13. nov 2018

Fjernvarme-eksperter fra hele verden er samlet i Aalborg

300 deltagere fra fire forskellige kontinenter er i disse dage samlet i Aalborg for at diskutere fremtidens fjernvarme ved en stor international konference.

300 deltagere er samlet til international fjernvarmekonference i Aalborg. Foto: Flemming L. Rasmussen.

Spansk, engelsk, svensk og japansk er blot nogle af de mange sprog, man foruden dansk kan høre, hvis man i disse dage bevæger sig rundt mellem deltagerne ved den store 4DH-konference i Aalborg.

Mere end 300 deltagere fra lande verden over er i disse dage samlet i Nordkraft i Aalborg for at præsentere og debattere videnskabelige intelligente energisystemer og fremtidens fjernvarme.

Det er 4DH Forskningscentret, RE-INVEST-projektet og Aalborg Universitet, der er værter for den internationale konference om intelligente energisystemer og fjerdegenerations fjernvarme, forkortet 4DH (4th generation district heating).

4DH-forskningscenter runder med dette års konference syv års arbejde af. Forskningscenteret har i sin levetid blandt andet stået for at definere og belyse 4DH-begrebet, som flere og flere steder bruges i ny forskning i både ind- og udland. Begrebet beskriver fremtidens forventeligt meget mere komplekst sammensatte fjernvarme, der integrerer med et samlet, intelligent energisystem.

Der er desuden gennemført hele 12 ph.d.-projekter i relation til 4DH og flere af dem er igennem årene blevet præsenteret på de årlige konferencer.

Konferencen tyvstartede mandag med rundvisninger hvor Aalborg Forsyning viste byens fjernvarmeløsninger frem til de mange internationale gæster. Selve konferencen afvikles tirsdag og onsdag.

Læs meget mere om 4DH-forskningscenteret her.