19. mar 2021 Lokalt

Vejen får 5,7 mio. kr. fra Fjernvarmepuljen

600 husstande i Vejen og Askov bliver nu tilbudt konvertering til grøn fjernvarme inden udgangen af 2023 med midler fra Fjernvarmepuljen.

Vejen Varmeværk har fået tilsagn fra Energistyrelsen om tilskud på 5,7 mio. kr. fra Fjernvarmepuljen. Det betyder, at varmeværket nu sætter gang i de tekniske projekteringer vedr. udrulning af fjernvarmen og arbejdet med at klargøre en kampagnemodel intensiveres, så næsten 600 husstande i Vejen og Askov tilbydes at konvertere til fjernvarmen inden udgangen af 2023. 

Vejen Varmeværk forventer at kunne præsentere en konkret kampagnepris for konvertering fra gas til fjernvarme for en almindelig husstand i slutningen af april måned.

- Vi forventer at kunne begynde salget i maj 2021 i det første delområde. Områder med størst interesse bliver prioriteret først, siger direktør Richard Sloth Nielsen fra Vejen Varmeværk.

Vejen Varmeværk afviklede et online informationsmøde i januar, og der er stor opbakning til at blive konverteret til fjernvarme. Næsten halvdelen af de 600 husstande har allerede forhåndstilmeldt sig, og der planlægges endnu et online informationsmøde i maj måned, når kampagnemodellen er færdig.

Også hos Vejen Kommune er der glæde over tilsagnet fra Energistyrelsen.

- Henover de kommende år har vi en stor, fælles opgave med at få konverteret alle de boliger i kommunen, der i dag opvarmes med en eller anden form for fossile brændstoffer til en CO2-neutral varmkilde, så nu tager vi et vigtigt skridt i den retning, pointerer Vagn Sørensen der er udvalgsformand for Teknik & Miljø i Vejen Kommune.