15. okt 2020

Lemvig Varmeværk sikrer klimavenlig varme til erhvervslivet

Industriområdet i Rom ved Lemvig bliver snart forsynet med grøn fjernvarme fra Lemvig Varmeværk.

Fra midt i november tager Lemvig Varmeværk fat på arbejdet med et udvide deres varmenet, så det også kommer til at omfatte industriområdet i Rom syd for Lemvig. Det betyder, at erhvervslivet i denne lille by fra næste år får leveret en af Danmarks grønneste og ikke mindst billigste varme.

- Vi fortrænger på den her måde både olie- og pillefyr i erhvervet i Rom, og på den måde sikrer vi, at vores lokale virksomheder kan få en klimavenlig varmeforsyning og en besparelse på varmeregninger, fortæller distributionsleder på Lemvig Varmeværk, Thomas Byskov i en pressemeddelelse.

Som ansvarlig for arbejdet med at udvide fjernvarmenettet i Rom peger han på, at udvidelsen ikke kun er en fordel for virksomhederne, men også for de allerede eksisterende forbrugere af varmenettet. Når der kommer flere kvadratmeter bygninger på varmeforsyningens net, bliver det nemlig bedre for alle forbrugere.

Derfor har det været vigtigt for Lemvig Varmeværk, at de mange lodsejere, der bliver berørt af udvidelsen, har sagt god for projektet.

- Det er vigtigt, at vi har et godt samarbejde med lodsejerne, fordi det jo er deres jord og dermed deres arbejde vi forstyrrer, når vi graver, siger Thomas Byskov.

Selve rørsystemet er allerede forberedt, da Lemvig Varmeværk tilbage i 2019 udvidede ledningsnettet til også at inkludere både Lomborg og Ramme. Det eneste, der mangler nu, er gravearbejdet, der vil stå på i nogle måneder.