18. jan 2021 Lokalt

Farum Fjernvarme mindsker CO2-udledning

Farum Fjernvarme mindsker CO2-udledningen med nyt varmepumpeanlæg og sænker prisen, så en typisk varmekunde vil spare omkring 1000 kroner om året.

Det nye varmepumpeanlæg hos Farum Fjernvarme er taget i brug, men forventes først at være i fulde omdrejninger ved udgangen af februar 2021. Foto: Farum Fjernvarme.

Midt i december blev der trykket på startknappen til Farum Fjernvarmes længe ventede varmepumpeanlæg ved Farremosen i Allerød. Der er tale om et luft-til-varme anlæg, som forbrugerne hos Farum Fjernvarme kan nyde godt af, fordi det udleder meget mindre CO2 end værkets naturgaskedler.

Da anlægget samtidig er billigere i drift, end naturgaskedlerne, er der også økonomiske besparelser i sigte til kunderne hos Farum Fjernvarme, når varmepumpeanlægget fra udgangen af februar kommer i fuld drift. Den forventede besparelse for kunderne vil på omkring 1.000 kroner for et standardhus, fremgår det af en pressemeddelelse fra Farum Fjernvarme.

- Varmepumpen er endnu i en testfase og ikke oppe på sin fulde kapacitet, men det glæder mig, at vi allerede nu kan levere billigere fjernvarme til kunderne. Når anlægget er taget fuldt ud i drift og kører som planlagt, vil vi vurdere, om vi kan sænke priserne yderligere, siger direktør i Farum Fjernvarme Nighat Kamal.

Varmepumpeanlægget drives af strøm og er dermed mere miljøvenligt end de eksisterende naturgaskedler. Nighat Kamal forventer således at Farum Fjernvarme fremover vil udlede 14.510 ton mindre CO2 hvert år.

Når anlægget kører på fuld kraft, vil det yde 93.079 MWh om året og dække 97 procent af det årlige forbrug hos varmekunderne. Det svarer til forbruget hos 5.029 standard husstande.