27. jun 2019

Dan Jørgensen: Det er en speciel dag

Dan Jørgensen har igennem flere år haft et godt øje til klima og miljø – derfor er det en speciel dag for ham at indtage posten som Klima-, Energi- og Forsyningsminister.

Dan Jørgensen var i januar 2019 indlægsholder på den årlige Nytårsstafet hos Dansk Fjernvarme i København. Her talte han varmt for at sætte Danmark i førertrøjen på klima og miljø.

Den fynske socialdemokrat Dan Jørgensen har overtaget posten som minister for klima, energi og forsyning i den nye S-regering, der er præsenteret torsdag. Og han lægger overfor TV News ikke skjul på, at der er tale om en speciel dag for ham.

- Jeg gik ind i politik på grund af det grønne område, og det var Svend Auken, der tog mig under sine vinger. Det er en meget speciel dag for mig, siger Dan Jørgensen til TV 2 News.

Han har erfaring som minister fra sin som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under Helle Thorning Schmidt fra 2013 til 2015. I de senere år har han dog markeret sig med holdninger og budskaber på miljø og klima, så han er klar til at tage over i Klima- Energi- og Forsyningsministeriet.

- Der venter en kæmpe opgave. Vi har forpligtet os til 70 procent, og det er kun de mest ambitiøse lande i verden, der gør det. Danskerne har peget på klimaet som den vigtigste udfordring, og det er et område, der betyder utrolig meget for mig, siger Dan Jørgensen til TV 2 News.

Tidligere i år var han taler på den traditionelle Nytårsstafet hos Dansk Fjernvarme, hvor han netop lagde vægt på, at Danmark skal genindtage førerrollen på miljø- og klimaområdet.