18. nov 2020

Tårnby Forsyning vinder en fornem europæisk pris

European Heat Pump Association (EHPA) har tildelt Tårnby Forsyning prisen for Årets varmepumpe by indenfor store varmepumper. 

Fra venstre er det direktør Raymond Skaarup, borgmester Allan S. Andersen, bestyrelsesformand Einer Lyduch og projektleder Hasmik Margaryan i forbindelse med overrækkelsen af prisen ’Årets varmepumpe by 2020’, som Tårnby Forsyning har fået tildelt af EHPA. Foto: Tårnby Forsyning.

I september var der indvielse af den unikke, smarte og grønne energicentral i Tårnby, og det har nu været medvirkende til, at Tårnby Forsyning har fået tildelt prisen som ”Årets varmepumpe by 2020” indenfor kategorien store varmepumper.

Det er European Heat Pump Association (EHPA), der uddeler prisen hvert år, som de har gjort siden 2011 for at sætte fokus på byer og regioner, der har indført et energieffektivt projekt.

- Det er med stolthed, at vi som forsyning modtager prisen som ’Årets Varmepumpe by 2020’ af European Heat Pump Association. Tårnby Forsynings Energicentral – med de store varmepumper – understøtter som helhed en lang række af FN’s verdensmål. Herunder en øget anvendelse af vedvarende energi, at gøre byerne inkluderende og bæredygtige, reducere byernes miljøbelastning og øge energieffektiviteten, siger bestyrelsesformand Einer Lyduch i en pressemeddelelse.

Tårnby Forsyning har fået tildelt prisen i den såkaldte ’DECARBINDUSTRY category’, der omhandler store varmepumper med kombineret varme og køling i en symbiose med spildevand, grundvand og energi. Prisen anerkender det mest effektive, smarte og bæredygtige lokale varmepumpe- projekt. Et projekt hvor en række kendte teknologier integreres på en unik måde.

Borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Pedersen, ser prisen som en stor anerkendelse af kommunens etablering af den nye energicentral.

- I Tårnby Kommune ser vi varmepumper som fremtidens varmekilde, der hvor vi ikke har mulighed for at tilbyde borgerne fjernvarme. For at øge kendskabet til varmepumper har vi holdt borgermøder om mulighederne med varmepumper til erstatning for olie og gasfyr, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

European Heat Pump Association (EHPA) repræsenterer størstedelen af den europæiske varmepumpeindustri. Medlemmerne udgør varmepumpe- og komponentproducenter, forskningsinstitutter, universiteter, testlaboratorier og energiagenturer.