23. mar 2021 Kurser & arrangementer

Juraen skal være på plads

Når fjernvarmekunder vil ud af deres aftaler, skal fjernvarmeselskaberne have styr på deres rettigheder – nyt webinar klæder selskaberne på til at handle rigtigt.

Fjernvarmeselskaberne bliver udfordret på juraen, når nuværende kunder vælger at forlade fjernvarmefællesskabet. Derfor er det vigtigt, at fjernvarmeselskaberne har helt styr på de krav, som de kan stille til kunderne.

Men det er samtidig mindst lige så vigtigt, at fjernvarmeselskabet også er klar til den dialog, som selskabet skal have med kommunen, hvis en kunde søger om dispensation fra tilslutningspligten.

Det er baggrunden for et webinar, som Dansk Fjernvarme afholder den 25. marts for sine medlemmer. Det er et webinar, som bør have stor interesse ikke alene for de ansatte på fjernvarmeselskaberne, men også for mange bestyrelsesmedlemmer, der med stor fordel kan deltage. På webinaret vil der være fokus på de regler, der gælder, når kunder vil ud af fjernvarmen.

- Det er altid ærgerligt, hvis en fjernvarmekunde vil ud af sin aftale med fjernvarmeselskabet. Men det er vigtigt, at selskaberne er klar over, at de har nogle rettigheder i forhold til kunderne – fx krav om betaling af udtrædelsesgodtgørelse, forklarer juridisk konsulent i Dansk Fjernvarme, Birthe Boisen.

Hun vil sammen med advokat Pernille Aagaard Truelsen fra Advokatfirmaet Energi & Miljø i Aarhus være oplægsholder på webinaret, hvor også teknisk konsulent Uffe Schifter-Holm fra Dansk Fjernvarme vil være med til at få deltagerne 360 grader rundt om reglerne for udtrædelse.

- Det er ikke nødvendigvis altid muligt for kunderne at opsige deres aftaleforhold med fjernvarmeselskabet, og hvis de kan gøre det, så er det vigtigt, at fjernvarmeselskabet sikrer, at kunden kommer til at betale sin del af den gæld, som fjernvarmeselskabet har, så man ikke efterlader resten af kunderne med regningen, nævner Birthe Boisen som et eksempel på de rettigheder, som fjernvarmeselskaberne skal være klar over.

Hun påpeger, at det er særligt vigtigt for fjernvarmeselskaberne at have fuldstændig styr på regelsættet i en tid, hvor mulighederne for at pålægge kunderne forbrugerbindinger er forsvundet, og hvor fjernvarmeselskaberne mærker konkurrencen fra bl.a. de individuelle varmepumper.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme. Her kan du læse mere om oplægsholderne, indholdet og melde dig til webinaret med titlen ”Når kunder vil ud af fjernvarmen”.