15. okt 2020 Corona

Dansk Fjernvarme udsteder nu erklæringer om "anerkendelsesværdigt formål"

Fjernvarmeselskaber kan nu rekvirere såkaldte erklæringer om ”anerkendelsesværdigt formål”, hvis de skal have teknikere eller andre fagfolk fra udlandet til Danmark.

Dansk Fjernvarme udsteder nu erklæringer til de medlemsselskaber, der har brug for at udenlandske serviceteknikere, vareleverandører m.m. kommer til Danmark. Erklæringen, som de udenlandske serviceteknikere har brug for, er en erklæring vedr. ”anerkendelsesværdigt formål” ved indrejse i Danmark fra ”orange/lukkede lande”.

Grundet corona-situationen har Danmark  indrejsekontrol rettet mod de lande, hvor smittetallet er højt. Smittetallene skifter fra uge til uge, og derfor bør forsyningsselskaber, der anvender serviceteknikere m.m.  fra udlandet altid forberede sig på, at disse personer (fra ”orange/lukkede” lande) kan blive afkrævet dokumentation for, at de kommer til Danmark med et anerkendelsesværdigt formål.

Dansk Fjernvarme anbefaler, at alle selskaber, der skal have besøg af udenlandske serviceteknikere m.m., kontakter Dansk Fjernvarme for en erklæring. Det gælder også, selvom medarbejderen kommer fra et såkaldt gult/åbent land, for situationen ændrer sig konstant, og det land som er åbent i dag – det kan være lukket i morgen.

Dokumentationen er en erklæring, der bekræfter, at personen kommer til Danmark med et ”anerkendelsesværdigt formål”. Arbejde, afhentning og levering af varer er ”anerkendelsesværdige formål”. Erklæringen skal fremvises for personalet på grænsen ved indrejse til Danmark.

Erklæringen kan ifølge politimyndighederne udstedes af selskabernes brancheforeninger; herunder Dansk Fjernvarme. I foråret var det Energistyrelsen, der skulle udstede erklæringerne. I henhold til aftale med Energistyrelsen vil det fremadrettet være Dansk Fjernvarme, der udsteder erklæringerne.

Du kan læse mere om erklæringerne på corona-siden: https://www.danskfjernvarme.dk/nyheder/corona-og-fjernvarmen/200310-nyt-fra-myndighederne