10. sep 2018 Presseklip

Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion

LÆS I DAG: Energichef afskediget fra ARC. Tør sommer hjælper Facebook-byggeri. Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer. Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage.    

JydskeVestkysten:
Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion
Ekstraordinære generalforsamlinger gav torsdag grønt lys for fusion mellem Sønderborg Fjernvarme og Gråsten Fjernvarme, skriver JydskeVestkysten.

Af de 114 andelshavere, der kunne stemme i Gråsten, stemte 104 ja, mens otte sagde nej. To stemmer var blanke. I Sønderborg blev sammenslutningen vedtaget med 145 stemmer for, 22 imod og to blanke.

Sønderborg Fjernvarme har 10.500 og Gråsten Fjernvarme cirka 1600 tilslutninger. Da færre end to tredjedele af andelshaverne var mødt op begge steder, skal de stemme igen den 27. september. Ved de ekstraordinære generalforsamlinger vil fusionen kunne vedtages med simpelt flertal.

En overgangsbestyrelse skal i to år effektuere fusionen administrativt, juridisk og myndighedsmæssigt. Først i 2020 er den endelige fusion gennemført med en fælles bestyrelse. De to selskaber har til sammen et halvt hundrede ansatte, og Erik Wolff fortsætter som direktør i det fusionerede selskab ved navn Sønderborg Fjernvarme Amba. På sigt vil Augustenborg muligvis også lade sig fusionere ind. 

*****

EnergiWatch:
Energichef afskediget fra ARC

Amager Ressource Center – ARC – har afskediget energichef Dan Fredskov. Det sker som følge af et årelangt systematisk brud på udbudslovgivningen samt ulovlige indkøb for mere end 300 millioner kroner – det skriver EnergiWatch.

Selskabet indgik sammen med Dan Fredskov fredag en aftale om aftrædelse. Dan Fredskov var frem til august konstitueret direktør for ARC, hvor Jacob Hartvig Simonsen trådte til som øverst ansvarlig i det kommunalt ejede selskab.

- Baggrunden er, at vi ikke har været dygtige nok til at lave udbud. På den baggrund har vi vurderet, at det er bedst for ARC og bedst for Dan Fredskov, at vores veje skilles, siger den nytiltrådte direktør.

Problemerne daterer sig tilbage til 2010, hvor ARC har sendt kontrakter på lige over 300 millioner kroner videre til private leverandører uden at have haft opgaverne i det lovpligtige offentlige udbud. Langt hovedparten af aftalerne er indgået i energiafdelingen, hvor Dan Fredskov har været chef siden 2007.

*****

Fyens.dk
Tør sommer hjælper Facebook-byggeri

Den varme og tørre sommer har været god for byggeriet af den nye fjernvarmecentral i Tietgenbyen ved Odense. Det har skabt gode vilkår for entreprenørselskabet Per Aarslev, der nu melder ud, at man regner med at være i stand til at overholde byggeplanen.

- Selv om vi holder planen, så er der stadig rigtig mange snitflader, der skal koordineres. Både i forhold til byggeriet, dem der leverer vores varmepumper og så selvfølgelig med Facebook, hvor vi også har noget rørarbejde, siger forretningsudviklingschef i Fjernvarme Fyn, Kim Winther, til Fyens.dk.

Når anlægget står klar, skal det omdanne overskudsvarmen fra Facebooks datacenter i Tietgenbyen og levere den videre til de odenseanske fjernvarmeforbrugere. Første spadestik blev taget i april, og fredag blev der holdt rejsegilde på byggeriet, der ikke har været forhindret af regn.

Når Tietgenbyens Varmecentral står færdig ved udgangen af 2019, vil den kunne levere fjernvarme til 6900 husstande i Odense og omegn.

*****

Energy Supply: 
Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer

Det er godt for klimaet, at det nu koster 150 millioner kroner at udlede et ton CO2 mod 45 kroner for et år siden. Det mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om EU's kvotehandelsesystem, hvor priserne er steget.

På Amagerværket koster det 100 millioner om året. Det bekymrer dog ikke Hofors direktør Lars Therkildsen, for det betyder, at omlægning af Amagerværket er blevet en endnu bedre investering.  

- Det er klart, at det er dyrere at fremstille kulbaseret varme og el. Men det er kun en ganske kort overgang, at vi har kulkraftværket. Og hvis CO2-prisen holder, bliver det nye biomassekraftværk meget billigere i konkurrence med kullene, siger han til DR Nyheder ifølge Energy Supply.

*****

Lolland-Falsters Folketidende:
Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage

Rødbyhavn Fjernvarme har opgivet planerne om at opføre en større akkumuleringstank ved halmvarmeværket i Rødbyhavn, og derfor har andelshaverne fået de penge retur, der var afsat til projektet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

På fjernvarmeselskabets generalforsamling fortalte formand, Agner Jensen, at forbrugerne har fået pengene tilbage via en lavere varmepris. Formanden fortalte også, at man i forbindelse med den seneste opgørelse har sendt næsten en million kroner retur til de andelshavere, der har betalt for meget – typisk på grund af en meget mild vinter. De forbrugere, der har betalt for lidt, skulle tilsammen af med knap 400.000 kroner.

Agner Jensen blev genvalgt som formand på generalforsamlingen.

Nyheder

15. okt 2018 Varmepris

Fjernvarmeprisen når historisk lavt niveau

Prisen på at opvarme sin bolig med fjernvarme er i 2018 faldet med i gennemsnit 4,2 procent. Dermed når den et nyt historisk lavt niveau. Dog begynder flere fjernvarmeselskaber at varsle prisstigninger, når grundbeløbet ophører til nytår.

11. okt 2018 Energiaftale

Lilleholt vil forlænge elproduktionsstøtte

Biomasseanlæg skal kunne få forlænget elproduktionsstøtten, lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt. Udmeldingen vækker glæde hos Assens Fjernvarme.

11. okt 2018

Dansk Fjernvarme vil have lovforslag udskudt

Det vil være en historisk fejl at fjerne forbrugerbindingerne på fjernvarmeområdet, mener Dansk Fjernvarme, der vil have det nuværende lovarbejde udskudt for at få lavet tilbundsgående konsekvensanalyser.

09. okt 2018

Fjernvarmen kan hjælpe på CO2-udledningen

Regeringen har nu fremlagt deres klimaudspil. De lægger op til at reducere CO2-udledningen på flere områder. Fjernvarmen kan tage en god bid, mener Dansk Fjernvarme.

09. okt 2018

S: Vi vil en anden vej end nye afgifter på overskudsvarme

En ny høj afgift på overskudsvarme fremmer ikke brugen af overskudsvarme. Derfor vil Socialdemokratiet en anden vej, der sikrer effektiv udnyttelse af overskudsvarme, lyder det fra partiets skatteordfører.

04. okt 2018 Energiaftale

Energiaftale sætter retning men binder fjernvarmeselskaberne

Formand for Dansk Fjernvarme og borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, kommenterede fjernvarmeselskabernes nye muligheder for at indfri de politiske forventninger, da han talte på Energipolitisk Åbningsdebat i Folketinget.

02. okt 2018 Konferencer

Danmark er fortsat en driver for fjernvarme i de europæiske lande

Fjernvarmen har historisk stået stærkt i Danmark, og derfor er Danmark fortsat en markant driver for fjernvarmeudbredelse i mange af de øvrige europæiske lande

27. sep 2018

Geoop: Geotermi er nødvendig, hvis vi skal nå klimamål

Geotermisk varme spiller en central rolle i omstillingen af varmesektoren og elektrificeringen af energisystemet, mener Geotermisk Operatørselskab.

27. sep 2018

Video: Optimisme på international fjernvarmekonference

Global District Energy Days afvikles i disse dage i Helsinki. Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er til stede, og han beretter om international optimisme på fjernvarmens vegne.

27. sep 2018 Energi på toppen

Digitalisering bringer fjernvarmen i centrum af energisystemet

Forsyningssektoren er ved at blive digitaliseret. Ved onsdagens Energi på Toppen satte fjernvarmeselskabernes brancheforening fokus på muligheder og trusler ved digitaliseringen.

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. okt 2018

Borgmester vil gerne bruge overskudsvarme

LÆS I DAG: Borgmester Wilbek går ind i varmesag. Nye varmerør ligger klar. Binding til naturgas skyld i høje varmepriser i Tønder. Horsens Kommune ændrer vejledning om fjernvarme. Lolland Varme overtager Stokkemarke Fjernvarmes værk og kunder. Kongres æder alle hotelværelser.

05. okt 2018 Presseklip

Regeringsparti undsiger overskudsvarmeafgift

LÆS I DAG: Regeringsparti undsiger afgift på overskudsvarme. Facebook bygger datacenter ved Esbjerg. Værum Ørum nomineret til Fjernvarmeprisen. Tre er nomineret til fjernvarmepris. Løgstør lægger kundeservice over til Verdo.

04. okt 2018

Politisk slagsmål om Esbjergværkets afløser

LÆS I DAG: Energiaftale skal implementeres så hurtigt som muligt. 400 til borgermøde om fjernvarme i Hatting. Grindsteds varmepris bliver holdt i ro. Billund og Hejnsvig er rustet til grundbeløbets bortfald. Viking Link bidrager minimalt til grøn omstilling. Milliarder skal give hurtigere bredbånd på Sjælland.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.

02. okt 2018 Navnenyt

Tre nye i FIF Marketings bestyrelse

Anders Andersen, Kim Mathiesen og Line Laugesen Udengaard er nye i FIF Marketings bestyrelse.

28. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Brøndum-koncernen

Tue Sjøntoft er fra årsskiftet administrerende direktør for Brøndum-koncernen.

27. sep 2018 Navnenyt

Dansker fortsætter i spidsen for europæisk netværk

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er genvalgt som vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.