke producerer energi lige nu. Årsagen er fejl på kompensatorerne, og vi arbejder i øjeblikket stærkt på at løse de udfordringer, som nedlukningen har givet os, lyder forklaringen fra kommunikationschef hos ARC, Morten Kramer Nielsen.

Ifølge Energi Watch er fejlene så omfattende, at hele energianlægget, der producerer varme og el til borgerne i fem hovedstadskommuner, har været lukket ned siden fredag aften. Dermed afbrænder selskabet lige nu hverken affald eller producerer el og varme på anlægget.

Ifølge kommunen.dk's oplysninger er det Rambøll og Vølund, der sammen med ARC skal forsøge at løse problemerne. Det er ifølge kommunen.dk en række kompensatorer leveret af Vølund, der har skabt problemer. Ifølge kommunen.dk's oplysninger ved ARC endnu ikke, om designfejlen er opstået i forbindelse med produktionen eller ved montering.

*****

EnergiWatch:
EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad

Regningen efter den tidligere direktør i EWII, Knud Steen Larsen, bliver tårnhøj – bare for i år. Det oplyser den nye adm. direktør i EWII, Lars Bonderup Bjørn, i et interview med EnergiWatch.

På torsdag skal han mødes med sin bestyrelse og for første gang fremlægge et foreløbigt og samlet billede af, hvad investeringer i flere kommercielle selskaber har kostet den jysk-fynske energikoncern.

- Regnskabet for 2018 bliver et blodbad. Men der er også ting i denne her oprydning, vi kan glæde os over. Ewii har skabt noget, som nu afleveres til kompetente ejere. Det er lykkedes at finde et hjem til selskaberne uden at lukke dem ned, siger Lars Bonderup Bjørn til EnergiWatch og oplyser, at der alene i år er tale om et trecifret millionbeløb.

Da Lars Bonderup Bjørn blev ansat, fik han som bunden opgave at rydde op i tvivlsomme investeringer og fastlægge en ny strategi for EWII, hvor der er fokus på kerneforretningen, levering af el, vand, varme og fibernet til forbrugerne.

*****

Finans:
Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer

Mange nye cleantech-selskaber mangler kapital til at skabe fremtidens grønne løsninger. Det skriver Finans.dk.

Baggrunden er, at flere venturefonde tidligere har brændt fingrene på cleantech. Det forklarer Ulla Brockenhuus-Schack, der er managing partner i Danmarks største venturefond, Seed Capital.

- Det er meget lange og kapitaltunge investeringer, og udsigterne er ekstremt risikable, fordi markedet er så reguleret. Pludselig kan en myndighed eller en ny regulering fjerne hele markedet for en ny cleantech-virksomhed, siger Ulla Brockenhuus-Schack til Finans.dk.

Tal fra Vækstfonden viser, at mens venturemarkedet i 2012 investerede beskedne 60 mio. kr. i dansk cleantech, var tallet faldet yderligere til ca. 10 mio. kr. i 2016.

*****

Energy Supply:
Energinet går i gang med at bygge for Apple

I slutningen af 2017 kunne Energinet sætte strøm til Danmarks første højspændingsstation, som kobler et datacenter til elnettet. Det drejede sig om Apples datacenter ved Viborg. Apple ønsker nu at opføre endnu et stort datacenter i landet, denne gang ved Kassø tæt på Aabenraa, og også denne gang er der behov for at opføre en særskilt højspændingsstation til formålet. 

Derfor går Energinet i gang med at bygge en ny station nord for den eksisterende højspændingsstation. Den nye station skal populært sagt fungere som en kæmpe stikkontakt for Apples datacenter. Det skriver Energy Supply.

Energinets bestyrelse har godkendt projektet og kontrakten mellem Apple og Energinet er underskrevet af begge parter. Apple betaler alle udgifter til opførelsen af højspændingsstationen. 

Energinet har også bygget stationer til Facebook i Odense til Google i Fredericia.

*****

Helsingør Dagblad:
Helsingør tester nyt kraftvarmeværk

Forsyning Helsingør er nu så langt med den omfattende ombygning af kraftvarmeværket, at de første små test af anlægget kan begynde. I dag bliver der derfor fyldt træflis i kedlerne og tændt op første gang, skriver Helsingør Dagblad.

Kraftvarmeværket, der er det største og dyreste byggeri i Helsingør siden Kronborg, skal efter planen tages i brug i begyndelsen af det nye år, og byggeriet skrider godt frem. De store elementer er ved at være på plads, men inden døre er der stadig en del at lave, og omkring 150 mennesker er fortsat beskæftiget på byggepladsen.
I forbindelse med kraftvarmeværket bygges der også en ny administrationsbygning, hvor hele Forsyning Helsingørs administration og materielgård skal samles. Efter planen flytter de omkring 150 medarbejdere ind i den nye bygning den 3. december.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Brugt motor fra Skals sendes til USA  

Skals Kraftvarmeværk har solgt sin 35 tons tunge motor til USA. Den har tjent kraftvarmeværket og forbrugerne i Skals i godt 25 år, men er nu skiftet ud som led i værkets overgang fra naturgas til grønnere biogas. 

I USA skal den gamle Skals-motor renoveres, og her skal den trække en gaskompressor til en af de store gasledninger.

- Den har kørt i cirka 75.000 timer, og man kan sagtens forestille sig, at den i hvert fald har mellem 175.000 og 200.000 timer i sig. Motoren oprindelig er produceret i USA, og nu har jeg passet den i 20 år, og nu skal den altså tilbage. Det er da skægt, siger driftsleder Henrik Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Udskiftningen af den store motor krævede et større hul i væggen for at få den gamle ud og den nye ind. Det hul er nu lukket, og den nye motor er taget i brug - uden at forbrugerne har mærket noget til overgangen.

*****

Vejle Amts Folkeblad:
93 procent mindre CO2 med fjernvarme

Herregårdshotellet Sinatur Haraldskær ved Vejle reducerer sit CO2-udslip med 93 procent og 104 ton årligt ved at skifte fra naturgas til fjernvarme, skriver Vejle Ants Folkeblad.

- Vi har længe vidst, at vi skulle have en anden energikilde, fordi naturgasanlægget er fra 1995. Vi undersøgte flere alternativer, men vi indså, at et jordvarmeanlæg endnu er for usikker en løsning. Vi skal kunne garantere alle et varmt bad. Så da Vejle Fjernvarme førte fjernvarmerør til Skibet, søgte vi om at komme med, fortæller Kari Brandsgård, der er direktør på hotellet om investeringen til en million kroner.

Fjernvarmen er via Vejle Fjernvarme som overskudsvarme fra Shell i Fredericia, fra Skærbækværket og affaldsforbrændingen Energnist i Kolding.

*****

Sæby Avis:
Sæby vil udvide solvarmeanlæg

Sæby Varmeværk ønsker at øge sine forbrugeres forsyningssikkerhed, og derfor har værket netop bedt kommunen om en garanti i forbindelse med investering på samlet 62,6 millioner kroner. Det fortæller Sæby Avis.

Investeringen skal give en udvidelse af det eksisterende solvarmeanlæg samt i en ny og mere tidssvarende spids- og reservelastkedel. Endelig skal en del af investeringen også bruges på optimering af ledningsnettet. Langt den største del af investeringsbehovet – 45,5 millioner kroner - er i udvidelsen af solvarmeanlægget.

Økonomiudvalget har indstillet til byrådet, at man imødekommer garantianmodningen, der løber op i 60 millioner kroner. Byrådet forventes at tage stilling til ansøgningen fra Sæby Varmeværk på sit møde den 12. september.

 

 

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.