04. apr 2019 PULS

PULS2019: Fordyb dig i inspirerende mini-sessioner

Vil du vide, hvordan du skaber en robust varmeproduktion - eller vil du inspireres til, hvordan du “sælger” fjernvarmen til nye og nuværende kunder? Så deltag på PULS 2019.

Bliv klogere til PULS - deltag i seks mini-sessioner med hver sit særlige fokus.

Igen i år har du mulighed for at fordybe dig i to ud af seks nøje udvalgte mini-sessioner. Hver mini-session har sit helt særlige og højaktuelle emne, som alle tager afsæt i PULS’ overordnede tema "Forsyning i forandring".

Seks spændende mini-sessioner

Mini-session A:
Hvordan konsoliderer du gennem samarbejder?

Bestyrelserne i fjernvarmeselskaberne står overfor store investeringer i grøn omstilling, høje krav til effektiviseringer og usikre rammebetingelser. Mange steder er samarbejde og sammenlægninger en del af løsningen. Vi ser på praktiske erfaringer fra store og små selskaber – og på muligheder og barrierer.

Tovholder: Søren Peter Nielsen, partner, BDO.

Indlægsholdere: Erik Wolff, direktør, Sønderborg Fjernvarme og Thomas Bitsch Jørgensen, partner, MUUSMANN.

Mini-session A henvender sig i høj grad til beslutningstagerne herunder også bestyrelsesmedlemmer og driftschefer i små og store varmeværker.

Mini-session B:
Hvordan styrer du dine aktiver? 

Hvordan styrer du bedst dine aktiver og tager de rigtige, langsigtede beslutninger i en verden under forandring? Hvilke værktøjer har bestyrelsen, når den skal styre aktiverne – og hvordan kan fjernvarmeselskaberne arbejde med risikohåndtering i en usikker verden. Vi præsenterer løsningsforslag gennem det nyligt udarbejdede ”Kodeks for styring af aktiver – Asset Management.”

Tovholder: Peter Skovsgaard, økonomisk konsulent, Dansk Fjernvarme.

Mini-session B henvender sig særligt til de mellemstore og store værker, men mindre værker, som ønsker at arbejde med Asset management, vil også få stor glæde af det. Ligeledes egner det sig til teknisk personale, økonomiledere og bestyrelsesmedlemmer.

Mini-session C:
Fjernvarmen i konkurrence 

Fjernvarmen er i knivskarp konkurrence med individuelle alternativer og sælgere af individuelle løsninger er opsøgende – også overfor fjernvarmekunder. Hvordan tilpasser fjernvarmeselskabet sig i et øget konkurrencemarked. Hvordan ”sælger” vi fjernvarmen til både nuværende og kommende kunder? Vi præsenterer konkrete eksempler og diskuterer nye forretningsområder, som ligger tæt på varmeforsyning.

Tovholder: Rasmus Bundegaard Eriksen, teknisk konsulent.

Indlægsholdere: Michael Meldgaard Christensen, driftsleder, Trustrup-Lyngby Varmeværk og Claus Haparanda, Støvring Kraftvarmeværk.

Mini-session C er aktuel for dig, som vil være med til at se på tarifferne i nyt lys i forhold til nye områder og konkurrencen fra varmepumper, eller som overvejer at oprette et selskab, der kan indgå på varmepumpemarkedet.

Mini-session D:
Hvordan lægger du en effektiv kommunikationsstrategi, så du også har kunder i fremtiden?

Hvordan sikrer dit fjernvarmeværk, at der også er kunder i fremtiden – og hvordan holder I fast på de kunder, som I allerede har, når I bliver udsat for konkurrence. Det kan en effektiv kommunikationsstrategi i høj grad bidrage til, og vi præsenterer konkrete bud på, hvordan I arbejder med både at finde nye kunder og holde fast på dem I har.

Tovholder: Kim Vejrup, kommunikationschef, Dansk Fjernvarme og Rune Birk Nielsen, pressechef, Dansk Fjernvarme.

Mini-session D henvender sig til alle værker, som ønsker at arbejde mere effektivt og målrettet med kommunikation og markedsføring til både nuværende og nye kunder.

Mini-session E:
Hvordan skaber du en robust varmeproduktion?

Når brændselspriser tager et hop eller politikerne ændrer afgifterne, får det betydning for din varmeproduktion. Vi byder op til diskussion af hvad diversitet i varmeproduktionen betyder. Er det dit hold, som klarer en pludselig forandring i rammevilkår bedst?

Tovholder: Hanne Kortegaard Støchkel, projektleder, Grøn Energi.

Mini-session E er særligt relevant for dig, der via debat og dialog søger inspiration til at få en mere robust varmeproduktion, og som er interesseret i at blive klogere på, hvordan store forandringer påvirker forskellige typer fjernvarmesystemer.

Mini-session F:
Hvor gennemsigtig er du? 

Fjernvarmeselskaber er omfattet af lov om aktindsigt og mange selskaber får løbende forespørgsler om udlevering af bilag og mødedokumenter. Samtidig er der fra politisk side større og større krav om åbenhed og god selskabsledelse – governance. Vi ser på gældende lovgivning, og hvordan selskaberne kan håndtere større krav åbenhed og gennemsigtighed overfor lokalsamfund og forbrugere samt på bestyrelsens ansvar.

Tovholder: Birthe Boisen, juridisk konsulent, Dansk Fjernvarme.

Indlægsholdere: Christian Ougaard, specialkonsulent, Ankestyrelsen og Morten Abildgaard, direktør, Viborg Fjernvarme.

Vælg dine to favoritter
Husk: Du skal vælge hvilke to – og kun to mini-sessioner, du ønsker at deltage i til PULS. Vi glæder os til at se dig og dine kollegaer til PULS 2019 d. 20. juni - til masser af faglige indspark, netværk, telt og pattegris.

Se det fulde program og tilmeld dig her – det har 135 andre allerede gjort.