23. jan 2020 Energi på Toppen

Nu skal vi vise vejen til grøn, billig og sikker energi

Dansk Fjernvarme inviterer til årets – og årtiets – første udgave Energi På Toppen, der fokuserer på grøn, billig og sikker energi til alle.

Når Dansk Fjernvarme afholder Energi på Toppen d. 5. februar er det ikke alene årets første udgave af vores netværksmøde, det er også det første af slagsen, efter et bredt flertal i Folketinget indgik en politisk aftale om verdens mest ambitiøse klimalov.

Målet er udpeget. Danmark skal reducere sine CO2-udledninger med 70% sammenlignet med 1990. Nu mangler vi bare at udstikke vejen dertil. Det bliver svært. Men ikke umuligt.

Set i det lys vil temaet for denne udgave af Energi på Toppen være, hvordan vi bedst sikrer ’grøn, billig og sikker energi til alle’.

Det er en øvelse, som er mere relevant end nogensinde, påpeger Dansk Fjernvarme direktør, Kim Mortensen, der indtager rollen som mødeleder på dagen:

- Og det er også et ansvar, som vi i fjernvarmesektoren har påtaget os med vores 2030-plan om grøn, CO2-neutral fjernvarme, som kan give et kæmpe løft til Danmarks samlede klimamålsætning.

Han fortsætter:

- Det kræver dog, at vi bliver imødegået på et regulatorisk plan, så man fra politisk hold giver fjernvarmeselskaberne albuerum til at investere i en grøn fremtid, og at teknologi og energikilder integreres på tværs af sektorer, så vi i fællesskab kan nå i mål.

Bred vifte af aktører
Af den grund er det også en bred vifte af aktører, som til Energi på Toppen vil holde oplæg og give deres input til en fremtid med grøn, billig og sikker energi.

Bl.a. vil Energinet orientere om Power to X, og deltagerne vil få en status på udviklingen med biogas fra Foreningen Biogasbranchen.

Som et andet interessant indspark vil Kommunernes Landsforening (KL) dele deres holdninger og tanker om organisationens meget interessante klimaudspil, der blev offentliggjort først i januar, og som indeholder 48 anbefalinger til, hvordan landets kommuner kan blive frontløbere i den grønne omstilling. Blandt disse finder man nogle meget interessante syn på fjernvarmens udbredelse.

Også professor og energiekspert Brian Vad Mathiesen, Rådet for Grøn Omstilling og AffaldVarme Aarhus vil holde oplæg.

- Vi har et vældigt spændende program i hænderne, og vi er derfor selvsagt rigtig glade for at byde vores medlemmer og øvrige deltagere velkommen til Energi på Toppen, lyder det fra Kim Mortensen.