10. jun 2019 Folkemødet

Besenbacher taler om verdensmål på Folkemødet

Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg Fondet og Carlsberg A/S mener, at arbejdet med FNs Verdensmål for bæredygtighed udvider de store koncerners horisont og skaber innovation.

Flemming Besenbacher er formand for Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, der arbejder ihærdigt med FN’s Verdensmål for Bæredygtighed. Og præcis det tema taler han om til et af Dansk Fjernvarmes arrangementer på Folkemødet, Jazz i Haven.

 

Ifølge Flemming Besenbacher er Carlsberg langt fremme i arbejdet med verdensmålene og har ”måske det mest ambitiøse bæredygtighedsprogram i sin industri.” Carlsberg afrapporterer allerede – helt på linje med finansielle resultater - på sine mål og ambitioner i bæredygtighedsprogrammet, Together Towards ZERO.

 

- Verdensmålene giver os uanede muligheder, hvis vi tør gribe dem. Jeg tror, de fleste store internationale koncerner som Carlsberg har indset, at verdensmålene udvider deres horisont. Hvis vi vil indfri verdensmålene, er vi tvunget til at tænke nyt og innovativt, og det kan være svært. Ofte må man tage et skridt tilbage for at tage to skridt frem, men sådan er det jo med al udvikling og fremskridt. Så længe retningen er rigtig, og forbrugerne bakker op, er der håb, forklarer Flemming Besenbacher.

 

 Han peger på, at også andre virksomheder er i gang med at lægge ambitiøse planer:

 

- SAS har offentliggjort en klimastrategi for 2030, hvor de bl.a. vil udskifte hele flyflåden, sænke det samlede CO2-udslip med 25 pct. inden 2030 og flyve med biobrændstof i et omfang, der svarer til det nuværende brændstofforbrug på indenrigsflyvninger. Tænk også på A.P. Møller-Mærsk der vil være CO2-neutral i 2050. Det er faktisk en kæmpe udfordring og et kæmpe ryk. Jeg tror og håber, det vil inspirere de mindre virksomheder, som udgør langt størstedelen af det private erhvervsliv i Danmark. Næste skridt er at samarbejde, lære af hinanden og sammen nå de mål, vi hver især sætter, forklarer han.

 

Flemming Besenbacher mener at Carlsbergfondet og andre fonde er godt positionerede til at være samlingspunkt for partnerskaber mellem virksomheder, det offentlige, vidensinstitutioner og civilsamfundet i relation til verdensmålene.

 

- Med deres stærkt funderede uafhængighed, finansielle ressourcer og langsigtede udsyn kan de medvirke til at nedbryde siloer, bringe ekspertise sammen og støtte innovative opfindelser, som har svært ved at finde støtte andre steder, siger han. 

 

Besenbacher gæster Jazz i Haven på Folkemødet

Dansk Fjernvarmes største netværksarrangement for forsyningssektoren på Folkemødet – Jazz i Haven - skifter karakter. I år er foruden også Danva, Danske Vandværker og Dansk Affaldsforening medarrangører, og antallet af talere er steget. Samtidig ventes et rekordstort antal deltagere til arrangementet i haven på Pension Næsgården.

 

Flemming Besenbacher er en af årets talere sammen med Alexandra Freltoft, medstifter af den Grønne Studenterbevægelse og Bendt Bendtsen, forhenværende Europaparlamentsmedlem og nuværende formand for Synergi.