06. okt 2020 Kurser & arrangementer

Få de rigtige værktøjer til at arbejde strategisk, langsigtet og helhedsorienteret

Dansk Fjernvarme inviterer til aftenkursus for alle beslutningstagere i mindre fjernvarmeselskaber.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Målet om 100% CO2 neutral varme i 2030 gælder også de helt små varmeværker, men hvor skal man lægge sit fokus, hvad skal prioriteres, og hvilke vilkår gælder med et varmesalg under 50 TJ?

I arbejdet med at nå klimamålene er det afgørende, at bestyrelserne har den nødvendige viden og de rigtige værktøjer til at arbejde strategisk, langsigtet og helhedsorienteret med selskabets største muligheder og udfordringer.

Nu får bestyrelser mulighed for at få den viden, de har brug for, når Dansk Fjernvarme tager rundt i landet med aftenkurset: Professionelt bestyrelsesarbejde i mindre fjernvarmeselskaber.

Kurset afholdes i løbet af november og fire steder i landet:

18. november 2020 – 17.00 – 21.45
Fjernvarmens Hus, Kolding

19. november 2020 – 17.30 – 22.00
Hotel Scandic Roskilde Park, Roskilde

23. november 2020 – 17.00 – 21.45
Best Western Scheelsminde, Aalborg SV

24. november 2020 – 17.00 – 21.45
Golf Hotel, Viborg

Du kan se det fulde program og tilmelde dig her.

Bredebro Varmeværk møder talstærkt op
Hos Bredebro Varmeværk har de allerede tilmeldt fire personer, fordi de har afdækket et behov for at blive ajourført, og fordi de ønsker at få et fælles udgangspunkt for bestyrelsesarbejdet.

- To personer har ikke været med før, én har været med for længe siden, og den fjerde vil gerne have genopfrisket sin viden, siger formand Niels Feddersen.

Formanden for Bredebro Varmeværk er da heller ikke i tvivl om, hvad de forventer at få ud af deltagelsen:

- Vi vil rigtig gerne danne nogle netværk, og matche op med andre værker som er samme størrelse som os, så vi kan dele erfaringer og lære af hinanden, siger formanden og fortsætter:

- Vi forventer at få nogle værktøjer, som kan styrke os i bestyrelsesarbejdet. Vi har vores normale rutiner i bestyrelsesarbejdet, men måske er der noget, vi kan ændre på og derved optimere og forbedre bestyrelsesarbejdet.

Fokus50
Aftenkurserne er forankret i Dansk Fjernvarmes arbejde med Fokus50, og ’Kodeks for godt bestyrelsesarbejde i de forbrugerejede forsyningsselskaber’.

Fokus50 er en arbejdsgruppe under Dansk Fjernvarme, som sætter fokus på de mindre fjernvarmeselskabers rammer og vilkår. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra flere fjernvarmeselskaber samt to repræsentanter fra Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Arbejdsgruppen har udarbejdet en række forslag til prioriteringer, hvor der bl.a. er fokus på kompetenceudvikling og netværk.