06. jan 2021 Corona

Generalforsamlinger kan ikke længere afholdes

De nye skærpede corona-restriktioner betyder, at det ikke længere er muligt at afvikle fysiske generalforsamlinger.

Det har hidtil været muligt at afvikle fysiske generalforsamlinger, fordi der har været en undtagelse for arrangementer helt op til 500 personer, hvis de har været siddende og med retning mod en scene eller talerstol. Men den seneste skærpelse betyder, at undtagelsen er fjernet frem til og med den 17 januar.

- Nu gælder der et forsamlingsforbud på fem personer, og det gælder uanset, hvordan og hvad man samles til. Derfor er det ikke længere muligt at benytte sig af den hidtidige undtagelse, og i Dansk Fjernvarme vurderer vi, at den nye skærpelse forlænges ud over den 17. januar, siger juridisk konsulent i Dansk Fjernvarme, Birthe Boisen.

Hun fortæller, at den seneste skærpelse af forsamlingsforbuddet giver udfordringer både i forhold til ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger i fjernvarmesektoren. Konkret har hun fået henvendelse fra et medlem af Dansk Fjernvarme, der har brug for at afholde en ekstraordinær generalforsamling.

- Jeg har anbefalet, at selskabet orienterer om situationen i den lokale avis, lokale Facebook grupper og på deres hjemmeside, hvor man forklarer, at der er tale om en ekstraordinær situation, som gør, at de ikke kan overholde deres vedtægter. Det kan være en god måde at gribe situationen an på også for andre selskaber, der kommer i en lignende situation, siger Birthe Boisen.

- Og så har jeg sagt til dem, at de skal gøre opmærksom på, at der kan rettes henvendelse til formanden, hvis der er behov for det, tilføjer hun.

Du kan som altid holde dig orienteret om corona-relateret viden til fjernvarmen på hjemmesiden – klik her for at komme til vores corona-oversigt – ligesom du kan finde seneste nyt fra myndighederne her.