08. sep 2020

Lemvig er klar til grøn millioninvestering

Varmeværket i Lemvig investerer i en elkedel, der skal sikre nuværende forbrugere og kommende generationer en endnu mere stabil og klimavenlig varmeforsyning.

- Essensen er, at vi skal have strømmen, når der er rigeligt med strøm, og den er billig, siger driftsleder Svend Erik Bjerg om baggrunden for den nye millioninvestering. Foto: Michael Damgaard.

Hvis alt går efter planen, så kan Lemvig Varmeværk i løbet af efteråret 2021 tage en ny back up elkedel i brug. Foreløbig har bestyrelsen nemlig godkendt projektet, der skal sikre de mere end 4.000 husstande i området ikke bare varme i rørene, men også en varme, der er produceret så klimavenligt som muligt.

- Det her er en måde at sikre at der altid kommer varme ud af radiatoren for vores forbrugere, når de tænder for radiatoren derhjemme. Og på den mest klimavenlige måde overhovedet, siger Svend Erik Bjerg, der er driftsleder på Lemvig Varmeværk.

Konkret skal den kommende elkedel bruges til at lagre varme, der er produceret på strøm fra vindmøllerne i Vestjylland. Men vel at mærke den overskudsstrøm, der i dag bliver foræret væk, og som i stedet kan bruges til varme hos Lemvig Varmeværk.

- Essensen er, at vi skal have strømmen, når der er rigeligt med strøm, og den er billig. Det vil sige om natten og timerne midt på dagen, når forbrugerne enten sover eller er på arbejde. Og når der står en stiv kuling ind over det vestjyske landskab, forklarer Svend Erik Bjerg.

- Det betyder, at vi sparer på ressourcerne i de danske skove, fordi vi vil bruge mindre flis i varmeproduktionen. Og det er en investering i en mere klimavenlig varmeproduktion, siger Svend Erik Bjerg.

Værket vurderer, at den grønne investering bliver tjent ind ganske hurtigt, fordi man samtidig forventer, at der kan hentes en årlige besparelse i millionklassen på indkøb af flis.

Den nye investering er enstemmigt vedtaget i bestyrelsen for Lemvig Varmeværk. Nu skal beslutningen til viderebehandling hos kommunen.