22. apr 2021 Generalforsamling

Dansk Fjernvarme ruster sig til kamp for grøn omstilling

Fjernvarme er vores største, usynlige succes, som stadig flere danskerne nyder godt af. Men flere skal med i fællesskabet, lyder det fra Dansk Fjernvarmes formand, Jesper Frost Rasmussen. 

Dansk Fjernvarmes medlemmer ruster sig til fortsat kamp for at levere grøn varme til sine kunder - og fjernvarmeselskaberne er klar til den fortættede kamp, lød det fra formand Jesper Frost Rasmussen på den ordinære generalforsamling, der blev afviklet virtuelt. Foto: Dansk Fjernvarme.

I sin tale til Dansk Fjernvarmes generalforsamling glæder bestyrelsesformand, Jesper Frost Rasmussen, sig over den høje aktivitet blandt foreningens medlemmer med at sikre grøn varme til danskerne.

- Vi leverer mere og mere grøn varme og komfort gennem rør gemt, langt nede under jorden, produceret på anlæg langt væk fra danskerne. Vi leverer altid. Og vi leverer altid til tiden, uden bøvl, og så er det endda billigt, lyder det fra formanden, der samtidig hæfter sig ved, at vores succes samtidig er en mulig trussel for udbygningen med fjernvarme.

- Vores succes er netop at være gemt langt væk, hvor vi ikke larmer eller på anden vis generer danskerne. Vi kunne kalde det vores usynlige succes.

Vi udfaser de fossile brændsler i boligopvarmningen
Den usynlige succes kan desværre medvirke til, at det ikke altid er fjernvarme, der står øverst på dagsordenen, når rammerne for fremtidens energisystem fastlægges. Det hindrer imidlertid ikke Dansk Fjernvarmes medlemmer i fortsat at sikre grøn varme til danskerne.

- Vi skal imidlertid ikke lade os lulle i søvn. Der er fortsat en intensiv kamp om de cirka 500.000 boligejere, der over de kommende 10 år skal have udfaset deres fossile opvarmning. Og mange steder i landet kommer vil til at kæmpe om hver eneste forbruger, der samtidig mødes af markedsføring fra en gruppe stadig mere offensive varmepumpeproducenter og elhandlere. Den kamp tager vi gerne op, siger formanden.

Oprustning med nyt Producentforum
For at styrke sektoren har foreningen derfor netop besluttet at oprette et såkaldt Producentforum, hvor alle de store el- og varmeproducerende medlemmer kan samles. Det var der bred opbakning til blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer, hvorfor Dansk Fjernvarmes sekretariat netop er i gang med oprustningen for at kunne levere de nye services til medlemmerne.

- I takt med, at fjernvarmeselskaberne går fra alene at være elproducenter til også at være store elforbrugere, så er det til gavn for os alle, at vi i sekretariatet tilegner os både kompetencer og muskler til at tage kampen op om også at få fair vilkår på elmarkedet, siger Jesper Frost Rasmussen.