04. mar 2021 Lokalt

Hedensted Fjernvarme har fokus på 500 konverteringer

Omkring 500 boliger får nu tilbud om gratis tilslutning til fjernvarmenettet – det skal styrke økonomien for samtlige kunder hos Hedensted Fjernvarme.

Der er godt nyt på vej til omkring 500 boligejere i Hedensted. Beboere, der i dag ikke er på fjernvarme, kan nemlig blive tilsluttet helt gratis til fjernvarmenettet indenfor de kommende måneder, hvis blot 50 procent vil være med. Det sker som følge af en beslutning i bestyrelsen for Hedensted Fjernvarme.

Kampagnen er opfølgning på, at boligejerne allerede før jul modtog brev fra fjernvarmeselskabet om, at fjernvarmen er på vej ud til deres område.

- I den kommende tid vil boligejerne i området høre mere fra Hedensted Fjernvarme i form af endnu et brev som sendes ud. Når corona tillader det, vil der blive afholdt informationsaftener i byhallen, hvor Hedensted Fjernvarme vil orientere mere om projektet, fortæller Gitte Guldberg, direktør i Hedensted Fjernvarme.

Investeringer bærer frugt
Formand for bestyrelsen i Hedensted Fjernvarme, Morten Juhl Lassen, forklarer, at tilbuddet om gratis tilslutning skyldes de senere års investeringer i ny og grøn produktionskapacitet, der samtidig kan sænke produktionsprisen på varmen.

- Det gør det relativt billigt for os at tilpasse vores produktionskapacitet til de mange nye tilslutninger, der vil komme i de kommende år, slår formanden fast.

I det konkrete projekt skal der være tilslutning fra godt halvdelen af de 500 boliger for at sikre projektet. Direktør Gitte Guldberg håber på, at den kritiske grænse bliver nået – ikke mindst med udgangspunkt i, hvordan det tegner over hele Hedensted.

- Hedensted by er i en rivende udvikling. Vi oplever mange andre steder i byen, hvor folk banker på for at blive tilsluttet fjernvarmen, fortæller hun.

Prisen kan komme længere ned
Her og nu har Hedensted Fjernvarme tilsagn om interesse fra omkring 16 procent af de omkring 500 boliger, men formand Morten Juhl Lassen håber meget på, at tilslutningen ender med at blive større, så økonomien bliver endnu bedre for fjernvarmeværket.

- Med 50 procent tilslutning vil der være en positiv projektøkonomi, og jo højere tilslutningsprocent jo bedre bliver projektøkonomien. Kommer vi op på f.eks.70 – 80 procent tilslutning bliver det rigtigt godt, og så vil vi fremover kunne nedsætte varmeprisen for alle fjernvarmekunder i Hedensted Fjernvarme, siger Morten Juhl Lassen, der i det hele taget glæder sig over, at fjernvarmeværket går mod lysere tider.  

- Det er dejligt at se at bestyrelsens strategi bærer frugt. Vi har nu en meget lav marginal produktionspris. Det giver os et stærkt udgangspunkt, når vi skal følge med de mange nye tilslutninger der kommer i takt med Hedensted-området udvikler sig i de kommende år.