27. jun 2019 Pressemeddelelse

Dansk Fjernvarme glæder sig til samarbejdet

Der skal lyde et stort tillykke til de nye ministre fra fjernvarmesektorens brancheforening, der ser frem til samarbejdet om, hvordan vi får sat tempo på den grønne omstilling.

- Vi har netop haft et grønt folketingsvalg, hvor danskerne gav udtryk for, at netop det grønne skal have topprioritet i en kommende regerings arbejde. Det er jeg sikker på nu bliver honoreret, med udnævnelsen af Dan Jørgensen, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Minister for klima, energi og forsyning Dan Jørgensen, minister for Skat, Morten Bødskov, finansminister Nicolai Wammen, minister for erhverv Simon Kollerup og de i alt 20 nye ministre i den nye regering får en varm velkomst fra Dansk Fjernvarme, der ser frem til samarbejdet med at gennemføre den grønne omstilling og de ambitioner som den nye regering og dens parlamentariske grundlag har sat sig, med 70% reduktion af drivhusgasser i 2030.

- Jeg ser særligt frem til et fortsat godt samarbejde med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Vi har netop haft et grønt folketingsvalg, hvor danskerne gav udtryk for, at netop det grønne skal have topprioritet i en kommende regerings arbejde. Det er jeg sikker på nu bliver honoreret, med udnævnelsen af Dan Jørgensen, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Bredt samarbejde
Fjernvarmechefen understreger samtidig, at samarbejdet bliver bredt med en række relevante ministerier.

- Fjernvarme- og forsyningssektoren får en afgørende rolle at spille i den grønne omstilling. Vi skal have sat tempo på den grønne omstilling, men vi skal også gøre det smart, sådan at prisen på den grønne omstilling ikke gøres unødvendig stor, siger Kim Mortensen, der fortsætter

- Det kræver en indsats så både afgifter, planlægning, udvikling og en lang række andre indsatser sættes i værk, så vi sikrer en stærk forsynings- og fjernvarmesektor. Derfor ser jeg også frem til samarbejdet med den nye regering bredt set og jeg ser frem til samarbejdet med de mange ordfører, får mulighed for at påvirke rammerne for energi- og forsyningssektoren i Danmark.