13. maj 2019

Video: Region Midtjylland viste fjernvarmeprojekt frem i Nantes

Via REFER-projektet hjælper Region Midtjylland små fjernvarmeselskaber til nye løsninger og lavere varmepriser. Regionen var taget til Euroheat & Powers konference for at give erfaringerne videre.

Den Europæiske Investeringsbank har støttet Region Midtjylland-projektet REFER med 21,5 millioner kroner og som et led i den bevilling ønsker investeringsbanken at de gode erfaringer lever videre andre steder.

På den baggrund var projektleder fra Region Midtjylland Christian Bjerrum Jørgensen taget til Nantes for at medvirke i Euroheat & Powers konference.

REFER-projektet indebærer at de mindre fjernvarmeselskaber får håndholdt hjælp til erfaringsudveksling, projektstyring og rådgivning med henblik på at finde de løsninger, der kan hjælpe lige netop dem videre mod en fremtid med grøn fjernvarme og lave varmepriser. Vinderne skal med andre og helst være både miljøet, fjernvarmeselskaberne og dermed også borgere i Region Midtjylland.

Den tilgang til at hjælpe mindre fjernvarmeselskaber kan ifølge Christian Bjerrum Jørgensen sagtens bruges både i resten af Danmark og uden for landets grænser. Hør ham fortælle mere om det og om hans deltagelse ved konferencen i Nantes i videoen herunder.