11. apr 2019 Navne

Jens-Erik siger farvel efter 40 år i bestyrelsen i Græsted

Jens-Erik Hansen er stoppet efter flere end 40 år i bestyrelsen - heraf ti år som formand - for Græsted Fjernvarme. 

Jens-Erik Hansen har i runde tal deltaget i 400 bestyrelsesmøder i sine 40 ½ år i bestyrelsen for Græsted Fjernvarme a.m.b.a.

Han blev valgt ind i bestyrelsen i 1978 og har siden været menigt medlem, kasserer, sekretær og formand fra 2008 til 2018, men modtog ikke genvalg på generalforsamlingen i april.

Han fremhæver den tekniske og teknologiske udvikling i fjernvarmen med præisolerede rør og it-styring af anlæg og regnskaber som den mest markante udvikling i hans tid i bestyrelsen.

Græsted Fjernvarme skiftede fra tung fuelolie til den langt billigere og renere fiskeolie på varmecentralen i midtbyen i midten af 80’erne. Det billigere brændsel gjorde, at Græsted Fjernvarme kunne renovere ledningsnettet til præisolerede rør og sætte varmeprisen markant ned. 

I 1995 indviede Græsted Fjernvarme sin nye varmecentral på flis i udkanten af byen, som i 2008 fik udvidet kapaciteten til det dobbelte.

Trods de store investeringer har Græsted Fjernvarmes priser ligget på stabilt lavt niveau, så varmeprisen i dag er den samme som for 20 år siden.

65-årige Jens-Erik Hansen har efter flere end 44 år i Sparekassen SDS og Nordea blevet pensioneret, lige som hans kone Ulla er. De nyder nu at have al tid på egne hænder og vil blandt forbedre deres golfspil og nyde samværet med deres to børn og to børnebørn, der bor tæt på.