06. jun 2019 Folkemødet

Dansk Fjernvarme er folkemødeklar

 

Folketingsvalget kaster lange skygger over Folkemødet i år, og det har fået Dansk Fjernvarme til at sadle lidt om i programplanlægningen.

Jazz i Haven er også på Folkemødeprogrammet i år. Denne gang er Dansk Fjernvarme gået sammen med Danske Vandværker, Dansk Affaldsforening og Danva om fælles program på Pension Næsgården.

Ja, Dansk Fjernvarme er der, når Folkemødet på Bornholm åbner i 2019. Men det bliver i en ny udgave, for den uafklarede situation omkring folketingsvalget har fået Dansk Fjernvarme til at lave et lidt anderledes program i år.

 

Dansk Fjernvarme har droppet folkemødeteltet, men afholder i stedet sine arrangementer på Pension Næsgården i Allinge. Her har man til gengæld som noget nyt indgået et tættere samarbejde om årets program med de andre brancheorganisationer i forsyningssektoren: DANVA, Danske Vandværker og Dansk Affaldsforening.

 

- Vi forventer klart færre politikere i år, så fokus kommer til at ligge på netværk med strategiske samarbejdspartnere. Vi ser det som en oplagt mulighed for at rykke tættere på centrale aktører i energisektoren, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

 

- Årets tema er jo FN’s Verdensmål for Bæredygtighed, og det er jo noget, vi i sektoren er meget optaget af at levere ind til. Det betyder også, at det er omdrejningspunktet for vores debatter.

 

Jazz i Haven og Huxi Bach
Dansk Fjernvarme går i år sammen med DANVA og Danske Vandværker om det traditionsrige arrangement ”Jazz i Haven,” der typisk trækker i omegnen af 130 politikere, embedsmænd og repræsentanter for interesseorganisationer.

 

I år ventes arrangementet, der altid foregår torsdag på Folkemødet, atter at slå deltagerrekord i den smukke rosenhave. Og helt efter bogen, er der fundet en række talere, som vil udlægge deres arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtighed. Det drejer sig om Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg A/S, Alexandra Freltoft, medstifter af den Grønne Studenterbevægelse og Bendt Bendtsen, tidligere MEP og nyslået formand i Synergi.

 

Fredag kan man komme til ”afternoon tea” med Huxi Bach og det nye Folketing, der forhåbentligt er valgt på tidspunktet. Det vil rumme gamle nye og helt nye folketingsmedlemmer som fx finans- og skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF), Jens Joel (S), Carsten Kissmeyer (V), Katarina Ammitzbøll (K) samt miljøordfører Øjvind Vilsholm (EL).