25. jun 2020

Haderslev udvider fjernvarmenettet

Fjernvarmeselskabet i Haderslev vil gøre byen endnu grønnere ved at konvertere flere fra olie- og gas til fjernvarme. 

I forbindelse med Danmarks ambitiøse klimamål om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Det skal blandt andet ske ved at konvertere flere boliger fra olie- og gasfyr til fjernvarme.

Haderslev Fjernvarme bakker op om den ambition. Derfor planlægger selskabet at udvide sit forsyningsområde, så flere kan få glæde af grøn fjernvarme.

- Indtil nu har mange reelt været bundet op på naturgas og oliefyr, men nu kan vi med den nye politiske klimaaftale i baglommen gå ud og tilbyde grøn varme til endnu flere i Haderslev by, fortæller Søren Knudsen, bestyrelsesformand i Haderslev Fjernvarme.

Han er overbevist om, at det vil være attraktivt at skifte til fjernvarmen – ikke mindst på grund af de nye tilskudsordninger, som følger med ambitionerne fra politikerne.

- Fjernvarme er et non-profit-fællesskab, som skal sikre forbrugerne de bedste og billigste løsninger. Med høj forsyningssikkerhed og uden al det besvær, der ofte følger med andre typer af varmeforsyninger. Det tilbud bliver med de nye tilskudsordninger bare endnu mere attraktivt, siger bestyrelsesformanden.

En udvidelse af fjernvarmenettet kommer også de eksisterende fjernvarmekunder til gavn. For jo større nettet bliver, jo mere effektiv kan varmeforsyningen blive.

- Vi investerer løbende i at gøre vores varmeforsyning grøn og mere effektiv. Det er med til at sænke varmeforbruget og skabe en sund forretning, som kommer alle forbrugere til gode i form skarpe priser og lave fællesomkostninger, forklarer Søren Knudsen.

Hvis alt går efter planen, forventer Haderslev Fjernvarme at øge varmesalget med 60 procent og at kunne byde de første nye kunder velkommen allerede i 2021.